a ja miałam moją 2,5-roczną siostrę dzisiaj też i wycisk z dwójką jest 😁 u nas jest tak,że dzidzia się pod taty ręką uspokaja ale zdarzają się i harce i nie ma problemu,żeby tata nie czuł 🙂
to fajnie ma Twoj MEN, moj tylko marzy o tym zeby juz zobaczyc juz poczuc, i najchetniej to już by z dzieckiem grał w piłke... eh... a to nie takie proste 🤨 najpierw trzeba urodzic, a przede wszystkim doczekac chwili kiedy bedzie juz widac ze dzidzia sie rusza 🙂
dobra Kochane Mamcie,
ja uciekam do czytania poleconej przez Anetke książki, a potem (wyjątkowo dziś szybko) pojde nynac.
Dobranoc i do napisania jutro 🤪
ja się dzisiaj obudziłam jak mój maluch wystawiał mi albo rączke albo nózkę taki kikutek z prawej strony pępka niesamowity widok 😁 obudziłam Roberta a on mówi "ale z buta mały wjechał" i pózniej cały brzuch mi falował ,że aż się oboje nie mogliśmy nadziwić ile ten maluszek musi mieć w sobie energiii 😁
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
kozinka
u nas jest tak,że dzidzia się pod taty ręką uspokaja ale zdarzają się i harce i nie ma problemu,żeby tata nie czuł 🙂
Gość
Gość
ja uciekam do czytania poleconej przez Anetke książki, a potem (wyjątkowo dziś szybko) pojde nynac.
Dobranoc i do napisania jutro 🤪
sandroos
Tyssiiaa
Gość
Moja ma jeszcze oczy jak 5 złotych 🤪 toż to dla mnie szok nie jest 😁
sandroos
Hahaha 😁 ja koncze ogladac na wspolnej i tez spac ide..