Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiola i Sandra zapomniałam dodać wczoraj,że super fotki 🙃 🙃 🙃
ja też ryczę na filmach czy innych podobnych,przy Klaudii zdarzyło się raz czy dwa a teraz non stop ☺️ przed ciążami ani razu 😉
Kasia jak Ty możesz się nie mieścić w spodnie skoro w porównaniu ze mną to Ty brzucha nie masz a ja noszę spodnie normalnie 🤪 w dodatku mi się wydaje,że masz wysoko brzuch a ja jak siedzę to mi doslownie brzuch leży na kolanach,bo albo mi opadł na co jest jeszcze absolutnie za wcześnie,albo po prostu w tej ciąży mam go niżej 🙂 nie mówię tu o obcisłych spodniach,ale zwykłe biodrówki zakładam bez problemu 🙂 a Ty nie założysz? dziwne 😜
mam nadzieję przynajmniej,że mój nie opadł,ale nie powiem,że mnie od jakiegoś czasu nie ciągnie 😮

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Wiola i Sandra zapomniałam dodać wczoraj,że super fotki 🙃 🙃 🙃
ja też ryczę na filmach czy innych podobnych,przy Klaudii zdarzyło się raz czy dwa a teraz non stop ☺️ przed ciążami ani razu 😉
Kasia jak Ty możesz się nie mieścić w spodnie skoro w porównaniu ze mną to Ty brzucha nie masz a ja noszę spodnie normalnie 🤪 w dodatku mi się wydaje,że masz wysoko brzuch a ja jak siedzę to mi doslownie brzuch leży na kolanach,bo albo mi opadł na co jest jeszcze absolutnie za wcześnie,albo po prostu w tej ciąży mam go niżej 🙂 nie mówię tu o obcisłych spodniach,ale zwykłe biodrówki zakładam bez problemu 🙂 a Ty nie założysz? dziwne 😜
mam nadzieję przynajmniej,że mój nie opadł,ale nie powiem,że mnie od jakiegoś czasu nie ciągnie 😮

Zalozyc spodnie zaloze ale w zadne sie nie dopinam nawet w biodrowki wszystkie spodnie mam na rozmiar 34/36 jakos tak 🙂 a jak juz wcisne spodnie na tylek to mi ciasno bo w biodrach ponad 3 cm sie rozszerzylam od stycznia. A od poczatku ciazy nie wiem ile bo wtedy sie nie mierzylam. Nowych spodni mi sie na razie nie oplaca kupowac bo nie wiem jak bede wygladac po ciazy i czy wtedy sie zmieszcze w stare spodnie czy bedzie trzeba kupic nowe.

Zreszta wiosna idzie potem lato a ja wtedy najczesciej chodze w sukienkach lub spodniczkach 😁

• Mamusia
no tak,ale ja też nie nosiłam dużego rozmiaru ważąc nie cale 50 kg,mam prawie dziecięcy rozmiar bo wszystko ze mnie leci a teraz po prostu założyłam te troszkę luźniejsze,a nie powiem,bo dupa mi urosła bo już od dawna mi miednicę rozwala i jest ok 😉

• Mamusia
Ja sie od razyu, gdyies tak od 2mc nie moglam dospiac w zadne swoje spodnie, mimo, ze jeszzce wtedy nie przytylam ale od razu mi brzuch wywalilo, mimo ze teraz mam go wysoko to nie wyobrazam sobie sciaskac dupy spodniami sprzed ciazy, najlepiej w ciazowkach albo w legginsach ale jak laze w leginsach to musze miec buty na obcasie bo inaczej czuje sie jak kaczka z wielkim kuprem i ktrotkimi nozkami 🙃

• Mamusia
Wiolka napisał(a):
Ja sie od razyu, gdyies tak od 2mc nie moglam dospiac w zadne swoje spodnie, mimo, ze jeszzce wtedy nie przytylam ale od razu mi brzuch wywalilo, mimo ze teraz mam go wysoko to nie wyobrazam sobie sciaskac dupy spodniami sprzed ciazy, najlepiej w ciazowkach albo w legginsach ale jak laze w leginsach to musze miec buty na obcasie bo inaczej czuje sie jak kaczka z wielkim kuprem i ktrotkimi nozkami 🙃

hehe tez tak mam :P

• Mamusia
a ja raczej teraz w ciazy preferuje styl sportowy legginsy adidaski mam takie delikatne i zgrabne torebka sportowa mala przekladana na krzyz i tyle 🙂natomiast nigdy nie nosilam baletek ale teraz chce kupic bo z dzidzia bedzie mi najwygodniej w takich butkach 🙂

• Mamusia
No nadrobiłam 🙂
Sandra: Śliczna Dzidzia, wg mnie to istny chłopiec 🙂 Napisz koniecznie jak tam po rozmowie z babcia, mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie. Mam pytanie jeszcze do Ciebie Sandra, czy po ruchać dziecka można rozpoznać czy się juz przekręciło? Na ostatniej wizycie miałam ułożenie pośladkowe, i zastanawiam się teraz czy mały się już czasem nie przekręcił, bo w tedy czułam głównie kopniaki po prawej i lewej stronie brzucha w okolicach pępka, teraz czuję głównie po lewej stronie w okolicach żeber takie mocniejsze, a słabsze na dole uderzające w pęcherz bądź chyba jelito takie mam wrażenie przynajmniej 🙂
Dorotka: Widziałam w wiadomościach tą rure, całe szczęście że uniknełać tego

Jeśli chodzi o chodzenie w spodniach to ja teraz tylko leginsy innych nawet nie chce, ja płaszcza tez nie będę kupować, raczej może rozglądne się za takim dłuższym swetrem zapinanym, mam jeden taki i właśnie dziś w nim śmigam już a pod spodem tylko krutki rękawek i mi tak dobrze. Okienka już mam pomyte fieranki zmienione, nowe podusie na wypoczynku w salonie, ah jak ładnie 🙂 teraz szykowanko na grila o 15 odpalamy 🙂 Karczek z cacykami już czeka mniam 🙂

• Mamusia
Witajcie brzusie 😘

my od rana na wybiegu 😁 takie lato się u nas zrobiło ,że w słoncu było ponad 30 stopni a w cieniu 21 a jutro podobno jeszcze cieplej no istna patelnia 😲 wkońcu można było wyjść bez kurtki 😁 długi spacerek zaliczylismy 😁

Kasia ja też się jeszcze mieszcze w spodnie a również nosze 34 i bez problemu biodrówki zakładam chociaż ogolnie wygodniej jest mi w legginsach 😁 też mam zawsze problem ze spodniami bo niby cinka jestem a wysoka i jak już coś dobre to za krótkie 😁 więc legginsy w sam raz 😁 dzisiaj nawet skóre załozyłam rano jak szłam do sklepu szkoda ze sie nie dopinam hahaha 😁

Niunia nie martw się ja chyba też mam cukrzyce chociaż lekarz powiedział ,że to bardziej dietozależna bo ja poprostu kocham słodycze... 🤪 🤪

Hej kobitki 😉 później bede nadrabiac jak mąż do roboty na noc pojedzie a tymczasem przekazuję że niestety ale cukrzyca ciążowa mnie nie ominęła 😞 Lekarz potwierdził i muszę szybko znaleźc dietetyka co by mi dietę ułożył i bede musiała sobie cukier sprawdzac glukometrem 😮 😮 o rany 😲 😲 😲 z córcią wszystko ok choc lekarz powiedział że już dużo waży - że to przez cukrzycę tak przybiera na wadze - ma juz 1308g, niby mówił że się jeszcze w normach mieści 😉
Tak że w poniedziałek dzwonię po lekarzach żeby mnie jak najszybciej przyjęli bo to już 29 tydz i nie ma na co czekac, żałuję że nie zrobiłam tego badania wcześniej 🤔 kurcze modlę się tylko żeby córci nic nie było 😞

trzymta się, udanych wieczorów życzę 😉 ja zmykam kąpac moją Niunię 😉 😘

Tyssiiaa napisał(a):
To widze Sylwia ze ja tez bede miala bo moj w 29 tyg mial 1.550 😞

Justyna absolutnie nie porównuj swoich rozmiarów do moich, lekarzowi o to chyba chodziło że dużo przybrała w przeciągu miesiąca, nie wiem zresztą bo jak zapytałam czy się mieści w normie to powiedział że tak, i w domu na zdjęciu jest napisane że waga odpowiada na 29 tydzień 🤔 jemu chodziło chyba o przyrost w ciągu miesiąca!

No a przecież Tobie dobrze chyba glukoza wyszła nie?? Jeśli by było coś nie tak to by Cię wysłał do dietetyka tak jak mnie, więc głowa spokojna bo na pewno cukrzycy nie masz 🙃 😉

A ja nie wiem zupełnie co mam jeśc przez te kilka dni zanim się udam się do lekarza 😮 😮 na internecie róznie piszą i ja już zgłupiałam 😮 herbatę gorzką piję - ohyda 🤢 🤢