Skocz do zawartości

Stanik | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny
moze to i niezbyt problematyczne, ale tak sie zastanawiam.. kiedy kupic juz wiekszy stanik i jak wiekszy? jestem dopiero w 10tc i wiekszosc taka 'na styk' jest, jeden mialam wiekszy, to fajnie,ale tez niedlugo pewno bedzie za maly. kiedy najszybciej rosna piersi? moze lepiej taki sportowy sobie kupic? a moze wcale nie kupowac az do koncowych tygodni i nie nosic?

Zuzowska kupuj nowe jak tylko zauważysz, że stary jest za mały. Po pierwsze teraz piersi są cięższe a po drugie na pewno chcesz żeby i po ciąży dobrze wyglądały.
Ja robiłam test po świętach, wyszedł negatywnie a parę dni później kupowałam staniki. Rozmiar, który nosiłam mi nie pasował, kupiłam większe. Za kilka dni test wyszedł pozytywny. 😉
W miedzy czasie jak mi piersi rosły też kupowałam. Jeśli nie jest Ci wygodnie to kup model sportowy lub rosnący. A ja teraz za biustonoszem do karmienia się rozglądam 🙂

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
Hej dziewczyny
moze to i niezbyt problematyczne, ale tak sie zastanawiam.. kiedy kupic juz wiekszy stanik i jak wiekszy? jestem dopiero w 10tc i wiekszosc taka 'na styk' jest, jeden mialam wiekszy, to fajnie,ale tez niedlugo pewno bedzie za maly. kiedy najszybciej rosna piersi? moze lepiej taki sportowy sobie kupic? a moze wcale nie kupowac az do koncowych tygodni i nie nosic?

jak ten co nosisz będzie Ci za mały to sobie kup 🙂

Tyssiiaa napisał(a):

wlasnie chodzi o to, ze mam takie dziwne przeswiadczenie, ze moze i mialabym kupowac stanik co 2 miesiace nowy? w jednym na pewno nie bede chodzila, to przynajmniej 2. cos sknera sie ze mnie robi 😁

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):

wlasnie chodzi o to, ze mam takie dziwne przeswiadczenie, ze moze i mialabym kupowac stanik co 2 miesiace nowy? w jednym na pewno nie bede chodzila, to przynajmniej 2. cos sknera sie ze mnie robi 😁

ja teraz zmieniłam na większy a leci 16 tydzień 🙂 bo moje już rady nie dawały :P

ja kupowałam raz, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Potem drugi raz, a potem tylko dokupiłam kolejny, bo mi się jeden rozleciał. Nie kupowałam nic drogiego, bo to tylko na kilka miesięcy.

• Mamusia
A ja wam powiem, że nie warto oszczędzać. Chyba, że wam nie zależy na ,,jakości,, biustu. Mój przyrost klaty najbardziej nastąpił w tak -7-8 miesiącu. Wtedy były ogromne! Nie polecam staników ciążowych, ani do karmienia. Cycki w nich wiszą i się tylko rozwlekają i robią jeszcze gorsze rozstępy. Szkoda, że wcześniej nie byłam taka mądra. W dobre staniki zaczęłam inwestować po porodzie. Nie miałam ani jednego do karmienia i dałam radę. Jak biust będzie na odpowiedniej wysokości to skóra szybciej się uelastyczni. a jak będzie wisiał w szmacianym staniku to same wiecie... 🙂
Ale to tylko moje spostrzeżenia, a każda robi jak uważa i niestety...jak ją stać.

• 9 lata później...