Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No widzisz a ja mam na 5.06 😁 😁 😁 Wszedzie sie wykonuje cc wczesniej, w 38 ale przewaznie w 39tc, ja najpozniej bede miala cc 01.06 tak mi powiedziala gin bo czasem czeka sie na poczatek akcji porodowej wiecja bym sobie znowu czekala do 42 tc ale nie ma takiej potzreby na szczescie. Jeszcze zobaczymy co mi ten kretyn w szpitalu powie.

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Majka weź się dowiedz jak to jest bo ja dla Adasia musze mieć tylko chusteczki i krem do pupy (nie zawsze są w szpitalu) gadałam własnie z kumpelą która rodziła tam gdzie ja chce i mówiła ,że ubierają w swoje ciuszki, pieluchy full wypas w koszu w pokoju są kosmetyki niby też mają ale ja na wszelki wypadek wezmę 😜

• Mamusia
Hej 😁
Brzuszki, czy wy też czujecie się "słoniowato"? Wczoraj przed wyjściem do teściów urządziłam scenę "Jestem gruba, nie mam co założyc, nie idę". Poryczałam się jak nie wiem co, musiałam się przemalowywac, bo make up spłynął 😞 Istny dramat...
Dziś poszłam poszalec po sklepach - mniejsza nie bede w najbliższym czasie, ale pokupowałam sobie trochę ubrań, a myślałam, że uda mi się już nie kupowac i przechodzę w tym co mam
t-shirt - http://www.mytummy.pl/krotki-rekaw/75-056-dziewczynka-gleboki-dekolt-t-shirt-ciazowy.html
sukienka - nie ma nigdzie zdjęcia, ale jest podobna do tej tylko na dole jest niebiesko-szaro-ziolono-fioletowa
spódnica rosalia, bo ile mozna chodzic w jednej jeansowej się pytam 🙂 http://www.bebefield.pl/Sukienki/index.php
i bluzkę z h&m białą w czarne groszki z kokardą, nie widzę jej w necie

Od razu mi lepiej się zrobiło, chociaż boję się że będę jeszcze większa...

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Emi super wózio 😁

Dorota ja tylko czasem mam problem zeby brzuchol upchać 😁 a tak to rozmiarówa taka sama 😁

Nie załamuj 😉 niby mieszę się w niektóre rzeczy w moim rozmiarze ale wyglądam jakoś taka duża 🙂

• Mamusia
Emi wózek czadzio, podobają mi się kolorki 🙂
w ogole taki zgrabny i fajowy 🙂

Dorotka śliczne ciuszki, ta bluzeczka z girlsem na brzuszku total szał, sukienki przecudowne, na pewno bedziesz ślicznie wygladać 🙂

Tysia
ja też się nastawiłam, żeby brać swoje kosmetyki dla Poli i ciuszki .. i też.. z krótkim rekoawe, z długim, a może coś cieplejszego... masakra.. u nas lato niby ciepłe, ale czasem jak zaskoczy chłodem to tez nie wiadomo, co spakować.. 😠 😠 😠

ja poprasowałam ciuszki dla Polusi.. PADAM NA SUTY A KRZYŻ MI ODPADNIE..
ale ciuszki czad 😁

Ja bryke dla Poli mam kupioną, ale kuzynka ja przywiezie za 3 tygodnie 🙂

• Mamusia
Tysia ciuszki na Polnej daja, choc warto miec czapeczke... i w tym spzitalu jest megaaaa duszno... ja mialam we wrzesniu ciagle okno otwarte, maluchy maja tylko kaftanik i pieluche i nic wiecej...wiec warto wziac te czapunie, zeby przeciagow uniknac...
Jesli ciuszki na oddziale maja, to niewarto swoich brac, bo poco ten caly syf szpitalny-bakteriowy brac sobie do domku na ciuchach.. lepiej go zostawic na swoim miejscu 😉

A chusteczki do pupy warto miec swoje, bo niestety takie realia, ze dostaja nog i wychodza 😞((

A o tych gaciach ja wspominala, opierdalaja polozne i lakrze, bo jednak szybciej sie rana goi, jak pipsko sie wietrzy 😉))

Za nic w swiecie, bym nie poszla na cc , bez wskazan medycznych. Bolalo jak choelra to fakt... ale moze inaczej bym mowila, jakbym sie meczyla 16h a nie 6... ale jednak to taki bol, o ktorym sie juz po chwili nie pamieta 😉)

Ehhh czuje sie powoli odrzucona 🙂)) Bo wy juz "swoje" porodowo, szpitalne tematy macie 😉))

• Mamusia
Sandra własnie czapeczki 2 wziełam a ciuszków nie biore bo tak jak mówisz w szpitalu dają kaftaniki a te 2/3 dni się można przemęczyć po co brać te bakterie ze sobą ze szpitala 😜 i tylko biore ciuchy na wyjście do Adasia ale to Robert przywiezie razem z nosidełkiem 😁 aaa i spakowałam jeszcze skarpetki dla małego no i fakt chusteczki krem do pupy wziełam i w razie czego 10 pampów mimo ,że podobno nie ma w szpitalu ograniczenia to lepiej swoje zabiore w razie czego ktoś mi dowiezie torba spakowana nawet nie jest tak źle jak myślałam 😁 Sandra a lewatywe robią? nie czuj się odrzucona my Cię pózniej we wrześniu będziemy wspierać 😁

• Mamusia
Co do lewatywy to wlasnie wyczytyalam w ktorejs z mamowych gazet, ze sie od tego odchodzi bo twrdego klocka posadzisz najprawdopodomniej od razu przy pierwszysch skurczach a pozniej jest "czysto" a plynnego stolca w razie niedokladnego wyproznienia sie juz nie skontrolujesz i to jest dopiero pech.

• Mamusia
NIe wiem jak to jest bo nie doszlam do tego z Majka, to co wtedy nie mozna zeskoczyc na kibelek juz chyba? Mi bez pytania zrobili lewatywe ale tutaj panuje system z wczesnego PRLu, zreszta szpital tez tak wyglada. Mowicie ze nie chcecie wynosic bakterii ze szpitala a ja bede musiala przynajmniej przez tydzien trzymac torbe szpitalna na dworzu w razie jaby mi jakis karaluch wlazl bo jest ich tam nietety pelno a to jedyny szpital w obrebie 250km 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 😞 😞 😞 😞 😞 Pierwszy raz w zyciu widzialam karalucha wlasnie jak wodzilam majke, kurwa obrzydlistwo.