Skocz do zawartości

Duzo leukocytow w moczu!! | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
heja czy ktoras z was miala wiecej leukocytow moczu? ja odebralam dzis wyniki ... i mam 25 , w polu widzenia mam 6-8 a norma do 5 jest. Nie mam zadnych obajwow itp zeby sie zle czula, reszta ma super i ok wyniki tylko to wlasnie mnie nie pokoji , wizyte mam dopiero za 2 tyg bede juz w 39 tyg, dzownilam do leakrza jest na urlopie , powiedzial ze mam duzo ale jezeli nie mam zadnych objawow mam sie skontaktowac z nim za tydzien w czwartek.Sama nie wiem co robic 😞

• Mamusia
Wiesz mi jest ciężko powiedzieć, bo ja swoich wyników nie widziałam. lekarz powiedział ze sa dobre i tyle. Mam w karcie ciązy wpisane tylko CW 1.005 a reszty nie, cos tam tylko maźnięte wiec nie wiem(chyba n ze norma czy cos). Cieszę sie ze oki i zyję dalej. Nie przejmuj się bo maleństwo przejmuje Twoje nastroje. Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
Hej. Taki wynik w ciąży jest dobry. Ale jesli sie niepokoisz, wykonaj w laboratorium posiew moczu, wtedy będzie wszystko wiadomo. Ja w poprzedniej ciąży od 8 do 20 tygodnia miałam pole usiane leukocytami i ciągle objawy infekcji. Brałam aż 3 antybiotyki, a mała urodziła się zupełnie zdrowa, więc nawet jakby to trzeba to przeleczyć i wszystko będzie dobrze.