Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A czemu na dworze??

Nie, majac juz 10 cm 🙂 to nie ma opcji sie zalatwic,bo by ci dziecko do klopa wpadlo 😉 A tak bez zartow, to najgorsze jest to uczucie, przy skurczach partych, bo czujesz jakbys miala kupe zrobic i sama nie wiesz czy sie zesrasz zaraz czy to plod przechodzi przez kanal rodny..
Glupie uczucuie...

• Mamusia
Tobra na dworzu zeby wylazly robaki w razie jakby wlazly.

Ja mam do tego szpitala na szczescie "tylko" 50km ale nastepny jest oddalony o 250km wiec nie mam mozliwosci wyboru porodowki.

Jezeli chodzi o kupe jeszcze to jak lezalam pod oxy to laska ktora lezala obok mnie i juz miala wlasciwie dziecko na swiecie zawolala jeszcze i zrobila kupala a pozniej sie polozne skapnely ze dziecko wychodzi i zaczely UCISKAC brzuch. Ta laska rodzila w takiej odleglosci ode mnei ze widzialam wszystko, jak wychodzi ejj dziecko i lozysko 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Wiecie co teraz tak sobie biadulimy to boli tu skurcz tam jeszcze cos innego wstawiamy zdjecia brzuszkow piszemy ile przytylysmy a tu za chwilkę tematy sie zmienia bedą wstawiane fotki jaki mamy brzuch po ciązy ile juz zrzucilysmy jak przeszlysmy porod no i bedziemy pokazywac nasze male szczescia 🙂jej jak ten czas zlecial 😁

• Mamusia
Witam wszystkie brzuszki po świętach 🙂
jak się czujecie?
ja przez całe święta zdychałam....i aż dziś musiałam odwiedzić ogólnego który przepisał mi antybiotyk, a ponieważ byłam też dziś u gina to potwierdziłam to że mogę bezpiecznie brać.
Klusek rośnie, waży 1700 🙂 i odpowiada swoimi wymiarami wprost proporcjonalnie do swojego 'wieku' 🙂 poza tym jest już ułożony główką do dołu ale lekarz powiedział że jest jeszcze możliwość że zmieni pozycję...także trzymam kciuki żeby tak już pozostał
aaaa i najważniejsze..mam tylko 1,5 kg na plusie 🙂 heheh a tak się martwiłam że po świętach i w ogóle po tych moich codziennych twixach 😁 ale jest oki 🙂
teraz postaram się was nadrobić.
która dziś też była u gina? bo pamiętam że dziś nie tylko ja miałam wizytę

• Mamusia
Majka ja mam jutro gina 😁

dzisiaj skończyłam torbę pakować... własnie mama mi mówiła ,że jak są te bóle parte to jest uczucie jakby się kupę chciało 😜 i ,że nie mam wstrzymywać bo to dziecko a mama wstrzymywała nie parła bo się wstydziła i cała w srodku popękała 😁 dzizzzzzys 😁

• Mamusia
helloł Laski 🙂

W sumie niepotzrebnie kupiłam łóżeczko jak narazie 😮 dzisiaj kumpela podarowałam mi taki "kosz" dla noworodka do spania ..nie wiem jak to opisac... musiałabym fotke zrobic , moze jutro bo dzisiaj juz mi sie nie chce... cos takiego - prawie to samo http://40tygodni.pl/Category/013/2,27641,Koszyk-czy-lozeczko-dla-noworodka.html
ale w sumie to tylko do-4-5 mies jest, bo pozniej dziecko zaczyna sie dzwigac

• Mamusia
Aneta właśnie nadrobiłam że to właśnie Ty miałaś też wizytę 🙂
nie zamartwiaj się na zapas, skoro pani doktor mówi że norma jeszcze nie jest przekroczona to nie ma co na zapas się martwić 😉 ja wizytkę mam na 8maja bo długi weekend nas łapie a nie wiem czy nie wyjedziemy. a w następną środę chcemy podjechać obejrzeć porodówkę 🙂
Emi szkoda pierścionka 😞 a wózio fajowy 😉
Maja przecudny brzuszek w awatarku 🙂
Czarna co z koleżanką? bo cofnęłam się tylko w jednym dniu żeby was nadgonić
Tysia fajowo że wyniki masz dobre 🙂 daj znać jutro ile klusek waży 🙂
co do lewatywy to ja wolę mieć zrobioną i nie mieć tego psychicznego dyskomfortu że mogę coś 'popuścić' 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Kocik co do kolezanki, no to po 4 dniach męczarni wyciągnieli jej chirurgicznie dziecko... wiem ze była na relanium, a dzisiaj wypuscili ja ze szpitala .

😞 😞 😞 😞 biedulka 😞 😞 😞

co do kosza też będę miała coś podobnego przy swoim łóżku, maluszek swój pokoik będzie miał już przyszykowany ale w nocy za daleko bym miała żeby z sypialni do niego latać a poza tym bałabym się, a tak t pierwsze 3 miesiące będę miała bąbelka koło siebie 🙂
matko już nie mogę się doczekać 😉