Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no niestety Dodi jesteś skazana na sprzedawcę, napisz do niego i poproś o wycofanie bo chciałaś jedną parę i przypadkiem wcisnęłaś 5... oby trafił się porządny, bo jak nie to czeka Cię negatyw (a zdarzają się tacy co mają gdzieś - musisz zapłacić i tyle...)

a my nie kupiliśmy tej największej wanienki, bo to totalny gigant, kupiliśmy średnią, bo uznaliśmy, że w tamtej to się dziecko utopi :P no i ta starczy do pół roku a potem to nie wiem czy dalej będę męczyć malucha w wanience czy już będzie chciał normalnie się kąpać w wannie czy jakieś dużej misce, bo wtedy to już większy dzieciaczek, pochlapie sobie itp 🙂

• Mamusia
Kurczę nie wiedziałam, że tak to działa, naprawdę usuwałam wszystko z koszyka, nie wiedziałam, że się skumuluje 😞 😞

My kupiliśmy dość małą wanienkę razem z tym całym przewijakiem, ale też się zastanawiam, czy nie za mała 🥴 Ale Polak mądry po szkodzie 😉

U nas dziś zimno, mokro i ogólnie paskudnie, czas na kawę 😎

• Mamusia
pampinka napisał(a):
Ja do nawet nie wiem jaką mam wanienkę bo szwagierki przyjaciółka niedawno urodziła i dostała 2 więc jedną powiedziała, że nam z przyjemnością odda. Ale to nie duży koszt więc w razie wypadku kupi się po pary miesiącach nową 🙂

W sumie racja, kupi się nową 🙂

• Mamusia
hej!
Dodi w najgorszym wypadku dostaniesz ostrzezenie. 3 ostrzezenia od roznych sprzedawcow blokuje konto! mam nadzieje, ze jednak sprzedawca zrozumie, ze sie pomylilas i ze jestes poczatkujacym kupujacym i nie bedzie problemu! no chyba bedzie wiedzial ze 5 par takich samych butow ci zupelnie niepotrzebna!
Strzauka tez slyszalam, ze jak najwieksza wanienke trzeba 🙂 a co myslicie o tej wkladce "foczka"?
Suuperbaba jak po wizycie? co ten lekarz powiedzial?
z tym spaniem to masakra sie robi 😞 coraz gorzej prawie cala noc nieprzespana bo staram sie wystrzegac tego prawego boku.... jej jeszcze ponad miesiac...

• Mamusia
Wanienka kosztuje 20zł więc stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się męczyć z tą największą, tyle, że stojak to już ok 60zł a jest kupowany pod wanienkę... Ale uznaliśmy, że po pół roku jeśli zdecydujemy się dalej na wanienkę to kupimy już drugi stojak, a ten bez problemu sprzedamy, bo widziałam, ze nawet na allegro jest problem żeby takie najzwyklejsze stojaczki dostać a zajmuje tyle miejsca co deska do prasowania, więc łatwo go schować 🙂

• Mamusia
Ja to się teraz boję cokolwiek robić na allegro haha 😁 Ze spaniem też mam problemy, ale najwygodniej mi na prawym boku właśnie 🤢 Ale najgorsze teraz są te duszności, a od rana mi krew z nosa ciurkiem leci 🤨

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
d-brycz zestaw fajny ale na moje oko dość drogi, jak kupisz wszystko osobno to chyba wyjdzie taniej, ale musiałabyś policzyć 🙂

no wlasnie bo tak:
wanienka - 20zl
termometr gora 5zl
foczka tez ok 20zl
mydlo 2zl
okrycie kapielowe min 20zl (nie wiem jakiej to wielkosci jest)
no i reszta wychodzi okolo 70zl
raczej sie nie oplaca chyba, ze taki sam znajde taniej 😉

• Mamusia
Dodi - dopiero ok 34-36tc, wiec raczej nie teraz:/ A z tym allegro to miejmy nadzieje, ze sie uda..wiekszosc sprzedawcow jest ok 😉
D-brycz - tez mi sie wydaje, ze drogi zestaw..a co to foczki to nie jestem przekonana, bo znajome mowily, ze kapaly najzwyczajniej na pieluszce trzymajac bobasa 🙂
Strzauko - ja mam najwieksza wanienke, bo dostalam po znajomej, a po za tym nie bede miala wanny narazie..wiec w tej wanience jenak najwygodniej bedzie myc Helenke 🙂

Wracam od lekarza...dobrze, ze pojechalam bo jednak mam ropne zapalenie zatok:/ I zmienil mi antybiotyk na inny..Augumentin, tylko duzo bo 2x2:/ Bede mega slaba..buu...ale jaka mila sytuacja! Bylo opoznienie, bo jakas osoba musial wyslac do szpitala i jak przyszlam to byl pacjent i jedzcze przede mna jeden mlody gosc czekal..a ja myslalam ze padne! A ten koles powiedzial, ze on sie ze mna zamieni i zebym weszla przed nim. Sa jeszcze mili faceci 🙂

• Mamusia
Faceci są mili, zgadza się Superbaba. Jak byłam w Warszawie to 2 razy przepuścili mnie w kolejce właśnie mężczyźni, a kobiety fukały i komentowały.
Augmentin to standardowy antybiotyk, zresztą już na tym etapie lekarstwa nie mają tak dużego wpływu na dziecko, najgorzej w 1 trymestrze.

• Mamusia
Wiecie co, rozmawiałam chwilkę z mamą przez telefon, a mama jest dyrektorką przedszkola specjalnego i opowiadała, że zapisali chłopca, którego uszkodzili lekarze przy porodzie... Lekarz zszedł z dyżuru, zmienił się inny i podobno nacisnął na brzuch, żeby szybciej i coś uszkodził.... Straszne co 😞 😞 Moja mama ma w przedszkolu więcej takich chorych dzieci, ale większość urodziła się chora, a tu zdrowe dziecko i z winy jakiegoś gamonia... 😞

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂
Ale jestem dzisiaj niewyspana... Raz że pogoda tragiczna (chmury i wiatr) a dwa ząb mnie męczy już ponad tydzień... Boli w pozycji leżącej czyli w nocy jak trzeba spać :/ Niestety nadaje się albo do kanałowego albo do usunięcia a w ciąży to chyba ciężko... Zresztą Agadka tego przykładem. A śpię najczęściej na prawym boku. I kupiłam poduchę węża i dużo z nim wygodniej 😉
A z tą wanienką sama nie wiem co zrobić. Myślałam o takiej komodzie kąpielowej, ale tam właśnie mniejsze wanienki... A może tak dla porównania ile cm ma Twoja wanienka Dodi a ile Twoja Strzauko?
Dodi ja pytałam ostatnio położnej o gbs i mówiła, że... czekaj... po 36 albo 37 tygodniu najlepiej... Noż kurczę... Jeszcze tydzień nie minął a ja już zapomniałam co dokładnie mówiła - jaka skleroza!
Zabieram się chyba za Michasiowe pranie w końcu 😉

• Mamusia
Post mi sie skasowal 😞 Pisalam, ze u mnie na pietrae byl chlopczyk, z ktorym wszystko bylo ok, ale lekarze przy porodzie spowodowali niedotlenienie i w zwiazku z tym jest uposledzony umyslowy jak z zespolem downa 😞 Ale nie mowmy o takich historiach Babeczki!!!
A ja wczoraj zakupilam taka poduszke do karmienia - fasolke z motherhood, bo ma zdejmowany pokrowiec ktory mozna prac! W ten sposob bakterii nie bedzie 🙂

Ja juz w domku...ide zazyc antybiotyk:/