Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
Właśnie, a co z Pampinką??? a ja coś czuję D- brycz, że jak pójdę do tego szpitala.. w czwartek to będę tam siedzieć i czekać w nieskończoność 😞 a tak nie chce tego... on źle działa na psychikę..

hmmm wiem, ze szpital to szpital 😞 ale dla mnie to poczatek konca 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewczynki 🙂
Widzę dalej wyczekiwanie patrząc na tabelkę to my z Suuperbabą wyskoczyliśmy do przodu 🙂 tak to pewnie z wami byśmy czekały ale nie żałuje i wam życzę szybkich porodów a co do objawów to ze mną leżała dziewczyna u której nic nie zapowiadało porodu i miała już wyznaczony termin wywoływania a tu dwa dni wcześniej odeszły jej wody i chwila moment i synek był na świecie więc nie zawsze muszą być jakieś objawy 🙂
Tak was poczytuje od czasu do czasu ale nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać.
Co do tych kupek strzelających to co one oznaczają bo nie doczytałam a moja mała też głośno je robi to źle ??
Mam mega problem wyskoczyły mi hemoroidy 😞 i to straszne siedzieć nie mogę 😞 któraś wie co jest dobre ? jakiś sprawdzony sposób preparat 😞 pomóżcie 😞

• Mamusia
4nula - domowych sposobow nie znam..idz do apteki zapytac! Mi przed ciaza pomagaly tylko czopki! Ja ze 2 hemoroidy mam od czasu ciazy, ale nic sie z nimi nie dzieje: nie krwawia ani nie bola.
Magdaluke - narazie odpisala ze nie rodzi jeszcze! 🙂 A my mieszkamy w koncu u tego kolegi dwa bloki dalej 🙂 Jest ok..niby jakby znalazl kupca to bedziemymusieli sie wyniesc, ale nie sadze by tak szybko mu sie to udalo...nasze mieszkanie ladniejsze a sprzedawalismy ponad 8 miesiecy! I oby nie....! Dom sie robi, ale jakos mega po malu...nie ma na nicczasu, ja nie czuje sie na silach decyzyjnych:/

Z ta godzina drogi do szpitala to tak sobie mysle...ze u mnie w godzinach szczytu byloby podobnie! W sumie karetka na sygnale o godzinie 6.30 jechalam tez ponad 45 minut!

A w ogole to Helenka budzi sie mega czesto w nocy i marudek jest:/ A ja ledwo sie zwlekam w nocy do niej 😞 M.prejmuje opieka od 6 a ja wtedy spie...kregoslup mi padl i moje uciski na nerwy daly znac o sobie...reka ledwo dziala i dretwueje - czas isc na mala rehabilitacje!

A w ogole to nie ma na niv czasu i zbytnich sil...mam mase upranyvh ubranek, ale nie prasowane...wczoraj w biegu juz zalozylam takie bez prasowania! Myslicie ze koniecznie trzeba?!:/ Bo jakos czasowo i silowo nir bardzo!

• Mamusia
no wlasnie nie wiem jak dlugo trzeba prasowac? ale pewnie jak zobaczysz, ze Helence nic nie wyskoczylo ani nie ma nic czerwone to chyba nie musisz juz prasowac 😁
moj michal ma teraz fiola na punkcie kurzu a raczej zeby go nie bylo a przeciez sie nie da! i sie smieje, ze mala labolatoryjnych warunkow nie potrzebuje! a on mi wyskakuje, ze jak mala bedzie miala alergie to zobacze... 😮

• Mamusia
4nula a Dodi pisala chyba ze jej procto hemolan http://www.proctohemolan.pl/ pomogl tylko ja do konca nie wiem czy mozna stosowac w ciazy i w czasie karmienia
Dodi chyba tylko raz na jakis czas uzywala a nie non stop, a jak u ciebie powazny stan to lec do tej apteki i sie dopytaj

• Mamusia
Suuperbabo - no właśnie się pytam o coś sprawdzonego z apteki bo będę musiała swojego wysłać a te z apteki to pewnie wcisną mu coś co nic nie pomoże a cena będzie słona. A co do ubranek to słyszałam że w ciąży każda prasuje a jak przyjdzie dziecko to większość odpuszcza i się nic nie dzieje. Ja się też zastanawiam czy te pranie co dzisiaj wstawiłam będę prasowała w sumie nie chcę dziecka trzymać pod kloszem później byle jaka bakteria np w ośrodku zdrowia i później wysypka czy choroba gotowa.

• Mamusia
Hejka
Wow to sie dzieje 😆
Magdaluke mam nadzieje ze ten czop zwiastuje szybki porod 🙂 trzymam kciuki-moze juz na porodowce jestes a my nie poinformowane 😜
Pampinka co tam u ciebie moze tym razem sie uda i malemu zachce sie wyjsc wkoncu 🙂
Anyaz nie martw sie i ciebie ruszy wkoncu jeszcze troche czasu zastalo, ja obstawiam z naszej trojki ze ty pierwsza urodzisz 😜 niewiem czemu -pozniej Agadka a na koncu ja 😞
Zobaczymy 🙂
D-brycz ty to juz na dniach 🙂 zobaczysz we wtorek urodzisz 🙂
I juz zapomnialam co mialam pisac

• Mamusia
No ja na pewno pieluchy poprasuje tetrowe i flanelowe..a btw.te flanelki sa super i mase uzywamy!!! Sa takie milutkie...kladziemy na nich, przykrywamy, pod glowke fo fotrlika kladziemy...az domowilam jeszcze 3 od Justinex 🙂
No a na prasowanie reka dupa, sily dupa, czas dupa:P Zobaczymy...

U nas dzis ziiimnoo! Wlasnie dalam Helence cyca...10 min i koniec:/ Ide znow na laktator, bo po nocy duzo pokarmu i az mokra koszulka:/ Ale ogolnie to duzo siagnac nie moge..z rana ok 170 ml, a wieczorem ze 140 ml:/

• Mamusia
Dzieki za oklaski 😉
Ale fajnie was poczytac jak piszecie o dzidziusiach juz 🙂 inne problemy 😉
juz tez chce miec problem typu czy prasowac ubranka czy nie
Jak narazie to typowo brzuchatkowe problemy 😜
A ja wczoraj wysprzatalam kuchnie na blysk,zaraz sie biore za pokoj od Amelki a pozniej gdzies pojedziemy 🙂 i czekam czy cos sie zacznie 🙃

• Mamusia
Superbabeczko mi sie wydaje ze dosc duzo odciagasz 🙂 ja pamietam ze przy Amelce to 60ml bylo sukcesem jak odciagnelam 🥴
U was zimno a u nas upal 🙂,ale mi to pasuje bo tutaj malo upalow jest
Ciekawe ja Magdaluke jakos mysle o niej i cos mi sie zdaje ze dzisiaj urodzi 🤪

• Mamusia
Suuperbabo- gdybym mogła to bym poszła ale nie mam jeszcze tyle siły 🙂 wczoraj zrobiłam wypad do przychodni aby małą zapisać to ledwo doszłam a apteke mam dużo dalej 😞
Ale się za porządki zabraliście 🙂 Ja mimo tego że małą dużo śpi mam mało czasu aby cokolwiek zrobić w sumie w koło to samo 😜

• Mamusia
D-brycz ja tez sniadanko zjadlam i przed lapkiem 🙂
A ja wczoraj nie wytrzymalam i kupilam sobie sukienke 😁 ale taka co bede mogla ja po porodzie tez nosic 😉 wiec spoko
Wczoraj superbabeczka pisala ze weszla w swoje jeansy i bluzeczka do tego,ale mi zal ja tez juz chce w normalnych ubraniach chodzic,ale cos mi sie zdaje ze jeszcze dluuuuugo ich nie zaloze bo juz 18kg na plusie 🤢
Biore sie za siebie zaraz po porodzie

• Mamusia
Melduję się dalej w 2paku 🙂
Magda trzymam kciuki i nawet zazdroszczę, ale tylko z jednej strony, bo z drugiej to się stresuję :P
A u mnie na górze remont część trzecia, więc kibluję u teściów, a tak chętnie poszłabym spać w swoim łóżku.
Jeszcze do tego akumulator mi się popsuł w samochodzie i jak ja dojadę do szpitala jakby coś dziś :O kurde jakiś stresujący dzień....

• Mamusia
hej 🙂

Magdaluke no to coś ruszylo teraz trzymiemy mocno kciuki za Was 🙂

4nula ja tez się mecze z hemoroidami od ciąży jeszcze, wreszcie kupiłam czopki posterisan i do tego maść posterisan i widze po kilku dniach spore efekty, myśleże za kilka dni znikną- cena około 33-35 zł za maść i 30-35 zł za czopki i można stosowac w ciaży jest tez maśc avenoc i tez można ją stosować w ciaży miałam ja w pierwszej ciaży i tez mi pomogła

no to przysżły tydzień bedzie wysyp dziecaczków- już nie moge się doczekać -przeżywam razem z Wami 🙂

Superbabo no to sporo odciągasz wow 170ml to naprawde sporo, ja nie dociągam mleka karmię tylko piersią na tzw. "na życzenie "maluszka

• Mamusia
O kurcze!!
Madzia: Trzymam kciuki!!!
maiha:dobrze ze piszesz co na te hemoroidy bo mnie dzis tez dopadly ☺️
aguska, d-brycz: ja mialam 20 kg na plusie, nio teraz tak szczerze mowiac jest dalej ponad stan nio i np obraczki dalej nie wloze 😞 nio a brzuch jeszcze trochu zostal.Calkiem do formy nei wrocilam.Ni ale cycki urosly 🙂 Juz nei mam skromnego B 🙂 I wygladam na taka pelniejsza 🙂 ehhe Nio i dowiedzialam sie ze mam wewnetrzny obrzek po cieciu 😞 i musze czesto meirzyc temp 😞
Nio nie wiem czy to dobrze ale Piotrus przyjmuje juz gosci 🥴 Nio nie umialam odmowic, ale dostal mate do zabawy, lezaczek bujaczek, i taki gisp na odcisniecie stopki 🙂 nio i idzie do nas paczka juz nawet z wozkiem parasolka 🙃 Kurcze nei spodziewalam sie ze tak sie wdzyscy zaangazuja 🙂