Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Heloł mamuśki 😉 😉 a ja czekam na księdza 😮 och jak ja uwielbiam takie wizyty, gdzieś za 2 godzinki bedzie.....
Ktoś tu pytał o śluz - a więc to całkiem normalne, ja mam raz sucho a raz mokro że muszę wkładki ciągle zmieniac, tak się ze mnie leje.... A kiedyś tak mokro było że się zastanawiałam czy mi czasem wody nie odeszły 😁 😜 A tak swoją drogą czy to możliwe ze mogą wody odejsc na tym etapie ciąży jak my jesteśmy teraz??? ☺️ bo się tak ostatnio właśnie zastanawiałam???
Tak czy inaczej więsza ilośc sluzu w ciąży to normalna sprawa i nie ma się co martwic 😉

Ania to faktycznie masz smaki 🤪 ciekawe co tam w brzuszku nosisz??? 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Heloł mamuśki 😉 😉 a ja czekam na księdza 😮 och jak ja uwielbiam takie wizyty, gdzieś za 2 godzinki bedzie.....
Ktoś tu pytał o śluz - a więc to całkiem normalne, ja mam raz sucho a raz mokro że muszę wkładki ciągle zmieniac, tak się ze mnie leje.... A kiedyś tak mokro było że się zastanawiałam czy mi czasem wody nie odeszły 😁 😜 A tak swoją drogą czy to możliwe ze mogą wody odejsc na tym etapie ciąży jak my jesteśmy teraz??? ☺️ bo się tak ostatnio właśnie zastanawiałam???
Tak czy inaczej więsza ilośc sluzu w ciąży to normalna sprawa i nie ma się co martwic 😉

Ania to faktycznie masz smaki 🤪 ciekawe co tam w brzuszku nosisz??? 😉

To ja sie pytalam o sluz 🙂 u mnie nie ma go duzo ale sie pojawil a wczesniej go nie mialam wogole suchosc jak na pustyni byla :P Tez sie kiedys o tych wodach plodowych zaczelam zastanawiac jak to jest. Teraz czekamy za goscmi moj imieniny wyprawia 🙂 Szybciej szybciej bo my glodni juz jestesmy 😁

Kasia tak więc śluzem nie masz się co martwic 😉 Ale Ci dobrze że mąż umie upiec ciasto i pizze zrobic!! Mój to ma niestety dwie lewe ręce do kuchni choc myślę że gdyby nie miał wyjścia to by się nauczył gotowac i piec 😁 Choc nie jest tak ze zawsze rano muszę mu zrobic śniadanko a wieczorem kolacje, jak rano wstanie wcześniej ode mnie to sam sobie zrobi i mnie nie budzi na szczęście.... bo moja mamcia tak tate nauczyła że musi wstawac wcześniej od niego i on zawsze musi miec już śniadanie na stole podane! 😲 Teraz jej wypominam że tak nauczyła i się musi z tym męczyc zamiast np dłużej pospać 😉
My robimy dziś szarlotkę, tzn mama robi 😉 ja zrobiłam sałatkę i tymbaliki i mi teraz ślinka cieknie 🤪 🤪

sandroos napisał(a):
Niunia, tak moga sie saczyc, ale rzadko sie to zdarza no i oczyiscie grozi poronieniem lub w ciazach powyzej 22 tc porodem przedwczesnym...

No to ładnie,a jak my to niby mamy poznac ze się sączą??? Bo ja niedawno tak miałam że przed kąpielą ściagam gatki a tam kap kap kap po podłodze poleciało mi kilka kropel 😮 🥴 🥴 i to nie był na pewno śluz tylko normalne krople wody!! I powiem że sikac mi się wtedy na pewno nie chciało 🥴kurcze no i jak by nie było to moją dzidzię słabo czuję, niby kopie ale z Patrycja w tym tygodniu ciąży co teraz mi już niezłe kopniaki dawała a teraz tak spokojnie..... 😮 jejciu chyba wybiorę się wcześniej do lekarza, wizytę miałam zaplanowaną w piątek ale przyspieszę ją i pojadę w poniedziałek.... niech mi USG zrobi czy wszystko w porządku 🤔

sandroos napisał(a):
Jeju wy tu o samych smakolykach 🙂 a ja sie staram slodyczy unikac jak ognia 🙂)

A tesciowa miala taki ladny placuszek 🙂

Sandra odchudzac się nie możesz 🙂 więc spokojnie kawałek ciasta Ci nie zaszkodzi i na pewno w boczki nie pójdzie 😉

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Nenia śliczny brzusio 😘 rośnie jak na drożdżach maluszek 🙂

my własnie zrobilismy torta z pieluch bo jutro na roczek jedziemy 😁

a obecnie zrobiliśmy pizzę i czekamy aż ją wyciągniemy z piekarnika 😁

Pasę się i bobasa materna centrum z DHA 🙂

Nenia napisał(a):
niunia99 napisał(a):
...ja zrobiłam sałatkę i tymbaliki i mi teraz ślinka cieknie 🤪 🤪

co są tymbaliki??

coś takiego 🙂
http://www.przepisy.pl/przepis/tymbaliki-z-kurczaka

• Mamusia
hello Mamcie 🙂a ja wrocilam od babci i mam dosyc slodyczy..Kozinka ja tez bym jadla ziemniaki z jajkiem i kefirem non stop moze tez bedziesz miec synka 🙂maly teraz kopie ze ho ho...od 20 min tak sie rozbrykal ze czuje kopniaczki nawet na plecach 😁moja kochana corcia stwierdzila wczoraj ze troszke mi uda przytyly a ja juz mam wizje bo przeciez z ud ciezko zrzucic tłuszczyk 😠

Ja już księdza zaliczyłam więc już spokój do przyszłego roku.... ufff 😁 nie było tak źle, trochę pożartowaliśmy nawet 🙂
Nenia brzuchol Ci naprawdę rośnie w zaskakującym tempie 🤪 to może ja też się przerzucę na tą Maternę haha 🤪

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Kasia tak więc śluzem nie masz się co martwic 😉 Ale Ci dobrze że mąż umie upiec ciasto i pizze zrobic!! Mój to ma niestety dwie lewe ręce do kuchni choc myślę że gdyby nie miał wyjścia to by się nauczył gotowac i piec 😁 Choc nie jest tak ze zawsze rano muszę mu zrobic śniadanko a wieczorem kolacje, jak rano wstanie wcześniej ode mnie to sam sobie zrobi i mnie nie budzi na szczęście.... bo moja mamcia tak tate nauczyła że musi wstawac wcześniej od niego i on zawsze musi miec już śniadanie na stole podane! 😲 Teraz jej wypominam że tak nauczyła i się musi z tym męczyc zamiast np dłużej pospać 😉
My robimy dziś szarlotkę, tzn mama robi 😉 ja zrobiłam sałatkę i tymbaliki i mi teraz ślinka cieknie 🤪 🤪

Niunia to ja mam z moim dobrze bo moj sam sobie robi rano sniadanie do pracy i jeszcze mi zrobi z dwie kanapki i herbate zanim wyjdzie przyniesie i postawi kolo lozka wiec tylko siadam zjadam rano o 6 co nieco i herbate wypije i ide dalej spac. Wstaje po 8 i zjadam znowu cosik na sniadanko wiec na mojego nie narzekam az tak. :P Moj to taki obrotny chlopczyna ze i nawet naczynia pomyje i pomorze w domu. Jest taki kochany :*

Kasia ja też na swojego narzekac nie bede bo w sumie sprzątac w domu to też sprząta, naczynia też umyje więc nie jest tak źle.... 🙃 no ale piec ciasta i robic pizze to by się mógł nauczyc 😁 😁 😁