Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu 2 tak napisze zeby nie mylic z Kozinką widze ze tez jestes wysoka ja mam178cm przed ciaza wazylam prawie 70kg a teraz 75,6.. 🙂natomiast mam kolezanke w naszym wzroscie i przytyla w ciazy 29kg jej synuś ma juz 1,5miesiaca a ona figure jescze lepsza niz przed..a wiec to juz pozostawmy matce naturze wydaje mi sie ze nie mamy na to wplywu 🙂Justynka cos cudownego i bez nazwy ŚLICZNY i tyle mi tez sie łezka zakreciła...Córcia mnie dzisiaj wkurzyla bo ja tu obiadek z dwoch dan robie ,zakupy zrobilam dla niej to co lubi a ona mi ze do taty jedzie na pare dni no i co mialam zrobic normalnie cycki mi opadły 😠

• Mamusia
CiezarnaKobita napisał(a):
tak samo jak denerwujace jest pytanie: a na co czesciej masz ochote na kwasne czy słodkie? ja pochłaniam wszystko i kwasne i słodkie i ostre i niedoprawione i jakies wynalazki kulinarne i zebym jeszcze miala jakies zachcianki, a tu nic. jem wszystko. a rodzina co na to? pewnie chlopak, pewnie dziewczynka, albo konsternacja - skoro je wszystko to trudno powiedziec... i masz tu babo placek, nie dogodzisz. nawet sobie 😜

eee ja przy córce nie mialam zachcianek takich jak teraz,jadłam ciągle kwaśne i dopiero w późnej ciąży zdominowało słodkie,wiec według tej tezy powinnam mieć bliźniaki obu płci że jadłam to i to... teraz od początku jadłam słodkie a teraz zmiana totalna i mam ochotę czasem nawet na samą musztardę 😮 i jak byłam pewna,że będzie druga córa tak teraz nie wiem już nic 😁 skoro sytuacja na smaki tak się zmieniła to niby chłopak powinien być ale nie wiadomo 😁 smakami się nie kieruj bo to zawodne

• Mamusia
oooo to mamy razem, ja tez ide 27 🙂 na 16... wiec po robocie szybko do domku 🙂 i do gina marsz..

Mnie irytowaly wszystkie stwierdzenia: "ladnie, wygladasz, bedzie chlopiec" , "jesz slodkie, bedzie dziewucha" irp.. i ksztalt brzucha... no normalnie USG w oczach 🙂 wszyscy madrze 😉

• Mamusia
midorada napisał(a):
W grudniu, kiedy mialam wizyte w Pol lekarz powiedzial mi, ze jesli brzuch twardnieje podczas codziennych czynnosci to ok, jesli podczas odpoczynku np w nocy i twardnienia sie powtarzaja to trzeba sie nad tym zastanowic. Mi twardneje brzuch po przebudzeniu - jak sie przekrece, albo czuje ze synek zaczyna fikac. Czasem jak usiade by odpoczac, no i w ciagu dnia to normalka jak chodze albo pobiegne zbyt szybko po shodach. Czasem robi mi sie taka gulaja raz z lewej a raz z prawdej strony. Czasem caly twardnieje... Wczoraj to jestem pewna, ze bylo wiecej niz 10...
😞

No ja dzisiaj tez troche chodzilam a jak lezalam i odpoczywalam zrobil sie twardy ale czulam ze maluch sie wierci wiec chyba to on naciskal i sie wypinal. Teraz jest srednio twardy ale nie ciagnie juz tak.

• Mamusia
Ciezarna to szczerze Ci wpolczuje. Ja strasznie nie lubie takiego gadania - je to to bedzie to, je tamto to bedzie to, dobrze wyglada, zle wyglada... szalu mozna dostac 😠 😠 😠 Mam nadzieje, ze dowiesz sie wreszcie i dzialajace na nerwy teksty sie zakoncza... 🤢 🤢

Dziewczyny, nie zdawalam sobie sprawy ze jeszcze tyle z Was nie zna plci malenstwa 🤪 🤪 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
oooo to mamy razem, ja tez ide 27 🙂 na 16... wiec po robocie szybko do domku 🙂 i do gina marsz..

Mnie irytowaly wszystkie stwierdzenia: "ladnie, wygladasz, bedzie chlopiec" , "jesz slodkie, bedzie dziewucha" irp.. i ksztalt brzucha... no normalnie USG w oczach 🙂 wszyscy madrze 😉

ja mam od 13 ale żeby nie siedzieć do wieczora to już o 12 muszę się w kolejce ustawiać 😉
u mnie było w 1 ciąży-o jakie masz krosty na twarzy i się zmieniasz z wyglądu-córka i koniec 🙃 no i się sprawdziło,teraz krosty mam również ale podobno buzi ta sama i już nikt nie typuje 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
kasia mi brzuch w 1 ciąży i w tej nie twardniał a ostatnimi czasy właśnie po bara-bara ☺️ tak się dzieje i potem puszcza po jakimś czasie wiec to pewnie et sprawy tak działają 😁

He, to co ja mam myslec o swoim? Czemu mi wiec tak twardnieje??? 😞 😞

• Mamusia
midorada napisał(a):
No wlasnie, a\'propos krost - strasznie mnie wysypalo w ostatnim tygodniu. Mam cala brode wysypana i co gorsze, diabelstwo nie schodzi... 🤢 😮 Czy wiecie moze jak sie tego pozbyc??? Moze tktoras z Was ma w tym wzgledzie jaies doswiadzenia?? POMOCY!!!!! 🤪

maść cynkowa w ciąży chyba jest bezpieczna i najlepsza 🙂 ale nie wiem,musisz dopytać 🙂 ja dałam za nią w PL 1,80zł więc szarpnęło mnie po kieszeni 😁 😁 a co do krostek to widzisz-podobno na dziewczynkę 😜 i wierz tu w przesądy skoro coraz mniej się sprawdzają 🥴

• Mamusia
Anett napisał(a):
kupilam ostatnio w aptece corce mydło siarkowe na krostki ale czy nam wolno nie wiem ale dzialanie super 🙂

Spojrze wiec czy sa u mnie takie specyfiki. Martwie sie, ze to nowa dawka hormonow mi tak dokucza. I kiedy to przejdzie?? Wygladam strasznie 🤪 🤪

• Mamusia
midorada napisał(a):
kozinka napisał(a):
kasia mi brzuch w 1 ciąży i w tej nie twardniał a ostatnimi czasy właśnie po bara-bara ☺️ tak się dzieje i potem puszcza po jakimś czasie wiec to pewnie et sprawy tak działają 😁

He, to co ja mam myslec o swoim? Czemu mi wiec tak twardnieje??? 😞 😞

w poprzedniej ciąży na forum wiele dziewczyn pisało o tym że tak mają i podobno czasem tak się dzieje z kilku powodów,jednym z nich jest podobno przygotowywanie się macicy do porodu ale ile w tym prawdy to nie wiem,bo ja tak nie miałam więc się nie interesowałam tym 😉 w każdym bądź razie żadna z tych dziewczyn nie miała problemu z tym i wszystko było ok więc jeśli to nie boli i nie ma innych dolegliwości jak plamienia czy bolesne skurcze to chyba nie ma co się martwić 🙂
sandra albo potwierdź albo sprostuj mojego posta jak wprowadziłam w błąd bo nie jestem pewna ale wydaje mi się,że tak może się dziać ☺️

• Mamusia
midorada napisał(a):
Anett napisał(a):
kupilam ostatnio w aptece corce mydło siarkowe na krostki ale czy nam wolno nie wiem ale dzialanie super 🙂

Spojrze wiec czy sa u mnie takie specyfiki. Martwie sie, ze to nowa dawka hormonow mi tak dokucza. I kiedy to przejdzie?? Wygladam strasznie 🤪 🤪

dokładnie-hormony 😁

• Mamusia
Na razie smaruje SUDOCREMem. Jest dla dzieci wiec mi nie powinien zaszkodzic, ale jak na razie nie obserwuje poprawy. 🥴 🥴 Jurto wybieram sie do kuzynki (dluga wyprawa) odwiedze te nawieksze drogerie i popytam w aptekach o te kremy i masci. Dzieki za info 😘 😘