Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja urodziłam na 3600g i jako "szkielet" dałam radę 🙂 więc podejrzewam,że jakby mi przyszło na 4kg rodzić to też bym dała radę pewnie,ewentualnie doszłoby do pęknięcia czy cięcia,choć te 300-400g to nie wiem czy jakaś znacząca różnica we wzroście dzidziusia czy tylko w wadze,bo jak wzrost jest porównywalny to pewnie różnicy ogromnej nie ma,ale nie wiem ☺️

• Mamusia
Anett napisał(a):
a ja Kozinka rodzilam corke 3300g i cala popekalam w srodku szyli mnie z kazdej strony a wazylam 50kg 😞

no tak to zależy,al mi chodzi o to czy jest duża różnica we wzroście dziecka jeśli waży np. jak moja 3600 przy porodzie i miała 56cm , a dziecko na np 3800-3900 lub 4 kg? bo jest o te 30-40dag cięższe,ewentualnie o jakieś 2-3 cm większe więc dużej różnicy chyba nie ma 🙂 zależy pewnie od całokształtu porodu co nie?

• Mamusia
Anett napisał(a):
no wlasnie Maja czekalam na wiesci 🙂to moj synus w 26 tyg wazyl 1,180kg 🤢matko chyba jednak bedzie cesarka bo jak takiego klocka urodzic 😮

mój też wcale nie mniej bo chyba 1,100 ale chłopcy wieksi ;p

Majka super ze z Polą wszystko ok 😘 😘 super wieści no i też ide po raz drugi na glukozę 😮 a to nie stópka ma 5 cm tylko kość udowa 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
nie no tutaj to nie ma roznicy to jest jeszcze takie do przyjecia 🙂ale ja sie obawiam ze mały bedzie wazyl okolo 4kg a ja nie podolam temu zadaniu 🤢

podołasz podołasz 🙂
pamiętaj,że w szpitalu nie będziesz sama,bo obok będą osoby które się na tym znają i pomogą w razie czego 🙂 zresztą już wiesz mniej więcej jak to wygląda, bo pierwszy raz masz za sobą 🙂tym bardziej,że rodzisz chyba prywatnie z tego co wiem? w takich szpitalach przeważnie lepiej się zajmują pacjentkami niż w państwowych,więc opieka będzie naprawdę super 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Anett napisał(a):
no wlasnie Maja czekalam na wiesci 🙂to moj synus w 26 tyg wazyl 1,180kg 🤢matko chyba jednak bedzie cesarka bo jak takiego klocka urodzic 😮

mój też wcale nie mniej bo chyba 1,100 ale chłopcy wieksi ;p

Majka super ze z Polą wszystko ok 😘 😘 super wieści no i też ide po raz drugi na glukozę 😮 a to nie stópka ma 5 cm tylko kość udowa 😁

Eee a gadał, że od paluszka do piętki..

• Mamusia
Pszczelarka napisał(a):
Moja niunia 😘 😘 😘

[url=[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/138/skanowanie0001f.jpg/][IMG]http://img138.imageshack.us/img138/6569/skanowanie0001f.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]][/url]

słodka po mamusi 😘 😘 jaki nosek, jakie usteczka ah cudna 😘 😘 😘

• Mamusia
dzięki Tysia 😘
no może to być stópka 🙂 w końcu to realne,bo już tak niewiele zostało,więc dzidzie rosną jak na drożdżach 🙂 moja jak się urodziła,to miała długie stopy,pewnie będzie po tatusiu wysoka 🙂 zresztą ona ma niecałe 2 latka a mi do pasa sięga prawie 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
dzięki Tysia 😘
no może to być stópka 🙂 w końcu to realne,bo już tak niewiele zostało,więc dzidzie rosną jak na drożdżach 🙂 moja jak się urodziła,to miała długie stopy,pewnie będzie po tatusiu wysoka 🙂 zresztą ona ma niecałe 2 latka a mi do pasa sięga prawie 🙂

Hihi, to z Karoilinką może być tez po mężu, chociaż może bardziej w mamusie pójdzie 🙂
😘 😘 😘

• Mamusia
kozinka napisał(a):
dzięki Tysia 😘

wysoka!! 😁 mi chyba nigdy stópki nie mierzył 😁 dlatego powiedziałam ,że udo 😁 haha

• Mamusia

jutro sie odezwe,bo nada mi sie chce beczec...

Ona sie zachowuje jakby miala 15 lat. nie zdaje sobie sprawy co to znaczy mieszkac samemu na starosc i ile wszystko kosztuje. Nie jest w stanie za eme oplacic mieszkania nawet najmniejszego... ona pokoj z kuchnia, jak nauczona, ze ma mieszkanie ponad 70m2...
a poza tym jak zrobi tak, ze nie bedziemy miec gdzie mieszkac to ani ja ani darek jej nie pomozemy za choelre... 😞

• Mamusia
Maju ale słodziak ci rośnie 🙂

Sandra nie martw się na zapas, babcia nie może cię z domu wyrzucić - tak jak pisałam wcześniej. nie wiem czy jesteś tam zameldowana lub Twoja córcia? Bo jeśli tak to babcia nie może nic zrobić bez Twojej wiedzy nawet jeśli jest głównym najemcą.

Dobrej nocy życzę 🙂