Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jezeli rzeczywiscie wody odchodza to lezenie do konca ciazy.. i to absolutne... u nas takie pacjentki sa hospitalizowane i leza zazwyczaj na oddziale..
Bardzo latwo zlapac zakazenie, bo nie ma bariery bakterie z zewnatrz a plod...

Ale nie stresuj sie bo to na pewno nie wody...

A po czym poznac ze wody sie sacza?

Wiolka napisał(a):
Sandra odpowiesz mi na pytanie z poprzedniego postu?

Niunia jest mi zajebiscie ciezko ale nie ja pierwsza i nie ostatnia.Musimy sie tylko z Majka przyzwyczaic ze jestesmy same 🤢

Wiem Wiolka wszystko mozna przeżyc ale jak sie ciążę dobrze znosi, co innego w wypadku jakiś komplikacji, jak musisz np ciągle leżec! Jak tu się malym dzieckiem do tego zajmowac, przecież mu nie wytłumaczysz że mamusia jest w ciąży i musi leżec, one tego nie rozumieją.....
Jeszcze jak się nie ma nikogo bliskiego w pobliżu to już w ogóle masakra..... ja na szczęscie gdyby męża nie było mam w poblizu rodzinkę więc jakoś lepiej bym dała radę i na pomoc bym mogła liczyc... A masz tam kogoś w pobliżu z rodziny?? Chyba kiedyś pisałaś coś o teściach? Czy mi się coś zdaje? 😉

• Mamusia
Wiolka, atak wyrostka moze zdarzyc sie w ciazy... ale wiesz co obstawialabym wiezadla one tez potrafia dac niesamowite dolegliwosci bolowe... 😞 Wiesz ciezko mi tez okreslic tak jak nie moge dotknac, zobaczyc... to nie takie proste... bo przyczyn bolu moze byc mnostwo.. 😞(
Sorki, ze nie odpisalam, ale czasem jak czytam po szybkiemu, to cos przeocze 🙂

Mozna kupic w patece takie papierki, co pozwalaja spr czy odchodzi plyn owodniowy, ale najlepiej to isc do gina i on spr w usg czy nie ma za malo plynu

• Mamusia
ja wczoraj byłam u rodzinki na wsi i kuzynki męża "szwagierka" też ma na maja termin była u lekarza i ma rozwarcie 6 cm a lekarz nawet nie skierował jej do szpitala... ;/ chora to na moje bo dziewczyna już prawie rodzi a on do niej "tak się może zdarzyć proszę niech pani leży" a na oddział to co? brak słów na tą politykę... 😠

• Mamusia
postaram sie przesunac wizyte na srode ale bedzie ciezko bo u niej 3tyg wstecz trzeba sie umawiac ale jeszcze przeciez w czwartek bede sie z nia widziala bo robi mi polowkowe..moze to wydzielina taka wodnista, dzidzia sie rusza kopie bardzo wiec chyba to tez dobry znak 🙂

Tyssiiaa napisał(a):
ja wczoraj byłam u rodzinki na wsi i kuzynki męża "szwagierka" też ma na maja termin była u lekarza i ma rozwarcie 6 cm a lekarz nawet nie skierował jej do szpitala... ;/ chora to na moje bo dziewczyna już prawie rodzi a on do niej "tak się może zdarzyć proszę niech pani leży" a na oddział to co? brak słów na tą politykę... 😠

6 cm????? 😮 😮 😮 masakra!!! I szok że nie skierował do szpitala 😮 😮

A moja mała juz spi więc mam wolny wieczór, dzis tatuś się nią zajmował więc w sumie cały dzień miałam dla siebie.... jesli tak można nazwac uczenie się 🙃 już mi móżdżek paruje 😁

• Mamusia
ja usłyszałam,że mam brzuch jak przed porodem i współczucie ba za jakieś 2 miesiące góra zacznę się kulać 😮 i już teraz wiem,że nogi mnie bolą i do tego plecy bo waga mi diametralnie skoczyła w górę i jeszcze 5 kg i prawie w połowie ciąży osiągnę wagę taką jak w ciągu całej pierwszej ciąży 😮a patrząc na kartę ciąży i tendencje ostatnio do tycia to taką wagę osiągnę za około 1 miesiąc 😮 czuję się jak wieloryb,źle i mega nieatrakcyjnie-pierwszą ciążę wychodziłam w kilku parach spodni nawet przed samym porodem,a teraz naciągnę je tylko na uda a na tyłek już nie 😮 i to dopiero okolice 6 miesiąca 🥴 czyli mam kufer większy i bardziej rozwalony i pewnie to już tak zostanie 😮ludzie mnie dobijają takimi uwagami 😮 wiem przecież co się dzieje w ciąży ale robienie ze mnie hipopotama z premedytacją wcale nie jest fajne 😮
no to pomarudziłam Wam troszkę 😜
cieszcie się,że macie ładne,małe brzuszki 🙂

• Mamusia
Heheh, Kozinka to od rana pomarudzilas i cały dzień masz mieć juz leprzy humor...

Matko boska, wreszcie czuje, ze w ciąży jestem 🙂) Cycki mi pękaja, a żygac mi się chce niemilosiernie... heheh 🙂) Ale wole tak niż nic nie czuć....

8.02. mam USG wiem.. jestem pierdolnieta 😁D ale jak mam sie uspokoic to co 🙂

• Mamusia
Witam mamcie 😘

no właśnie pózniej sam mąż kuzynki dzwonił po szpitalach i do jakiejś głównej położnej co ma robić bo biedna dziewczyna jest załamana.. wiadomo dziecko miałoby sporą szansę na przeżycie ale też z wszystkim trzeba zdarzyć na czas... a na pytanie dlaczego nie szpital lekarz odpowiedzial ,że przecież w domu też ma łózko i panuje lepsza atmosfera...

U mnie z brzuchem się uspokoiło teraz jest taka fajna piłeczka a Ty Kozinka się nie dziw wkońcu to druga ciąża ważne ,że Ty się czujesz dobrze w swoim ciele wkońcu nosisz malutkie ciałko w sobie a ludzie zazdroszczą i chcą Cię zdolinować wcale jak hipcio nie wyglądasz 🤪

Sandra Ty to jesteś udana 😁 ale przynajmniej się przestaniesz stresować i 8.02 zobaczysz dzidzie 😁 lekarz ostatnio Ci się pytał jak piersi więc mogłaś skorzystać z okazji może by je wymasował 😁

ja uciekam do siostry bo musi gdzieś wyskoczyć a ja zostane z małą - muszę się wkońcu wprawiać 🤪 🤪

do póżniej brzuszki 😘 😘 😘

• Mamusia
🙂 Leee jezu tam 🙂
Jak mam dostep, to co mam sobie nie zobaczyc.. i tak sie bede nerwowac i tak 🙂 Ale chce byc pewna ze serduszko nadal bije... i czy ten pecherzyk nadgonil...
Czyli za 12 dni USG i pozniej 20.02... oczywiscie sie nie przyznam ginowi, bo by mnie zamordowal 😉) hahaha 🙂)

Dzień dobry MAMCIE 🤪

Nie było mnie pare dni i naskrobałyście strasznie duzo, ale i ja duzo zrobilam bo prawie zaliczylam sesje. jeszcze dwa egzaminki i pomyslicie wolnosc? a nie, niestety tak dobrze nie mam, kolejne zajecia.

Czy to jest możliwe zeby dzidzia mnie kopała? bo czasami czuje tak jakby z rozpedu jakiegos mnie "kopała" badz "waliła głową" w brzuch... to dopiero 18 tydzien i wiem ze to troche za wczesnie na tak wyrazne ruchy, ale szczerze czuje i takie delikatne i takie mocniejsze, ze nawet moj facet je poczul i nie wiedzial jak na to zareagowac hhahahaha zebyscie widzialy jego mine hahahaha...
nie zebym sie martwila tymi ruchami ale to mozliwe na takie silniejsze uderzenia?? do lekarza mam w piatek, a usg bede miala dopiero za jakies 3 tyg 😞 chcialabym zobaczyc niunie juz... eh

• Mamusia
Ania ja w pierwszej ciąży czułam takie delikatne koło 15 tygodnia a mocniejsze koło 17 tygodnia czyli tak samo jak teraz,więc możesz czuć już kopniaki 🙂 niektóre objawy możesz czuć wcześniej a niektóre później,to tylko teoria 🙂
sandra ja też się zastanawiam czy nie pokombinować żeby wyskoczyć gdzieś na dodatkową wizytę i nie przyznać się lekarzowi 😜
współczuję złego samopoczucia ale przynajmniej się troszkę uspokoisz 🙂 życzę jak najmniej wizyt w wc jednak 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,
a ja dziś w pracy - skończyły się ferie i od razu z kopyta ruszyłam - dziś 8 lekcji pod rząd, nie wiem jak wytrwam, wspierajcie duchowo choćby jedna ciepłą myślą 🙂 Jutro będzie jeszcze ciekawiej bo od rana do 19 - lekcje, rada zatwierdzająca pierwszy semestr i zebranie, najwyżej we środę polecę na zwolnienie jak sie przepracuję 😁
Pozdrawiam