Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emi....rybka + fryty + pifko jak na razie free jak najbardziej preferowane 😁 😁 😁

ostatnio moi chłopacy takiego apetytu nabrali na szczupaka że sobie świeżutkiego zakupili i powiem że pierwszy raz jadłam i całkiem smaczny, ciekawy smak gdzie ja za rybami za bardzo nie przepadam

także wpadaj kochana 😉

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Ana gratuluje 🙂 szybko poszlo i fajnie ze masz mala juz przy sobie. Ja tez chce 😁

Kasia też się doczekamy 🙂 🙂 już bliżej jak dalej choć się dłuży zwłaszcza jak się już po kolei dziewczyny rozpakowują, ale pocieszam sie że są też takie które po nas mają termin i też muszą czekać.
teraz kolej na naszą Anetkę, a co u Ani (Kozinki) ? coś ucichła

• Mamusia
To baaardzo szybko i dziwnie, bo hodowla paciorkowca troche trwa.. no chyba, ze jak nic im nie roslo przez dwie doby to stwierdzili ze juz nie urosnie 😁

My tez czasem dzownilismy z odzdzialu do lab czy rosnie czy nie rosnie, jak nie bylo wiadomo, np. od czego infekcja u noworodka, a czas byl na wae zlota..

Czerwcowki!!!!!!! Nie rodzic, bo maj jeszcze trwa, tylko tu z Sandra gadac 😁D

• Mamusia
sandroos napisał(a):
To baaardzo szybko i dziwnie, bo hodowla paciorkowca troche trwa.. no chyba, ze jak nic im nie roslo przez dwie doby to stwierdzili ze juz nie urosnie 😁

My tez czasem dzownilismy z odzdzialu do lab czy rosnie czy nie rosnie, jak nie bylo wiadomo, np. od czego infekcja u noworodka, a czas byl na wae zlota..

Czerwcowki!!!!!!! Nie rodzic, bo maj jeszcze trwa, tylko tu z Sandra gadac 😁D

Ja na pewno bede czerwcowka a nie majowka wiec poki czas to siedze i torby jeszcze calkiem nie spakowalam wiec troche czasu mam.
Moj dzis na kolacje pizze robi a mnie znowu od wczoraj czy przed wczoraj zgaga nawiedzila i tylko mleko i wode pije bo nawet wieczorami reni juz nie dziala.

No wlasnie co z kozinka? pojechala juz rodzic?

• Mamusia
Kocik jestem 2w1 🙂
rano byłam u babci na kawę,potem szybki obiad,15 minutowa drzemka koło Klaudii,potem się wysunęłam z łóżka i latam na mopach 🙂 pierwsza się dowiesz jak będę rodzić,bo spisałam Twój nr 🙂 no chyba,że mnie wyprzedzisz 🙂
teraz przerwa i kawka 🙂 a potem dalej sprzątanie jak co piątek 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
My po obiadku pizza wyszła pyszna 🙂
Sandra czekamy na wieści 🙂

my pizze na kolacje mamy ale ja srednio mam ochote na nia. Kupilam sobie fante bo moj mi zabrania coli i czuje ze znowu bede cierpiec na zgage (po coli nie mam) A tak chcialo mi sie czegos gazowanego.

• Mamusia
Ja wcisnelam w siebie wlasnie peczek rzodkiewek, a odbija mi sie pirczarkami ;//

Po USG wszystko dobrze. Paluszki tyle ile powinno byc, glowka w porzadku, nozki raczki sa, reszta sruktur tez w porzadku. Nie udalo sie do konca ocenic serduszka ze wzgledu na to, ze jeszcze dzidzia mala, ale mam to zrobic w 28tc. choc mowi, ze nieprawidlowosci nie widzi.
Waga okolo 430g. Tydzien temu miala 380g 🙂)

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
emi-rose napisał(a):
My po obiadku pizza wyszła pyszna 🙂
Sandra czekamy na wieści 🙂

my pizze na kolacje mamy ale ja srednio mam ochote na nia. Kupilam sobie fante bo moj mi zabrania coli i czuje ze znowu bede cierpiec na zgage (po coli nie mam) A tak chcialo mi sie czegos gazowanego.

Kasia - dlaczego Twój Ci zabrania Coli????

• Mamusia
Hejka,

Nie bylo mnie z Wami kawalek dnia a tu tyle nowych info!!! 🤪 🤪
Anaaa gratulacje!!! To powieksza sie nam rodzinka... Bede musiala dodac wydarzenie na FB 😉
Czarna fajowo masz, ze wiesz juz kiedy Olafek bedzie z Toba. 🙂
Czytalam, ze zlapal Cie wczoraj jakis skurcz - gigant. Powiem Wam, ze ja wczoraj juz sie na porodowke szykowalam takich skurczow dostalam. Rozeszly sie po godzinie, ale co stresik byl to byl... 😮 😮 😮

Co do coli i zakazu jaki ma Katia od meza - mysle, ze powod jest prosty - cola to sama chemia, w przewazajacej czesci cukier... 😞 😞

Sandra super, ze malenka rosnie zdrowo. Jakas fotke moze wrzuc...

Emi na taki tort sie porywasz - zgaduje wiec, ze dobra jestes w te klocki... Tatko na pewno sie ucieszy z takiego tortu 😁 😁 Ciekawe czy mama bedzie zadowolona 😉 😉 😉

Mialam dzis spotkanie z lek rodzinnym - maly nie ma juz miejsca w brzuchu - duzy jest juz na maxa. Serduszko wali mu jakby w maratonie biegl. Nawet chyba troche za szybko jak na mnie, ale mysle, ze sie chlopak zdenerwowal, bo tak go babka wygniotla, ze sie nie dziwie ze mu cisnienie podskoczylo. I czego jeszcze sie dzis dowiedzialam, aaa.... mam czekac teraz na porod - wow bardzo odkrywcze to bylo stwierdzenie ze strony pani doktor... 😁 😁 😁

• Mamusia
Ana gratulacje 🙂
Sandra na dupci w domu siedzieć i wypoczywać 🙂
Czarna zazdroszczę pewnej daty gdy utulisz kruszynke 🙂
Tysia farciaro synek złoto - ciekawe na jak długo taki grzeczny będzie 😜
Emi tort wygląda mega apetycznie 🙂

A mnie dziś ominęło gotowanie obiady, mąż postanowił zabrać mnie na obiad, objadłam się jak dziki bąk 🙂

Dziś składamy łóżeczko 😁 😁
Mam pytanie czy pierzecie te ochraniacze? Obawiam się ze po wrzuceniu do pralki i się zeszmaci, a jest taki śliczny, niby pisze że można prac 😮

• Mamusia
midorada napisał(a):
Hejka,

Nie bylo mnie z Wami kawalek dnia a tu tyle nowych info!!! 🤪 🤪
Anaaa gratulacje!!! To powieksza sie nam rodzinka... Bede musiala dodac wydarzenie na FB 😉
Czarna fajowo masz, ze wiesz juz kiedy Olafek bedzie z Toba. 🙂
Czytalam, ze zlapal Cie wczoraj jakis skurcz - gigant. Powiem Wam, ze ja wczoraj juz sie na porodowke szykowalam takich skurczow dostalam. Rozeszly sie po godzinie, ale co stresik byl to byl... 😮 😮 😮

Co do coli i zakazu jaki ma Katia od meza - mysle, ze powod jest prosty - cola to sama chemia, w przewazajacej czesci cukier... 😞 😞

Sandra super, ze malenka rosnie zdrowo. Jakas fotke moze wrzuc...

Emi na taki tort sie porywasz - zgaduje wiec, ze dobra jestes w te klocki... Tatko na pewno sie ucieszy z takiego tortu 😁 😁 Ciekawe czy mama bedzie zadowolona 😉 😉 😉

Mialam dzis spotkanie z lek rodzinnym - maly nie ma juz miejsca w brzuchu - duzy jest juz na maxa. Serduszko wali mu jakby w maratonie biegl. Nawet chyba troche za szybko jak na mnie, ale mysle, ze sie chlopak zdenerwowal, bo tak go babka wygniotla, ze sie nie dziwie ze mu cisnienie podskoczylo. I czego jeszcze sie dzis dowiedzialam, aaa.... mam czekac teraz na porod - wow bardzo odkrywcze to bylo stwierdzenie ze strony pani doktor... 😁 😁 😁

😁 😁 😁 to nic tylko czekać hihi 😉

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Ana gratulacje 🙂
Sandra na dupci w domu siedzieć i wypoczywać 🙂
Czarna zazdroszczę pewnej daty gdy utulisz kruszynke 🙂
Tysia farciaro synek złoto - ciekawe na jak długo taki grzeczny będzie 😜
Emi tort wygląda mega apetycznie 🙂

A mnie dziś ominęło gotowanie obiady, mąż postanowił zabrać mnie na obiad, objadłam się jak dziki bąk 🙂

Dziś składamy łóżeczko 😁 😁
Mam pytanie czy pierzecie te ochraniacze? Obawiam się ze po wrzuceniu do pralki i się zeszmaci, a jest taki śliczny, niby pisze że można prac 😮

Nenia to byla jedyna rzecz jakiej nie pralam... 🙂