Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anett napisał(a):
ja biore na 56cm body pajacyk czapeczka a na 62cm body kaftanik i spioszki i czapeczka bluza z kapturkiem.bluze zabieram jedna bo jest na 62cm wiec jak bedzie mniejszy to sie rekawki podwinie aha i lapki niedrapki skarpetki tez naszykowane moze wezme...

ja też wzięłam spakowałam do szpitala 3 pary skarpetek 2 czapeczki i niedrapki 😁 już kiedyś mówiłam ,żebyśmy się wymieniły numerami 😁

• Mamusia
młody cały czas śpi...
Czarna nie zarażę się od niego bo to chyba on ode mnie niestety złapał...ale tylko gorączka...teraz nie ma ciepłej głowy ale śpi jak smok 😉
Majka też mam nadz że nic mi już nie wróci. jeszcze pociągam nochalem ale antybiotyk już odstawiłam.

ja do szpitala na wyjście myślę raczej też o jednolitych ciuszkach tak jak Aneta. na pewno żadnych dresów czy coś w tym stylu. poza tym będzie ciepło /mam nadz/ a pierwszego też miałam ubranego w pajaca no tyle że na samo wyjście ciepły kombinezon bo była mega zima /grudzień/ więc to troszkę inna bajka 🙂 ale na pewno bodziaki i pajace no i rożek of kors 😉

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
najlepsze chyba jednak beda pałacyki ja wezmę bawełniane i te cieplejsze welurowe, myślę ze warto też wziaść z 1 pieluche tetrowa

no pielucha tetrowa, skarpeteczki i rękawiczki + czapeczka to się wie 🙂

rany a tu jeszcze 59 dni do terminu...normalnie wezmę chyba centymetr do odcinania 😁 😁

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
szybko zleci tym bardziej ze ty Kocik masz zaraz remont to Ci poleci ze hej 🙂

heheh no mam nadz 🙂 chociaż na te drzwi to mam wrażenie że już czekam te 6 tygodni 😁: 😁 😁 ale tak to jest jak się na coś czeka a my teraz wiemy o tym najlepiej, jak nie meble to paczki z allegro itp 😉

idę rosołek dziecku zrobić, nie dość że na chorobę to najlepsza zupka to jeszcze jego ulubiona 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
najlepsze chyba jednak beda pałacyki ja wezmę bawełniane i te cieplejsze welurowe, myślę ze warto też wziaść z 1 pieluche tetrowa

ja wyprałam i spakowałam 3 tetry 😜 do szpitala ciuszków nie biore dopiero w dniu wyjscia Robert przywiezie dresik dla małego 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
ja becika nie biore bo przy wypisie odrazu w fotelik bedzie wsadzony i przykryty kocykiem 🙂
zrob mu rosołek moze troszke mu sie polepszy-biedactwo...

no jak dzieci pyskują to źle ale jak chore to jeszcze gorzej 😁 😁

a ja z pierwszym nie wracałam w foteliku miałam go na rękach i teraz z tym też tak wrócę dlatego biorę rożek 😉 a poza tym w szpitalu trzymałam go też w rożku i było mu dobrze..hehehe przy najmniej skarg i zażaleń nie było hihihi 😁 😁 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
tylko teraz fotelik obowiazkowy nawet jak wracasz taksowką ..
ja pierwsze tez mialam w beciku ale teraz juz nie wskazane..

hm...no nie wiem, wyjdzie w praniu ale nie będę chciała takiego maleńkiego ciałka w fotelik od razu wciskać...ale nie będę się zapierała bo czas pokarze. na dzień dzisiejszy chcę wracać w rożku na moich rękach 🙂 ojjjjjj już się nie mogę doczekać 🙂
heheh już niedługo będziemy gadały o szczepieniach i ile który klusek przybrał a my ile zrzuciłyśmy 🙂 🙂

• Mamusia
Anett napisał(a):
a ja nie radze sobie z nosem dzis po 18.00 jade na pogotowie bo do lekarza sie nie dostalam....

a co? też pociągająca jesteś?? ja jak szłam we wtorek to też tabun moherów już miał pozajmowane numerki ale weszłam do mojej i spytałam czy mnie przyjmie i jak zobaczyła że ja w ciąży to mnie po kartę wysłała i przed wszystkimi moherami mnie wyczytała 🙂 🙂 także udało mi się 🙂 a katar jest dość upierdliwą rzeczą zwłaszcza w ciąży...