Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Nenia napisał(a):
Mi lekarz powiedział, że po 20 tygodniu ciąży najlepiej robić 3D bo dzidzia ma dużo jeszcze miejsca i wszystko dokładnie można pooglądać.

no własnie jak ja pójdę będe w 20/21 tygodniu więc chyba teraz zrobie 😁 😁 😁

ja miałam 4D w 26 tygodniu i było super widać 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Nenia napisał(a):
Mi lekarz powiedział, że po 20 tygodniu ciąży najlepiej robić 3D bo dzidzia ma dużo jeszcze miejsca i wszystko dokładnie można pooglądać.

no własnie jak ja pójdę będe w 20/21 tygodniu więc chyba teraz zrobie 😁 😁 😁

ja miałam 4D w 26 tygodniu i było super widać 🙂

ja z kolei na 4D chce isc pod koniec ;p

Twardy brzuch zauwazyłam ,że mi się robi 😞

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Tysia , nie wiem czy pod koniec ciazy cos zobaczysz na tym USG, czytalam , ze nie widac calego malucha bo juz jest za duzy,czytałam dużo opinii na ten temat. Oczywiscie isc warto , zobaczyc min jak zdrowie maluszka i jak sie ulozyl do porodu 🙂

NO TEŻ WŁASNIE CZYTAŁAM ,ŻE PÓZNIEJ NIE WIDAC BO WODY MĘTNE SIĘ ROBIĄ ITP... ALE BUŹKE WARTO ZOBACZYĆ CHYBA 😁 a teraz idę w 20 tygodniu więc pójde na 3D albo 4D nie wiem czy to duża róznica :P 😁 😁 😁

• Mamusia
nie wiem jak wielka jest różnica między 3D a 4D ja na 3D nie byłam tylko na 4D i to co mogę powiedzieć to to,że tam wszystko widać na jakby pomarańczowo,takie bardziej naturalne jest i widziałam wtedy nawet rysy twarzy dziecka 🙂 a jakie jest 3D to nie wiem czy takie same czy i czym się różni 🥴

• Mamusia
kozinka napisał(a):
nie wiem jak wielka jest różnica między 3D a 4D ja na 3D nie byłam tylko na 4D i to co mogę powiedzieć to to,że tam wszystko widać na jakby pomarańczowo,takie bardziej naturalne jest i widziałam wtedy nawet rysy twarzy dziecka 🙂 a jakie jest 3D to nie wiem czy takie same czy i czym się różni 🥴

chyba też takie podobne ;D nie znam się dlatego jak pójdę to mu powiem ,że chce zapisywałyście się wcześniej ? 😁 czy na wizycie poprostu mówiłyście?

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):

chyba też takie podobne ;D nie znam się dlatego jak pójdę to mu powiem ,że chce zapisywałyście się wcześniej ? 😁 czy na wizycie poprostu mówiłyście?

ja się musiałam umawiać bo szłam do specjalistycznej kliniki,nie każdy gabinet posiada taki sprzęt,nawet szpital wojewódzki takiego czegoś nie wykonuje 🥴

• Mamusia
Co do tych badan USG, to 3d sa to tylko i wylacznie zdjecia.. a 4d to zdjecia i ruch wlacznie.. powiedzmy, ze tak najlatwiej okreslic roznice...

Tysiu wody metne sie nie robia 🙂 Gdzies ty to wyczytala ?? 😉
Jesli pojdziesz pod koneic ciazy mozesz juz nawet nie zobaczyc buziulki , bo dziecko ok 36 tc uklada sie juz do porodu i czesto jest odwrocone w druga strone...
Najlepszy czas na USG 3d/4d to wlasnie ok 20-22 tc. Dziecko wyglada juz jak malutki czlowieczek 🙂 Ma sliczna buzke 🙂 no i mozna zobaczyc czy jak ziewa, czy jak sssie paluszek..

Ja bylam na 4d w 33tc ( jakos tak wylazlo) i owszem buzke malej udalo sie uchwycic, ale nie bylo widac jak bryka, konczyn, bo po prostu bylo za malo miejsca....

Rybke po grecku wlasnie skonczylam robic 🙂 Jutro mam urlop wiec mam zamiar robic makowiec 🙂 Pierwszy raz w zyciu cos bede piec... no nie liczac piernikow w tym roku 🙂

• Mamusia
taka tu pustka dzisiaj 😞
nic dziwnego,bo dziewczyny się wybierają do rodziny,inne sprzątają pewnie albo odpoczywają po zakończonych porządkach 🙂 ja to co miałam zaplanowane to zrobiłam,w sumie dużo ponad plan wyszło w trakcie 🙂jutro tylko podłogi i odkurzanie no i umyć wc i łazienkę i święta czas zacząć 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Co do tych badan USG, to 3d sa to tylko i wylacznie zdjecia.. a 4d to zdjecia i ruch wlacznie.. powiedzmy, ze tak najlatwiej okreslic roznice...

Tysiu wody metne sie nie robia 🙂 Gdzies ty to wyczytala ?? 😉
Jesli pojdziesz pod koneic ciazy mozesz juz nawet nie zobaczyc buziulki , bo dziecko ok 36 tc uklada sie juz do porodu i czesto jest odwrocone w druga strone...
Najlepszy czas na USG 3d/4d to wlasnie ok 20-22 tc. Dziecko wyglada juz jak malutki czlowieczek 🙂 Ma sliczna buzke 🙂 no i mozna zobaczyc czy jak ziewa, czy jak sssie paluszek..

Ja bylam na 4d w 33tc ( jakos tak wylazlo) i owszem buzke malej udalo sie uchwycic, ale nie bylo widac jak bryka, konczyn, bo po prostu bylo za malo miejsca....

Rybke po grecku wlasnie skonczylam robic 🙂 Jutro mam urlop wiec mam zamiar robic makowiec 🙂 Pierwszy raz w zyciu cos bede piec... no nie liczac piernikow w tym roku 🙂

z tymi wodami to gdzieś w necie czytałam ;D 🙃 🙃 🙃 też mi się to dziwne wydawało bardziej własnie ,że dzidzia już jest pózniej większa ;p no nie wiem czy u nas na Polnej robią 4D bo 3 D na bank wiec jak pójde w 20/21 tygodniu to najlepszy czas. Niby dobrze ,że rozwija i wszystko ale martwie się ,że nie zdarzyłam na genetyczne badania 😞 teraz nawet tego 3D się boje 😞

• Mamusia
ja nienawidzę piec a jutro mnie czeka piernik i krówka z tym,że piernik chyba łatwiejszy 🙂
Z MOTYKĄ NA SŁOŃCE BO NIE MAM ANI BRYTFANEK ANI MIKSERA 😮 😮 😮
więc do wieczora mam zamiar upiec i do tego czasu trzeba się zapożyczyć 🙂 mam nadzieję,że brytfanek mają więcej i mikser będzie wolny bo chyba też pieką jutro 🥴 a jak nie to na wyjazd do mamy lub teściowej 😁 i się pozbiera co niezbędne 😁 😁

• Mamusia
WITAJCIE 🙂tak piszecie o tym usg 4D i ja chyba tez sie skusze bo mialam to 3D i rzeczywiscie tam ruchow nie widac 🙂a chcialabym zeby to było nagrane na płytke SANDROOS Ty pewnie wiesz czy jest taka mozliwosc 🙂pamiątka przewspaniała 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tysia, ty jestes z poznania??

Anett.. pewnie ze jest taka mozliwosc... 🙂

To Nadusia, zobaczcie jak ziewa ladnie 🙂 No, ale niestety takie rozmazane to wszystko, bo juz za wysoki tydzien
http://imageshack.us/clip/my-videos/837/kwg.mp4/

tak z Poznania jestem 😁