Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja chyba jednak skusze się na to z kompletem 16 el pościeli

http://allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-lozeczko-materac-posciel-16el-i2109669658.html

i odbiore osobiście to jest 19 km od poznania w miejscowości gdzie jeżdze do ciotki na wieś 😁 siora też stamtąd zamawiała ;p

To też dodam do obserwowanych 🙂 a która pościel wybierasz? mi sie te w paseczki podobają 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Mi gin wogule nic nie powiedzial o magnezie a tez mam skurcze w łydkach. No nic ide robic moja pizze 🙂

mój mi też nie mówił 🙂 po prostu wiem z doświadczenia,a ostatnio go zapytałam czy mogę go brać bo biorę jeszcze wit i żelazo i nie chce przesadzać z nadmiarem,a on,że mogę spokojnie brać magnez 🙂 i teraz go zapytam czy jest sens i czy mogę zwiększyć dawkę żeby pomogło na te skurcze 🙂

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Aaaaa 🙂 no ja teraz zjadłam, a mąż po 16 jak wróci z pracy 🙂

to masz fajnie,ja nie lubię jak mój ma 2 zmianę,bo wtedy dzień się dłuży i sama siedzę non stop,a tak to jak coś sobie dłubie w piwnicy to czasem wpadnie chociaż na kawkę 🙂 ale z drugiej strony samotne popołudnia od czasu do czasu są ok i wieczorem oglądam to co ja chcę 😁

• Mamusia
Dzień dobry mamusie
U mnie gościła się siostra przez tydzień bo miała ferie, dała mi trochę popalić bo a to łyżwy a to taniec (oczywiście tylko ona ja musiałam ją tylko zawieźć). A jak pojechała to bolał mnie brzuch niesamowicie z prawej strony, leżałam przez dwa dni w łóżku i nie mogłam się nawet przekręcić, wzięłam nospe 3x1 i jakoś przeszło.
Jest fajna promocja w ROSSMANIE na chusteczki pampers sensitive jest to mega paka 4+2 i kosztują 26,99 więc myślę że się opłaca, acha proszek Lovela za 19,49.

• Mamusia
mikula napisał(a):
co siądzicie o rampersach. przydadzą się czy wystarczą tylko body?

Rampersow wogole nie uzywalam, pod ciuszki jak najbardziej body, ubralam rampersa chyba tylko raz czy dwa jak bylo goraco i miala tylko to na sobie. Niepraktyczne sa bardzo.

• Mamusia
ja nie kupowałam wogole,bo miałam kilka po siostrze ale masę rzeczy dostałam jako prezenty i odradzam kupowanie dużej ilości na 56cm,bo skąd wiesz czy nie urodzisz dzidzi na 58 czy nawet 60 cm bo tak się zdarza 🙂 poza tym dziecko rośnie bardzo szybko,większości nie ubierzesz,albo założysz 1-2 a taki dzidziuś się prawie nie brudzi bo leży i się malutko nie rusza 🙂 moja brudziła tylko ulewaniem

• Mamusia
mikula napisał(a):
Wiolka powiedz z doświadczenia czy dużo kupować rzeczy na 56 czy raczej skupić sie na 62

Ja sie skupilabym na rozmiarze 62 i wiecej bym kupila wlasnie w tym rozmiarze niz 56 bo nie wiadomo jaka duza dzidzia sie ur. Moja jest mala ale kto wie jaka sie ur.

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):

To też dodam do obserwowanych 🙂 a która pościel wybierasz? mi sie te w paseczki podobają 🙂

też w paseczki mi sie podoba ale ściene mamy w koła więc nie będzie pasować i musimy wybrac jednokolorową :P pokój mamy fioletowy więc chyba fioletową... 😜 chociaz kojarzy mi sie z dziewczęcą 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Pszczelarka napisał(a):

też w paseczki mi sie podoba ale ściene mamy w koła więc nie będzie pasować i musimy wybrac jednokolorową :P pokój mamy fioletowy więc chyba fioletową... 😜 chociaz kojarzy mi sie z dziewczęcą 😁

tam widziałam też taki ładny krwisto czerwony-taki powinien pasować do fioletu też 🙂

• Mamusia
mikula napisał(a):
Kozinka podejrzewam że mała bedzie długa bo na ostatniej wizycie gin powiedziała że ma wyjątkowo długie nogi, ja się śmieje że to po tacie bo on ma 2 metry wzrostu.

to poczekaj jeszcze może z ubrankami 🙂 jak w 8-9 miesiącu będziesz na wizycie to zapytaj jak będziesz miała usg o przypuszczalne wymiary dzidzi i będziesz wiedzieć na czym się skupić 🙂 ale tak jak mówię,napewno będą prezenty i wtedy raczej dostaje się ubranka w rozmiarach 56,62, czy nawet 68 więc nie musisz kupować dużo 🙂 jeśli masz od kogo pożyczyć to ja bym pożyczyła a nie kupowała,bo dziecko rośnie jak na drożdżach 🙂 jak nie masz od kogo pożyczyć,to ja bym kupila na 62 ze 3-4 pary 🙂

• Mamusia
ten buraczkowy? :d kurde mi się błekit podoba w krateczke 😁 no ale wybór zostawie tatusiowi 😁

Ania niezłe są te górki jak maluch się rozpycha nie? ;D ja miałam wrazenie ostatnio ,że w poprzek się połozył 😁 u Ciebie pewnie jeszcze lepiej bo 2 ciąża 😜 w kauflandzie od sb też była promocja 17.99 na lovela ja kupuje tylko do koloru bo do białego mam 😜

a w TESCO była też promocja za 29,99 przeszło 3,5kg gdzie za kilo wychodziło 7,99 ale jak zajechałam puste półki...

• Mamusia
mikula napisał(a):
Wiolka powiedz z doświadczenia czy dużo kupować rzeczy na 56 czy raczej skupić sie na 62

56 poubierasz moze miesiac, dwa wiec skuop sie na 62 ale komplet ciuszkow 56 i tak potzebny, pare bodziakow, 3,4 pajacyki, bluzeczki i spiszki wystarcza.