Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi ja tez chce sobie kupic takie nosidelko ( w sumie licze ze dostane w prezencie) i bede z nimi razem chodzic na spacerki, nic sie nie martw ogarniemy temat z naszymi pieskami 😉

No to jestem juz po wizycie 😉 z Malutka wszystko dobrze, no oprocz serduszka bo to sie nie zmienilo , dopiero jak sie urodzi to bedziemy wiedziec czy jest naprawde problem. Skurcze te co mialam sa normalne i kazda kobieta inaczej przechodzi. Mam sie oswajac z nimi 😉 rozwarcia jeszcze nie mam. Gin porobil wszystkie wymiary i powiedzial ze w kazdej chwili moge rodzic bo Mala wazy juz ..... I teraz uwaga dziewczyny .... 3610 gr !!!!!! Doznalam szoku ! Porobil jeszcze raz badania i znow tak samo wyszlo!! Termin porodu wedlug usg ... 19.07 😉 usmialam sie hehe Powiedzial tez ze jak przeciagniemy do sierpnia to smialo moze wazyc ponad 4kg !! Jakas masakra,bo ja nie wyobrazam sobie naturalnie rodzic 4kg dziecko. Szczerze powien , ze myslalam ze Lilka bedzie wazyc z 3200gr jak sie urodzi w terminie,a tu taki zonk 😉 No to tyle co u mnie 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agadka ja przed ciążą miałam miseczkę E więc kilka rozmiarów mi przybyło 🙂 ale obwód jest mały, bo tylko 75, więc w sumie obwód w biuście mam 103 to nie tak strasznie :P

magdaluke no właśnie nie da się nigdzie w okolicy kupić stanika z miseczką większą niż F-G, nawet w Zielonej Górze szukałam i też nic nie dostałam... Mam tylko staniki E sprzed ciąży i jeden F, który kupiłam w trakcie ciąży ale one nie są do karmienia i są już za małe, w domu chodzę w sportowych...

Mauapaulina kurcze ale wielgachna już jest Lilka 😁 pewnie szybko będzie chciała wyjść 😉 kurcze, mój Damianek przy niej taka drobnica a już w piątek będzie na wierzchu 😉 najważniejsze, że wieści z wizyty dobre 🙂

Odpisałam temu facetowi: "Niestety mi jest również przykro, ale wysyłkę zamawiałam już dość dawno a jutro idę do szpitala i jeśli do 9 rano nie przyjdą to zostanę bez staników do karmienia - w tej sytuacji ciężko o wyrozumiałość z mojej strony, bo minęło 10 dni od zakupu..."

• Mamusia
strzauka napewno trudno kupic stanik tym bardziej do karmienia ja nie widzialam tez tylko online zamawiam mimo ze dd moze jeszcze jutro przyjdzie a jak nie to ci maz doniesie a masz jakis miekki nie usztywniany?? to taki chociaz wez lesze to niz nic :/

• Mamusia
no właśnie mam tylko te dwa sportowe, kupiłam je na czas ciąży po domu żeby cycki nie obwisły i było w co wkładki laktacyjne pchać 😉 a tak to nic miękkiego nie mam, bo jednak miękkie na taki biust się nie nadają... jestem wściekła, bo teściowa będzie musiała dowozić, bo mąż będzie ze mną w szpitalu cały czas... Już pomijając to - to ja nawet nie wiem czy będą dobre, przecież nie mierzyłam... i sama nieodpowiedzialność i brak zorganizowania w firmie mnie wkurzyło, nigdy tyle czasu nie czekałam na wysyłkę, a teraz w tak pilnej sprawie muszę mieć pecha... a oni mi się jeszcze tłumaczą blokadą miasta na tour de pologne w piątek i pewnie dlatego z poczty nie przyszli - no a co mnie to obchodzi...

• Mamusia
Strzauka może akurat dojdą bo mi zawsze w 2 dni przesyłka dochodziła ale to w sumie zależy od firmy kurierskiej no raz w życiu zdarzyło mi się że czekałam 8 dni. Powinnaś jeszcze zdążyć. Ja mam odłożone rzeczy które mąż ma mi po porodzie dopiero dowieść do szpitala więc w razie czego tobie również może ale myślę że nie będzie takiej potrzeby!

• Mamusia
Strzauka bardzo dobrze im napisalas, ja tez bym sie wkurzyla ;( nie szanuja klienta, zwlaszcza ze stanik do karmienia kupuje kobieta w ciazy i jeszcze ja denerwuja ehhh ja bym dala neutrala z odpowiedmlnim komentarzem aby uprzedzic innych.

Super ze u Was tez dziewczyny dobre wiesci z wizyt 😉 ciesze sie 😉

• Mamusia
Strzauka jeśli staniki nie dojdą do jutra to ja bym dała negatywa, jakaś niezorganizowana i nieodpowiedzialna obsługa u tego sprzedawcy, przecież jak ktoś jest na urlopie to powinien przekazać obowiązki innej osobie, tylko Cię niepotrzebnie dodatkowo zdenerwowali, jakbyś mało stresów miała. A Ty już jutro czy w czwartek idziesz do szpitala?

• Mamusia
Gaja Lilka ma ubytek 2mm w serduszku i nie domyka sie przegroda miedzy komorowa, teraz nie ma z tym problemu bo jest ze mna pepowina polaczona, i trzeba sprawdzic jak sie zachowa serce jak juz odetna pepowinke, ja wierze ze wszystko bedzie dobrze i zbedne beda jakiekolwiek interwencje w jej cialko 😉

• Mamusia
Do szpitala idę w czwartek ale im napisałam, ze w środę (z resztą będę jechała po 8 rano w czwartek, a listonosz chodzi 10-11 więc jak jutro nie przyjdą to i tak nie dostanę)
A to dla mnie kłopot, bo do szpitala mam ponad 20km i mąż wcale nie zamierzał jeździć w tą i z powrotem tylko spać ze mną, więc o ile akurat będzie babcia w domu i odbierze przesyłkę (bo jak nie to listonosz zostawi awizo i na poczcie tylko ja mogę odebrać) to teściowa przywiezie...

Jak przyjdą jutro i będą zajebiste to dam neutrala, inaczej negatyw, bo na prawdę bym nie polecała tego sprzedawcy.

• Mamusia
Mauapaulina ale nas zaskoczyłas waga córeczki jestesmy na ten sam termin no jeden dzień nas dzieli więc tym bardziej jestem w szoku 1 kg wiecej niz mój Adaś 🙂 a z córeczka na pewno będzie wszystko dobrze-musi byc

Strzauko wynika z tego że nasze chłopaki to małe a dziewczynki duże 🙂 bo wszytskie dziewczynki około 3 kg juz waza 🙂

• Mamusia
Dziewczyny super ze u kazdej po wizycie wszytsko ok 🙂
I duze juz dzieciaczki!! 🙃Super 🙂
teraz to rzeczywiscie bedziemy lipcowo-sierpniowki 😜
ajj mauapaulina: musi byc dobrze!! Wszystkie dzuieciaczki beda zdrowe!!
strzauka: normalnie udusilabym tego sprzedawce!!
W niedziele zamowilismy klamki do drzwi a dzis szok juz przyszly, i to rozumiem a nie czekac 10 dni i to na taka pilna przesylke!!!
Nio i laski jutro przychodza meble do sypilani wiec jeszcze rano przed wyjazdem do kraka i wizyta musimy je odebrac 🙃 Nio i najwazniejsze: JUTRO OSTATNI DZIEN PRACY ROBOTNIKA!!!! Normanie od poludnia smieje sie jak glupi do sera!!!!!!!!!! 🙃Szok wreszcie spokoj!!! Ajj i musze dzis dopakowac torbe bo na wizyte kazali w razie "w" ,miec ze soba.

• Mamusia
Mauapaulina napisał(a):
Strzauka u mnie bedzie dobrze i u kazdej Sierpnioweczki 😉 Twoje staniki tez dojda i beda pasowac 😉 nie denerwuj sie juz 😉

A co tam u Superbaby i Bisi ? Nic sie nie oddzywaja ;(

Pewnie że u każdej wszystko się ułoży a dzieciaczki będą zdrowo się chowały 🙂
Właśnie ciekawe jak tam dziewczyny się czują? mam nadzieję że superbaba już nie krwawi 😞

• Mamusia
A co do zwierzat to normalnie mam cicha nadzieje ze jakos to bedzie, bo od wczoraj mam łóżeczko Piotrusiowe rozlozone a moj 5 kilowy kocurek co chwile tam wskakuje bo chce sie bawic a ja przeganiam 🥴 Nie wyobrazam sobie sytuacji , ze synek w nim lezy a on tak wskoczy 🥴