Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
i dlatego ja nie czytam takich artykulow ani nie chce ogladac zdjec z dziecmi co pokazuja naroznych portalach i prosza o pomoc. Pomoc bym pomogla ale nie chce ogladac bo potem psychika szwankuje.
A mnie gardlo boli jak cholera prawie mowic nie moge wiec ide sie polozyc i chyba mleko z miodem zrobie bo ostatnio pomoglo. Moze zajrze pozniej buzka

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiolka a kiedy miałas USG 4d? Fajna niunia i widzę że imię już wybrane 🙂 my jeszcze się nie zdecydowaliśmy ale musimy tylko dla córki wybrac bo wiem na 10000% ze to dziewczynka 😉

katiaa85 napisał(a):
i dlatego ja nie czytam takich artykulow ani nie chce ogladac zdjec z dziecmi co pokazuja naroznych portalach i prosza o pomoc. Pomoc bym pomogla ale nie chce ogladac bo potem psychika szwankuje.
A mnie gardlo boli jak cholera prawie mowic nie moge wiec ide sie polozyc i chyba mleko z miodem zrobie bo ostatnio pomoglo. Moze zajrze pozniej buzka

Kuruj się kochana, oby Ci jak najszybciej przeszło!!
Ja też nie czytam o żadnych chorobach, skoro lekarz twierdzi że jest wszystko w porządku to trzeba mu wierzyc 😉

• Mamusia
NIunia mialam 20.01 ale dziwnie wyglada bo musi byc conajmniej centymert przestrzeni pomiedzy cialkiem a lozyskiem zeby byl ladny obraz a mala sie tak przykleila do niego ze przez 40min nie zmienila pozycji.

Ja tez nie czytam o zadnych chorobach.

Co do imienia to jeszcze mocno robocze ale moze zostanie, zobaczymy,

Wiolka napisał(a):
NIunia mialam 20.01 ale dziwnie wyglada bo musi byc conajmniej centymert przestrzeni pomiedzy cialkiem a lozyskiem zeby byl ladny obraz a mala sie tak przykleila do niego ze przez 40min nie zmienila pozycji.,

Nie wiedziałam że musi byc odstęp! Nie ważne że nie wyraźnie, najważniejsze że wszystko w porządku i dzidzia zdrowa 😉

Tyssiiaa napisał(a):
Anett napisał(a):
jej ta dziewczynka co ja porwali 6miesiecy tragedia 😞

masakra ;/

Słyszałam o tym, ja sobie nie wyobrażam jak by mi ktoś dziecko porwał 😮 😮 współczuję rodzicom 😞

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Anett napisał(a):
jej ta dziewczynka co ja porwali 6miesiecy tragedia 😞

masakra ;/

Słyszałam o tym, ja sobie nie wyobrażam jak by mi ktoś dziecko porwał 😮 😮 współczuję rodzicom 😞

Po prostu straszne...brak slow.

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Wiolka napisał(a):
NIunia mialam 20.01 ale dziwnie wyglada bo musi byc conajmniej centymert przestrzeni pomiedzy cialkiem a lozyskiem zeby byl ladny obraz a mala sie tak przykleila do niego ze przez 40min nie zmienila pozycji.,

Nie wiedziałam że musi byc odstęp! Nie ważne że nie wyraźnie, najważniejsze że wszystko w porządku i dzidzia zdrowa 😉

Ja tez o tym nie wiedzialam, dopiero mi lekarz powiedzial jak probowal sie dostac do buzki na USG 🙃 🤪

Dziewczyny czy ktoras z was ma zwiekszona liczbe leukocytow we krwii?

Sandra wyslalam Ci wiadomosc na priv. 😘

Anetko: znalazłam tą książę ("spalona żywcem") na necie, właśnie ją czytam, diabelnie wciągająca 🙃

A tak poza tym co tam u Was Mamusie słychac? Bo ja dzisiaj mam od rana koncert mojej niuni w brzuchu, zastanawiam się czy ona w ogole spi??? bo chyba dzisiaj nie spała... cały czas sie wierci... 🤪 i tylko mnie gilgocze 😁

Wiola ja teraz mam jeszcze w normie ale stale rośnie, w tamtej ciąży mi przekroczyło normę, już nie pamiętam ile dokładnie miałam ale lekarz mówił że u ciężarnych do 18 tysięcy czegoś tam jest norma i mam się nic nie stresowac..... ja się bałam że to przez moją chorobę taki wynik wyszedł ale lekarz mówił że to nie od tego, że to jest wszystko w porządku.... a ile Ci wyszło??

CiezarnaKobita napisał(a):
Anetko: znalazłam tą książę ("spalona żywcem") na necie, właśnie ją czytam, diabelnie wciągająca 🙃

A tak poza tym co tam u Was Mamusie słychac? Bo ja dzisiaj mam od rana koncert mojej niuni w brzuchu, zastanawiam się czy ona w ogole spi??? bo chyba dzisiaj nie spała... cały czas sie wierci... 🤪 i tylko mnie gilgocze 😁

Moja Mała też od wczoraj ciągle kopie, chyba nadrabia te dni kiedy się martwiłam że nic nie czuję 😁 uwielbiam to uczucie, szkoda że jeszcze tatuś nie czuje bo mi ciągle po brzuchu jeździ żeby coś poczuc ale moja "mała cwaniara" w brzuchu spokojnie wtedy siedzi 😁 😁 😁

niunia99 napisał(a):
Moja Mała też od wczoraj ciągle kopie, chyba nadrabia te dni kiedy się martwiłam że nic nie czuję 😁 uwielbiam to uczucie, szkoda że jeszcze tatuś nie czuje bo mi ciągle po brzuchu jeździ żeby coś poczuc ale moja "mała cwaniara" w brzuchu spokojnie wtedy siedzi 😁 😁 😁

Ja mam tak samo, jak lekko przyłoże reke do brzucha to czuje takie delikatne uderzenia, natomiast jak moj Piotrek przyłoży - cisza, nawet nie drgnie. Ja zaczne mowic - to sie wierci, Piotrek sie odezwie - cisza jak makiem zasiał... nie wiem dlaczego tak jest, ale jest. Chyba jeszcze nie jest Malenstwo przekonane ze głos ojca to ojciec i mozna mu dac znac " hej tato to ja, czujesz? " 🙃

to fajnie ma Twoj MEN, moj tylko marzy o tym zeby juz zobaczyc juz poczuc, i najchetniej to już by z dzieckiem grał w piłke... eh... a to nie takie proste 🤨 najpierw trzeba urodzic, a przede wszystkim doczekac chwili kiedy bedzie juz widac ze dzidzia sie rusza 🙂

• Mamusia
ja się dzisiaj obudziłam jak mój maluch wystawiał mi albo rączke albo nózkę taki kikutek z prawej strony pępka niesamowity widok 😁 obudziłam Roberta a on mówi "ale z buta mały wjechał" i pózniej cały brzuch mi falował ,że aż się oboje nie mogliśmy nadziwić ile ten maluszek musi mieć w sobie energiii 😁