Skocz do zawartości

Pogaduchy:) | Forum o ciąży

skorka

Rekomendowane odpowiedzi

No to dosyc pozno ale pewnie tez Ci zadnych lekow nie dali na podtrzymanie znajac ich bo oni tego nie stosuja ja od samego poczatku na duphastonie wiec najgorsze minelo...ale oczywiscie nadal sie boje! leze i sie nie ruszam!!!! zaraz pojde sobie spac Mariusz wroci po 6stej to zrobi cos do jedzenia ja juz nie bede teraz biegac po sklepach itd. koniec...

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejka 🙂 ja spalam w miare spokojnie poszlam spac prze 22 i wstalam dzis przed 9ta 🙂 dlugo spalismy hehe 🙂
Brzuszko jeszcze boli ale w zasadzie czuje ze to pecherz ;>
ach co zrobic. Plamienia narazie nie ma ale tez od wczoraj biore duphaston, choc juz wczoraj wieczorem bylo lepiej. Aby jak kaszle albo psikam to tak boli w dole brzucha 😞
ze sie odechciewa ;>
ja wizyte mam dopiero 10pazdziernika ojejkus to tak daleko :P
Dodi daj znac co i jak 🙂

Amii lekarz powinien wykonac przeziernosc karku plodu 🙂 i powinno byc nie wiecej niz 2,5mm choc niektorzy lekarze twierdza 3mm. jesli bedzie ona graniczna lub przekraczala dane wartosci lekarz wysle Cie na dodatkowe badanie. do tego lekarz bedzie sprawdzal obecnosc kosci nosowej. Te dwa badanie maja za zadanie wykryc zespol Downa. Metoda ta jest skuteczna w ok 80%.
Co do kosci nosowej to wlasnie u 80% dzieci bez wyksztalconej kosci nosowej sprawdzily sie rokowania i byly to dzieci z zespolem Downa.
Bedzie wszystko dobrze zobaczysz 🙂Ja bylam rowno w 12sty tyg. i przeziernosc byla 0,8mm wiec super kosc nosowa obecna lacznie z czolowa i szczekowa 🙂
To badanie powinno byc wykonane pomiedzy 11 a 13sty tyg. czasem robia i w 14stym ale im pozniej tym gorzej bo wyniki moga byc niewuarygodne 🙂
Powodzenia zycze 🙂

Bedzie dobrze 🙂 Czas tez odpowiedni moja siostra miala w koncu 13stego bo jak byla w 12stym to Dzidzia sie tak odwrocila ze nie bylo widac ;p gdybys Ty miala taki sam problem to kaszlnij albo sie zasmiej odwroci sie 🙂
bo ja tak mialam 🙂
zakaszlalam i Dzidzia podskoczyla i juz lezala ladnie gotowa do badanie 🙂

Nawet mi nie mow!!! 🤪 zawsze sie zastanawialam jak to jest kochac wlasne dziecko. a od chwili zobaczenia dwoch kresek na tescie oszalalam na punkcie Dzidzi 🙂 kocham ja tak mocno ze tego sie opisac nie da! chodze tylko i powtarzam Mojemu ze to dziecko bedzie najbardziej kochanym na swiecie hehe 🙂
Wszystko dla Dzidzi jeszcze tylko o Mojego musze dbac zeby sie biedak gorszy nie czul 😉

Pewnie ze szukam mam ksiazke tez o calej ciazy 🤪 patrze sobie co gdzie i jak 🙂
slub mamy 1grudnia ale narazie cywilny tutaj w Irlandii a koscielny w Polsce za jakies 2-3latka na spokojnie 🙂

No ja tez mam wlasnie taka z rzeczywistymi fotkami i rozmiarami 🙂
ja sie do Polski nie wybieram polecimy cala Trojka w przyszlym roku ok lipca 🙂
ale zostajemy tutaj 🙂 Nam tu dobrze 🙂
Tymczasem uciekam na zakupy go Dzidzia glodna i trzeba jakies sniadanko zjesc 🙂 Bede pozniej 🙂

• Mamusia
My bylismy na zakupach a pozniej na spacerze w lesie. Grzybków mało ale najwazniejszy spacer 🙂
Kupiłam w oncu kapcie do szpitala. Z koszula i szlafrokiem na razie dałam sobie spokoj bo pewnie jeszcze urosne 😁
Kupiłam tez sweterek który przykrywa mi brzuszek. Najwiekszy problem mam ze spodniami. Juz sie nie mieszcze. Po domu chodze w alladynkach a na miasto wciskam na siebie czarne spodnie które kiedys były za duze 🙂
Moje drogie juz wam niedługo tez wpadna te kilogramy 🙂
Anitek dobrze ze juz lepiej sie czujesz 🙂

Skorka witam 🙂 my wlasnie obiadek zjedlismy 🙂 Dzis ziemniaczki na parze, zrazy z indyka i brukselka 🙂 mniami jak slonik teraz siedze hehe bo miejsce nie ma w brzuszku 🙂 Dzidzia znow dzisiaj podkopywala 🤪 juz to widze za 3-4tyg jak bedzie wieksza jak bedzie fajnie 🙂
ja tak sie rozgladam narazie za roznymi rzeczami ale jeszcze mam czas 🙂
Mam nadzieje ze mina te dolegliwosci wliczajac pecherz :P ech mam takie dziwne zachowania ze czasem jak siedze napinam miesnie no wiecie jak chcesz sprawdzic czy Ci sie siusiu chce i teraz tak mysle ze moze to od tego mnie ten pecherz boli ;> ale jakos tak czasem tego nie kontroluje hehe nie wiem czemu tak...

Zastanawiam sie tylko czy to nie doprowadzi do czegos... bo przeciez to tak jakby parcie no nie? ech musze sie tego pozbyc za kazdym razem jak bede chciala tak zrobic musze o Dzidzi pomyslec :P
no ja rano sie nie przeciagam bo wtedy boli w brzuchu ;>
a dzis za to prawie cala noc spalam na plecach i nogi mialam zgiete w kolanach...nie wiem jak ja to zrobilam ale jakos tak mi bylo najwygodniej 🙂

No ja tez mam glupie sny albo ze ktos mnie chce zamordowac albo przed czyms uciekam albo jestem w jakims opuszczonym miescie itd. najgorsze sa te o Dziecku chociaz narazie mialam jakis koszmarow strasznych.ale i tak raz snilo mi sie ze mialam Coreczke no i przyszlam do domu polozylam ja spac. Pozniej sie obudzilam na siusiu wrocilam to mialam inny sen...pozniej znow siusiu i jak zasnelam nad ranem to snila mi sie kontynuacja tego pierwszego snu ze Dzidzia wstala po drzemce i jest glodna a ja nie mialam pokarmu a nie wiem nawet jak wody ugotowac zeby sztuczne mleko rozrobic i Dzidzia tak plakala a ja nic zrobic nie moglam 😞
ale na szczescie sie obudzilam ;>