Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magda tak się zastanawiam nad zmienieniem, tylko muszę jakieś aktualne zdjęcie znaleźć 🙂
I współczuję, biedna Ella ... - mój mąż (ale to brzmi hehe :P) też biedny chory leży, ale na coś grypopodobnego...mam tylko nadzieję, że się nie zarażę 🤢

• Mamusia
A bo to wiecie, zima taka w kratke i zarazy sie inkubuja 😠
Zdrowka dla mezusia Akinimod.Przyzwyczailas sie juz mowiac maz??? 😆 Ja pamietam, ze to takie smieszne z poczatku bylo, ale fajne.
Chcialam gdzies sobie pojechac, ale mala z biegunka=kiepski pomysl i poza tym jakies sniegi, deszcze i zamiecie zapowiadaja wiec znowu sie musimy zbunkrowac w domu.
Gaja, jak chcesz narzekac, to narzekaj, tak od tego troche to forum 😉 jakby nie bylo. Ja tam nigdy nie narzekam, ale ja to wyjatek, buhahahaha 😜 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Zartuje oczywiscie...pare linijek wyzej narzekalam. OK glupawkowy dzien bede miala. Mala mnie sterroryzowala i jej dalam moja kosmetyczke do zabawy i sie maluje i kanape. A niech ma.

• Mamusia
Moja mama też miała cc przez budowę miednicy. Najpierw próbowali naturalnego porodu ale rozwarcie zaczęło się cofać a ja się już dusiłam więc szybko cc zrobili. Teraz moja mama przeżywa mój poród bo kiedyś byłyśmy u tego samego ginekologa i powiedział że mamy taką samą budowę... Ten teraz nic mi nie mówił że mam "złą" budowę, ale może przy kolejnej wizycie powiem żeby mnie tam dokładnie sprawdził bo mnie tu nastraszyłyście... A wiecie może jak to jest z wadą wzroku i porodem naturalnym? Są jakieś przeciwwskazania?

• Mamusia
Magda - u nas wlasnie w Wawie tez taki wirus panuje! Mojej przyjaciolce dzieci zachorowalu i przedszkole tez zamkneli, no tyle chorych dzieci:/ Za szybko u nas wiosna idzie...aczkolwiek ja nie narzekam, bo nienawidze zimna 🙂

Ja nadal nie wiem co z porodem..chyba jednsk zapytam lekarke w srode do kogo sie z tym udac.
Leze i dogorywam po obiedzie 🙂 Ale za chwile chce sie zmotywowac i wlochale umyc. Leniwy dzien i jeszcze jakis "zdretwialy"...uciska mi cos ciagle cholera:/Moze trzeba udac sie na jakies 2 masaze/rozciagania/uciskania 🙂

• Mamusia
Nirmala ja nie słyszałam żeby z powodu wady wzroku były wskazania do cc, moja bratowa tez ma wadę wzroku a rodziła naturalnie i nie było komplikacji i lekarz nie sugerował cc.
A Twój gin z powodu Twojej wady sugerował Ci cc?

• Mamusia
Gaja napisał(a):
Nirmala ja nie słyszałam żeby z powodu wady wzroku były wskazania do cc, moja bratowa tez ma wadę wzroku a rodziła naturalnie i nie było komplikacji i lekarz nie sugerował cc.
A Twój gin z powodu Twojej wady sugerował Ci cc?

to akurat slyszalam ze z powaznymi wadami wzroku ale nie wiedzialam ze tak czesto sie zdarza na ze wzgledu na budowe miednicy?! myslalam ze to jeden na milion przypadek bo nigdy sie z tym nie spotkalam tylko gdziejs tam sie obilo o uszy a tu az was tyle?!?! ojojoj

nie strasznie juz tym cc mamy jeszcze czas sie stresowac porodem

ja ogladam program one born every minute o porodach cos takiego jak polski pierwszy krzyk to juz mi wystarczy przypomnialam sobie jak jest ciezko hahah

• Mamusia
Bisia tym razem na pewno powiem dr o tych problemach z budowa. Jeszcze powiem mężowi żeby mi w razie czego przypomniał bo ja jak zobaczę szkraba na monitorze to o świecie zapominam 😉
Gaja ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę, ale ostatnio mi się obiło o uszy, że jak ma się wadę wzroku to po porodzie może się pogorszyć przez wysiłek przy samym porodzie, ale nie wiem właśnie na ile to prawda. I może to też przy dużej wadzie. Ja jeszcze nie mam takiej strasznej (-4 i 4,5) .

• Mamusia
Agadka ja właśnie takich programów nie oglądam żeby siebie nie straszyć jeszcze bardziej. Wiem, że będzie bolało i to mi wystarczy jak na razie :P
Ja ogólnie mam nadzieję, że nie będę musiała mieć cc, ale zawsze lepiej się upewnić jeśli chodzi o życie i zdrowie maleństwa.

• Mamusia
Dziewczyny narazie nie myslcie o porodzie bo jeszcze sporo czasu do niego 🙂

co do wady wzroku hmm-to słyszałam że jest wskazaniem do cc ale to nie kazda wada wzroku ani wielkość wady tylko badanie dna oka, osoby ktore sa krótkowidzami ale to takimi naparwde "krótkowidzami" moze powinni zapytac lekarza o cc ale z mała wada nie trzeba sie martwic, ja tez nosze okulary mam nawet astygmatyzm ale nikt nie moiwl ze jest to wskazanie do cc wiec dziewczyny ktore nie maja szkieł jak denka od musztardy chyba nie powinny sie martwic:P

Powiem Wam że ja przed pierwszym porodem bałam sie rodzic i tak sobie w duchu myslalam z emoze cesraka bedzie elpsza i chyba sobie wykrakałam 😠 ale same ciecie juz psiałam wczensiej nie ejst takie złe i nie ma sie czego bac (mam na mysli tu ból) najgorzej jest kilka dni po cesarce

• Mamusia
a ja narazie nie chce myslec o porodzie 😉 mamy jeszcze czas
u mnie na obiad dzis nic 😞 caly dzien na suchym 😮 rano musialam byc w firmie i mimo zwolnienia i tak czasem sie zdarzy jakas kryzysowa sytuacja, ze po prostu musze tam byc 😞

• Mamusia
ja też staram się nie myśleć o porodzie, bo to co przyjdzie jest akurat nieuniknione ...
budowę mam chyba ok i mam nadzieję, że obejdzie się bez cc

A co myślicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym?? Bo zastanawiam się czy z niego skorzystać, ale słyszałam różne opinie... 🤔

• Mamusia
Ja juz kiedys pisalam o znieczuleniu...to moze sie powtorze. Ja myslalam, z twarda bede i dam rade bez niczego ( pewno jakbym musiala to bym dala, no bo jak?) i tez sie balam tego znieczulenia. Ja sie najbardziej balam, ze moge miec po nim bole glowy...zdarzaja sie, ale rzadko. Ale duzo na ten temat czyatalam i rozmawialam z lekarzem i z anastezjologiem i na szkole rodzenia o tym mowa, wiec sie w sumie uspokoilam. Ogolnie rzecz biorac to WARTO jesli nie ma przeciwwskazan oczywiscie. Jedno uklucie w plecy i doslownie po bolu bylo. Powiedzial lekarz, ze ze dwa skurcze i powinno byc ok ale doslownie od razu bylo super. Minusy- bylam kompletnie sparalizowana, cialo jak nie moje (chcialam, zeby troche jednak czucia zostalo), pielegniarki musza przekrecac z boku na bok i podlaczaja cewnik, bo nie mozna wstac ( wiadomo). Ja mialam dreszcze, to normalne- ale glupie bo sie trzeslam cala i przy samym parciu nie wiadomo jak przec, bo nic nie czuc! No ale plusy i tak zawazaja nad minusami.

• Mamusia
Hej dziewczynki nie bylo mnie dwa dni no i 20 stron do nadrobienia,ale tak przeczuwalam eheh
Maiha jesli chodzi o wage to mamy tak samo eheh ja mam 171cm i 68kg wazylam teraz juz 72 kg 🥴 wiec 4 kg do przodu
Ja sie jakos boje cesarki, niewiem czemu ale wolalabym jednak urodzic naturalnie, coreczke rodzilam naturalnie i wspominam dobrze porod 🙂
Co do znieczulenia zewnatrzoponowego, pewnie poprosze jak juz bedzie zle, ale Madziu dobrze ze napisalas o tych drgawkach nic takiego nigdy nie slyszalam-dobrze wiedziec co sie moze zdazyc.

• Mamusia
no zostawmy sobie porod na potem :P

jejku juz 10 i znow sobota ale ten czas leci w poniedzialek usg a w nocy lece do polski 🙃 ktoras ma jeszcze w tym tygodniu??

wczoraj podlaczylam sie wkoncu do dopplera 🙃 i po pol godzinie wkncu sie udalo tylko na chwilke jakas minutke ale bylo potem znow mi ucieklo i znow na chwilke wrocilo lol ale chyba tym razem uslyszalam wlasciwe tetno wiec jestem jako tako zaspokojona 🙂

jakies plany na weekend? moj maz ma wkoncu wolne 3 dni wiec mozemy cos razem porobic oby tylko sloneczko bylo to wezniemy psa nad morze troche go wygonic bo bestia sie leniwa zrobila 🙂

• Mamusia
Aguska drgawki, dreszcze w sumie to samo. Chodzilo mi o to, ze mna rzucalo tak niekontrolowanie, rece sie trzesly itp. 😉
A popoludnie do banki, jakos zle mi smutno chandra...Obiad wczorajszy, ta slynna spaghetti, nie smakuje mi. W tv leci o najlepszych pizzach i mi sie zachcialo, ale takiej wlasnie najlepszej , no i co ja mam teraz zrobic? Chyba suflet z jajek zrobie, nie wiem. Ella biega, szaleje, lepiej jej to akurat z tego sie ciesze.

• Mamusia
Agadka, fajowo, ze w koncu doczekasz sie usg! Ja nie wiem kiedy , pewno sie dowiem na wizycie w przyszlym tyg. A do Polski tez chce...zazdroszcze! ALe i sie ciesze, ze sobie polecisz! Milego wieczorku dziewczynki, moze jeszcze zajrze pozniej... jesli ktos jeszcze bedzie.
O i jeszcze...no widzisz, w koncu sie udalo podsluchac malucha, hura!

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
Agadka, fajowo, ze w koncu doczekasz sie usg! Ja nie wiem kiedy , pewno sie dowiem na wizycie w przyszlym tyg. A do Polski tez chce...zazdroszcze! ALe i sie ciesze, ze sobie polecisz! Milego wieczorku dziewczynki, moze jeszcze zajrze pozniej... jesli ktos jeszcze bedzie.
O i jeszcze...no widzisz, w koncu sie udalo podsluchac malucha, hura!

tak jest hura! :*
no usg serca dziecka ale i tak sie ciesze ze zobacze czy wszystko ok bo pewnie zobaczy od stop po glowke
bede pisac z polski i przsylac ci polskie fluidki 🙂

• Mamusia
Agadka ale masz fajnie 🙂 pierw usg a pozniej POLSKA-pozdrow tam wszystkich ode mnie na ojczystej ziiemi ehheh
Ja we wtorek ide na spotkanie z polozna 🙂 ale bez usg, ciekawe jak to bedzie wygladalo, pewnie mnie zwazy,zmierzy spyta sie jak sie czuje, moze mocz wezmie do analizy i krew i to wszystko,smiesznie to wszystko tu wyglada. Zadnego przegladu podwozia jakto moja mama mowi 🙂hihi
Ciesze sie dziewczynki ze znalazlam to forum 🙂 fajnie miec bratnie dusze
No to ja juz mykam spac, jutro mam pierwszy dzien wolny od poltora miesiaca, ale sie wyspie huraaa