Skocz do zawartości

Czerwone kokardki | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zauroczy czyli co?

to tak samo jak, nie stawaj z dzieckiem przed lustrem, szczególnie dziewczynką, nie pozwalaj jej się zobaczyć, bo będzie brzydka...

słyszałam to na własne uszy, kiedy bawiłam się z kilkumiesięczną córeczką kuzynki...

• Mamusia
Toja napisał:
zauroczy czyli co?

to tak samo jak, nie stawaj z dzieckiem przed lustrem, szczególnie dziewczynką, nie pozwalaj jej się zobaczyć, bo będzie brzydka...

słyszałam to na własne uszy, kiedy bawiłam się z kilkumiesięczną córeczką kuzynki...

O a ja na przekor, walsnie wczoraj moja dwumiesieczna coreczka odkryla swoje odbicie w lustrze. dzis caly poranek sie w nie gapila:-)A jest podobna sliczniutka i co bedzie brzydka od jutra? Bzdury 🤪

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Eeee tam dziewczyny 🙂 to nie sredniowiecze,kiedys na cos musieli zgonic ,no to na lustro to na inne rzeczy 🙂 Ja w to nie wierze,więc nic się dziac nie bedzie 🙂a widziałam takie wózki co fabrycznie maja juz czerwona kokardę przyczepiona,masakra,ale slodko to wyglada:P hahah

• Mamusia
Kiedys o tym nie wiedzialam , ale jak urodzila nam sie corcia 4 lata temu , to po 2 miesiacach pojechalismy na wies do rodziny mojego meza zaprezentowac corunie - tam starsze osoby to nie mozna bylo wymagac , ze to oni nas odwiedza tym bardziej , ze cale zycie sie nie ruszali poza swoja wies. Jak tylko zobaczyli , ze nie mam kokardki przypietej do wozka to od razu wykombinowali jakas i przyszyli , zebym jej nie zdjela . Wozek mialam niebiesciutki , ale w sumie ladnie to wygladalo tym bardziej , ze to dziewczynka 🙂 Ja nie wiedzialam o co z ta kokarda chodzi , ale oni tacy przerazeni byli , ze tej kokardki nie ma normalnie masakra. Mysle , ze to jeszcze tylko te starsze pokolenia wlasnie w to wierza.

• 3 tygodnie później...