Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Mój lekarz dzisiaj się mnie zapytał czy do końca ciąży chce byc na L4 🙂
Fajny lekarz no nie ?? 😁 😁 🙂 🙂 🙂 🙂

a ja mam dylemat co mam robić wiem ,że ciocia asystentka mojego lekarza mi wypisze ale od niego raczej też mogę liczyć teraz wspomniałam tylko o bolu głowy ale przerwana wizyta i wyszlo jak wyszlo wszystko na szybko.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Hello Mamuśki 🙂

ostatnio rzadko tu jestem - nie mam czasu....
za duzo bieganiny 🙂 ale jak obiecalam bede sie starała coś skrobać 🙂
Dzisiaj mialam wizytę... no i syn potwierdził sie dzisiaj na usg 🙂 Będzie Olaf 🙂
Waży 180 gramów, a zmierzyc to juz sie nie dał bo się skulił 🙂
Jesli chodzi o zdjecia to mój lekarz nie ma drukarki w gabinecie 😠 😠 😠
Tak to jest wszystko o.k. oprócz tego że wczoraj o 5 tej rano wymiotowałam , i tak sobie wisiałam na kibelku, a wieczorem dostałam gorączki 🤢 Gorączkę jakos zbiłam apapem, ale rano polecialam do lekarza rodzinnego i wyglada to na zatrucie pokarmowe ... 🤢 🤢 🤢
No jest to całkiem mozliwe , przedwczoraj bylismy w Macu i zjadalam 2x pikantne kurczakburgery i popilam shakiem ( takie tam ciazowe zachcianki ) 😉 😉
Teraz juz czuje sie oki, tylko caly czas łaze zmeczona 🥴
Ta przeprowadzka mnie wykancza a gdzie tam koniec dziennie jezdzimy po sklepach 🤔
jutro znowu do ikei i skrecanie mebelkow ... Mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu skonczymy 🙂

myślałam dzisiaj o Tobie 🙂 uważaj na siebie 🙂 sama przeszłam jelitówkę w 6 miesiącu i u mnie było przez 3 dni siedzenie na klopie z biegunką i głową w wiaderku i jechałam na 2 strony ☺️ więc wiem co to jest 😉trzymam kciuki za remont 🙂

Cześc brzusie i mamusie 😁 a ja znów cierpię na bezsennośc 😠 😠 😠 Moja Mała się znów obudziła o północy i do 1 30 nie spała tylko płacz!!!! 🥴 Po wielkich trudach udało mi się ją uspac ale problem w tym że znów ja nie mogę spac!!!! Ehhh..... no ale znalazłam chyba przyczynę mojej bezsenności - pusty żołądek 😁 właśnie sobie zaaplikowałam monte z ciastkami i mam nadzieję że podziała 😁
Poczytałam co skrobałyscie dzisiaj, trochę mi zeszło bo tempo nie powiem macie piorunujące 🤪
Kozinka jaki mega brzusio!!!!! Superaśny 🤪 🤪 No mój to się do Twojego nie umywa, ale ja się cieszę że jeszcze nie mam aż tak strasznie dużego bo mi lepiej się Patrycją zajmowac 🙃

Wszystkim dziewczynom które mają dziś wizytę u lekarza życzę żeby 13 w piątek okazał się szczęśliwy i byście poznały co mają miedzy nóżkami Wasze maleństwa 🙃 🤪

Czarna Mamba współczuję jelitówki 😮 dobrze że już przechodzi i mam nadzieję że jak najszybciej skończycie te remonty i bedziesz mogła sobie troszkę dychnąc 😉

Tysia a Ty jak najszybciej zmykaj już na wolne, kobietom w tym stanie nie wolno się przemęczac 😜 🤪

Ja na każdym usg dostaję zdjęcie maluszka,tylko zazwyczaj to jest sama główka 😁 muszę poprosic o jakąs nogę albo rękę hehe 😁

Witam nową mamusię 😉

I mam pytanie czy tylko ja chodzę do gina prywatnie???? 😮 bo każda z Was pisze że na NFZ 😮

dobra zmykam już spac bo coś mi sie oczy zaczynaja kleic 😉 dobranoc 😘

• Mamusia
Dobry z rana brzocholki
Ja wlasnie po sniadaniu mam 2 godz do autobusu i jade do lek oby wszystko bylo dobrze. Chyba jeszcze jedna kanapeczke zrobie i zaczne sie szykowac: make up, wlosy itp tylko nie wiem co ubrac. Tak mysle o tej sukience co kipilam tylko ze ona na krotki rekaw wiec cos na dlugi pod spodem trzeba. Nosicie paski bo tak mysle czy zalozyc do tej sukienki pasek lepiej z pasem wyglada. Pas pod biustem fajnie odcina te sukienke. Tylko problem z butami do tej sukienki jeszcze mam bo mam czarne kozaki na plaskim spodzie wedlug mnie lepiej by wygladaly na szpilce czy koturnie a ostatnio szpilkowe kozaki wyrzucilam bo zniszczyly sie.
A nie zaloze polbutow przeciez :P
No nic ide po kanapke i zaczne myslec co ubrac. 😉 😆

• Mamusia
Helloł mamitas 😘 😘 własnie się obudziłam?? poszłam spać o 1:00 i dosłownie co 2 godziny pobudka nie mogłam ani zasnąć a jak już zasnęłam to same koszmary mi się śniły chyba z 6 snów jednej nocy i takie na jawie raz miałam otwarte oczy i myślałam czy to naprawdę czy nie 🥴 dziwna noc. teraz muszę się ogarnąć bo między 11/12 przyjedzie chłopak z elementami do montażu szafy a jutro przyjezie ekipa montująca albo sam chłopak 😁

Niunia ja tylko byłam 2 razy prywatnie, mnie ciocia zawsze zapisuje na kasę chorych bo to lekarza asystentka 🙂 muszę wkońcu iść po to zwolnienie tzn w piątek załatwie dzisiaj już nie chciałam do rodzinnego biegać próbowałam spać.

Kasiu ja nie chodzę z paskiem już za duży brzusio mam 🙂 no i szpilek już też nie noszę 😞

idę się ogarnąć bo normalnie śpię na siedzącoo aaaaaaaaaaaaaaaa 😞

• Mamusia
cześć mamuśki 🙂
Dziś wizyta na 12.45, oby ten 13 był mega szczęśliwy i obym dostała w końcu zdjęcie maluszka 😁
Podobno od jutra zima, więc sanki będzie można wykorzystać 🙂
Uwielbiam gdy jest biało 🙂
Buziaki i do potem 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
Hej brzucholiki 🙂Niunia ja tez chodze prywatnie 🙂Tysia tez mialam taka noc caly czas sie budzilam a teraz nie spie od 7.00 i juz cale mieszkanie wysprzatalam jak turbo dymomen 😁ale zaraz pewnie kimne sie z godzinke he he 🙂

musze uważać na to co mówie bo moje dziecko.... SŁYSZY 😁

hahaha no ja miałam straszną noc ;/ spałam wczoraj po południu i chyba przez to miałam problemy ze spaniem ale jak już zasnęłam to co chwile na jedną i druga stronę się przekręcałam ;/ i nic

• Mamusia
Hej mamusie,
Bardzo aktywne wczoraj bylyscie - tyle stron do czytania 🙃
Dziewczyny powodzenia na wizytach. Czekamy na wiesci od Was 😘 😘 😘 😘
Kozinaka fajowy Twoj brzusio, duzy ze hoho nie powiem 😉
Czarna powodzenia z mieszkaniem, oby u Ciebie to wszytko szybciej poszlo niz u mnie. 😜 😜 NIe chce by wyszlo, ze madruje, ale mowilam, ze fast foody to $"~@#^*&*... 🤢 🤢 Uwazaj na siebie... 😘
Anett rozumiem twoje rozterki zw z cc. Z tego co wiem po cc dluzej sie wraca do kondycji, ale moze to tylko teoria. W kazdym razie wiem, ze nie wolno prowadzic sam. przez 6m-cy. 😲 Ja zastanawiam sie nad porodem w basenie. U mnie daja taka mozliwosc. Woda lagodzi bol stad taki pomysl.

Ja wczoraj spedzilam cale popoludnie w centrum. Pelno przecen wszedzie, ale nic nie kupilam. 😞 Ogladalam mebelki dzieciece - sliczne 🙂 No i musimy wreszcie zaczac zamawiac meble... Wrocilismy przed 23 do domu 🥴 🥴 Dzis znow jade ogladac meble i rozmyslac co bedzie a co nie bedzie pasowalo... 🤢 🤢
Zazdroszcze Tysi i Czarnej, ze u tak szybko wam idzie urzadzanie mieszkan. Ja to musze 3 razy pomyslec zanim wydam kase. Ale jest juz postep i chyba sypialnie wczoraj wybralismy. Musze jeszcze przemyslec to rozmiaowo... Tak czy siak dla mnie to koszmar!!! 😮

• Mamusia
midorada napisał(a):

Zazdroszcze Tysi i Czarnej, ze u tak szybko wam idzie urzadzanie mieszkan. Ja to musze 3 razy pomyslec zanim wydam kase. Ale jest juz postep i chyba sypialnie wczoraj wybralismy. Musze jeszcze przemyslec to rozmiaowo... Tak czy siak dla mnie to koszmar!!! 😮

u mnie to wsumie tylko remont jednego pokoju 😁 więc może dlatego tak szybko to idzie narazie będziemy mieszkać u Nas dopóki mały będzie mały pózniej pójdziemy na swoje 🙂 🙂

• Mamusia
Wrocilam i wlasnie wstawilam mieso na zupe pomidorowa.
U lekarza nic nowego. USG mi nie zrobil bo powiedzial ze mialam mies temu i zrobi mi polowkowe 3 lutego. Zbadal ginekologicznie i ok ale mam bardzo duzo wody pic i zmienic wit na prenatal urocare bo mam bardzo zle wyniki moczu za duzo leukocytow. Mg mam nadal brac. Aha i jestem 1,5 kg do przodu od ostatniej wizyty czyli waze 49kg.
Kurde a tak sie nastawilam psychicznie juz na to USG 😠 😠 😠