Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anett napisał(a):
kurcze kupilam sobie krokiety i chyba byly nie swierze bo mi sie odbija 😞28lutego mam wizyte juz nie moge sie doczekac 🙂Kobietki a czy to prawda ze teraz bedziemy czesciej u lekarza niz raz w miesiacu? 🙂

nie pamiętam od kiedy,ale w pierwszej ciąży w 3 trymestrze chodziłam co 2 tygodnie a nie co miesiąc 😉

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
dokładnie 🙂 po 30 tygodniu chodzi się na ktg co 2 tygodnie 🙂

widzisz w pierwszej ciąży ktg miałam regularnie od 26 tygodnia 🙂 i nie chodziłam na ktg tylko na wizytę do lekarza i ktg mi robili jak siedzialam w kolejce to mnie brali,podłączali i 15 minut relaksu miałam,czasem jak nie było innych pacjentek na ktg to nawet koło 30 minut miałam a wszystko było ok 🙂
czyli jak zwykle co lekarz i poradnia to swoje zwyczaje 😁
teraz w tej poradni jak jest wszystko ok to podobno grubo po 30 tygodniu robią ktg i jak wyjdzie,że jest wszystko w porządku to nie robią ich rutynowo 🙂

• Mamusia
Widzisz Kozinka u Ciebie tez inaczejk z tym KTG, wszytsko zalerzy od miejsca i lekarza no i czy wszystko jest w porzadku.

Zdecydowal;iosmy sie z mezem ze nie bedziemy rozkladac lozeczka po Majce bo zajmuje za duzo miejsca w naszej sypialni i jest niewygodnie na poczatku latac przez caly pokoj do dziecka. Zamiast tego kupujemy takie cus http://adax.hr/djecji-krevetici/cijena/pletena-koljevka zebym miala mala pod reka.

• Mamusia
Pięknie brzuszki rosną 🙂 Ale jak im tak dogadzamy różnymi smakołykami, to nie ma się co dziwic drogie Panie :P

Co do wózków to jestem przerażona ich ilością, jak tu się na coś zdecydowac, chyba trzeba zaczac wędrówkę po sklepach, zeby się poprzymierzac do pojazdów 🙂

• Mamusia
my kupiliśmy wózek,a tydzień później auto i się okazało,ze wózek wchodzi na styk i problem się zrobił a podczas naszych obliczeń wyszło,że powinien bez problemu się mieścić więc i na wózek i na auto się zdecydowaliśmy i klapa potem 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja zaczęłam szukać łózeczka i jest tyle pięknych ,że nie wiem na jaki się zdecydowć dobrze jakby miał materacyk i szufladą widziałyście już jakieś fajne?? bo KLUPSIA są fajne ale nie wiem sama na jaki motyw się zdecydować 😞

jeśli masz w planach drugie dziecko to decyduj się na uniwersalne motywy 😁 ja tak zrobiłam i nie żałuję,bo chciałam zaraz drugie dziecko,ale nie widziałam czy się uda i teraz w razie odmiennej płci mam problem z głowy 🙂 no może prócz kilku sukienek po córci,bo tego raczej w razie synka się nie użyje 😁

• Mamusia
hej mamuski co do wozkow moj poszukal takie ale uzywane moze jakies opinie dacie o nich? Juz wklejam linki
ten mi sie srednio podoba
http://allegro.pl/tako-jumper-x-3w1-warto-i2153076350.html

ten tez tak srednio
http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-i2154637457.html

a to moj faworyt co ja wybralam a moj nie chce go kupic bo za drogi a on chce w 600zl sie zmiescic 😠 😠
http://allegro.pl/twing-super-promocja-super-zestaw-4gratisy-karex-i2076115016.html

A brzuszki dziewczyny macie super 🙂
mnie od lazenia dzisiaj jakos niedawno jakies skurcze brzucha wziely 🤢 🤢 polozylam sie chwile i przeszlo i mala kopala

• Mamusia
a ja poszperałam w necie i znalazłam jeszcze taki bardzo mi sie podoba ale najpierw poszukam go w sklepie zeby sprawdzic czy faktycznie jest wart zakupu http://dino.sklep.pl/nowy/bebetto-aquarius-2012-spacerowka-gondola-fotelik-carlo-gratis-kurier-p-13015.html?zenid=1cb84cf98660478d62f428644d07d208

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
ja tez wczoraj poszperałam w necie, ale nie wiem jeszcze jaki będziemy mieli wózkowy budżet, więc póki co pozachwycałam się 🙂
Ja już pokuta, krew w trzech fiolkach oddana, muszę coś zjesc. Coś mnie boli w prawym boku, na dole, nie wiem czy czegoś wczoraj nie dźwignęłam 😞 Ja to chyba jednak sobie grzecznie posiedzę już w domu a nie latac do pracy mi się zachcialo
Udanego dnia Wam brzuszki życzę

• Mamusia
Anett napisał(a):
a ja poszperałam w necie i znalazłam jeszcze taki bardzo mi sie podoba ale najpierw poszukam go w sklepie zeby sprawdzic czy faktycznie jest wart zakupu

Bardzo ładny wózek, ja czekam na wiosne i zaczniemy po sklepach jeździć i rozglądać się za pojazdem dla bąbelka 😉
Katia mi podoba się ten sam co tobie 🙂 ten trzeci najładniejszy 🙂 ale pocieszę cię że mój też coś brzdękał na temat używanego.....nie do końca jestem co do tego przekonana a poza tym myślę że uda mi się go przekonać na nowy 😁

miłego dzionka, idę się ubierać i czekam na koleżankę

Dorota pokuta a ja czekam na badanie z glukozą i siedzenie 2 godz....już mi się nie chce 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
a ja poszperałam w necie i znalazłam jeszcze taki bardzo mi sie podoba ale najpierw poszukam go w sklepie zeby sprawdzic czy faktycznie jest wart zakupu http://dino.sklep.pl/nowy/bebetto-aquarius-2012-spacerowka-gondola-fotelik-carlo-gratis-kurier-p-13015.html?zenid=1cb84cf98660478d62f428644d07d208

fajny 🙂

Mam do was pytanie od paru dni jak rano sie budze to mam strasznie twardy i bolacy brzuch czy to normalne? Dzis jak sie obudzilam to czulam sie jakbym miala glaz i tak mnie bolal brzuch ze nospe musialam wziac. Spie raz na prawym raz na lewym boku. Brzucha nie mam jakiegos wielkiego ale juz mi trudno sie przekrecic z jednego na drugi bo on mnie zaraz ciagnie i boli.

• Mamusia

fajny 🙂

Mam do was pytanie od paru dni jak rano sie budze to mam strasznie twardy i bolacy brzuch czy to normalne? Dzis jak sie obudzilam to czulam sie jakbym miala glaz i tak mnie bolal brzuch ze nospe musialam wziac. Spie raz na prawym raz na lewym boku. Brzucha nie mam jakiegos wielkiego ale juz mi trudno sie przekrecic z jednego na drugi bo on mnie zaraz ciagnie i boli.

najlepiej spytać lekarza ale nospa na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.jeśli masz daleko do wizyty to zadzwoń i się upewnij bo najlepiej rozwiać wątpliwości.
a tak na marginesie to zauważyłam że mamy ten sam tydzień i dzień 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):

fajny 🙂

najlepiej spytać lekarza ale nospa na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.jeśli masz daleko do wizyty to zadzwoń i się upewnij bo najlepiej rozwiać wątpliwości.
a tak na marginesie to zauważyłam że mamy ten sam tydzień i dzień 🙂

Ty jestes o dzien wczesniej z terminem niz ja 😁 zobaczymy ktora sie pierwsza wylamie na porodowce :P