Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Anett tez miewam koszmary i takie dziwne sny 😮
midorada ty opiekowałaś się słonikiem, a ja hodowałam niedźwiedzice i urodziła 2 małe niedźwiadki 😁 😁 😁 i wszystkie mi potem uciekły 🤪 🤪 🤪 🤪
Śmieszne są te sny czasem, i skąd one się wogóle biorą 😆 😆
Dzisiaj pomyłam cała kuchnie, wszystkie szafki, i powiem Wam ,że te wchodzenie na taboret i schodzenie to jest bardzo niebezpieczne pod koniec już czułam ,że się ponaciągałam aż za bardzo 🤢 ale cóż kto to ma za mnie zrobić..... dziennie coś na powolutku trzeba będzie już na święta sprzatac..........
Teraz odpoczywam 🙂 😎

• Mamusia
Rzeczywiscie te nasze sny jakies absurdalne sa, ale czasem mozna sie posmiac. (kurcze ten slonik naprawde byl kochany 🙂 )

Tez mam dzis sprzatanie, jak to w piatek. Wlasnie zrobilam prasowanie i strasznie plecy mnie bola, a przede mna jeszcze tyyyyle do zrobienia... 😮 Zaraz ide do sklepu, bo wczoraj w koncu nie kupilam tych witamin (za bardzo wialo), a jest dzis slonecznie wiec troche sie napromieniuje 🙂 Zajrze do Was pozniej. pa

• Mamusia
podobno sny tłumaczy się odwrotnie,ja w pierwszej ciąży śniłam,że bawię chłopczyka i kilka dni później dowiedziałam się o ciąży. .no i urodziłam dziewczynkę
teraz śniłam na kilka dni przed wiadomością o ciąży że Klaudia bawiła się z siostrzyczką więc powinien być niby chłopak ale wątpię 😁
a sny mam koszmarne,krwawe i mordercze 😮

Kozinka ciekawe czy Ci się sprawdzi 😉
Ja płci nie znam i na razie nie zamierzam wiedziec, tylko nie wiem czy wytrwam do końca bo tak fajnie jak piszecie co bedziecie miały 🙃

• Mamusia
Nie wiem czy znacie ten kalendarzyk:
http://piekielko.com/kalendarzyk
Z tego co wiem to sie sprawdza, tylko trzeba mniej wiecej pamietac date poczecia 🙂 No i miec regularne cykle 🙂
Kiedys o nim powiedziala mi moja lekarka ze on dziala podobnie jak testy owulacyjne ktore sie kupuje w aptece, kilka moich kolezanek sprawdzalo i faktycznie plec sie zgodzila z kalendarzykiem 🙂 U mnie tez sie zgadza ma byc chlopiec i jest 🙂

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Nie wiem czy znacie ten kalendarzyk:
http://piekielko.com/kalendarzyk
Z tego co wiem to sie sprawdza, tylko trzeba mniej wiecej pamietac date poczecia 🙂 No i miec regularne cykle 🙂
Kiedys o nim powiedziala mi moja lekarka ze on dziala podobnie jak testy owulacyjne ktore sie kupuje w aptece, kilka moich kolezanek sprawdzalo i faktycznie plec sie zgodzila z kalendarzykiem 🙂 U mnie tez sie zgadza ma byc chlopiec i jest 🙂

U mnie z tego kalendarzyka wychodzi ze bedzie chlopiec 😮 😮 😮 😮 to bym sie zdziwila 😮

• Mamusia
kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
Ja nie mogę sprawdzic bo po porodzie miałam 2 okresy i to nie regularne. szkoda

ja to samo,zresztą z reguły mam nieregularne 😠

a u mnie wychodzi na chłopaka 🙂 fajnie byłoby miec parke 🙂

kozinka napisał(a):
ja byłam dzisiaj z małą na mieście,zmokłyśmy obie 🥴 ale małej się podobało,łapała deszcz,wycierała sobie mokre rączki i mazała krople deszczu po całej buzi 😁

Hehe fajnie, przynajmniej dziewczynka radości miała a tak jej mama nie chciała zabierac. Dzwonili do mnie ze szpitala żeby odwołac wizytę u ortopedy bo doktor cały dzień bedzie operował i mam w poniedziałek do niego dzwonic w celu umówienia się na inny termin. Fajnie by było bo mi nie pasuje w środę ze względu na mojego endokrynologa.... zobaczymy co powie choc jak przesunie o tydzień to nie bede szczęsliwa - kolejny tydzień w gipsie 🥴

Linka a kiedy dostałaś pierwszy okres po porodzie? Bo ja po 4 miesiącach jakoś i tylko 2 miałam... I patrze na Twój suwaczek to urodziłaś jakieś tydzień po mnie 😉 jak tam córcia się chowa?? 😉

Sandross dziś chyba takie ciśnienie, mnie też od popołudnia strasznie głowa boli! no a do pisków dzieci już się chyba musimy przyzwyczaic, nawet moja Mała ostatnio odkryła że jak zapiszczy głośno albo krzyknie to cała uwaga jest na niej skupiona.... podoba jej się to i wielki uśmiech na twarzy od razu widnieje 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Linka a kiedy dostałaś pierwszy okres po porodzie? Bo ja po 4 miesiącach jakoś i tylko 2 miałam... I patrze na Twój suwaczek to urodziłaś jakieś tydzień po mnie 😉 jak tam córcia się chowa?? 😉

ja Maje urodzilam 7 kwietnia a okres dostalam 25 maja wiec dosc szybko i mialam chyba 4 razy 🙂
a Maja to doslownie aniolek wyszly jej teraz dwa zabki na dole i zaczna mi sie brac za chodzenie 🙂 😜

• Mamusia
linkaa napisał(a):
niunia99 napisał(a):

ja Maje urodzilam 7 kwietnia a okres dostalam 25 maja wiec dosc szybko i mialam chyba 4 razy 🙂
a Maja to doslownie aniolek wyszly jej teraz dwa zabki na dole i zaczna mi sie brac za chodzenie 🙂 😜

moja zaczęła chodzić jak miała 9 miesięcy 😁 odziedziczyła ten talent po mamusi 😁 jak wiele innych oczywiście 😁 😁 😁