Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hejka 🙂
jej dzisiaj czuje sie jakby maly wyssal ze mnie cale zycie 😮
Aguska z ta witamina K uwazaj, bo Alex dostal konska dawke w zastrzyku zaraz po urodzeniu i z tegoco wiem taka maja tu praktyke. Sprawdzu niego w karcie czy nie ma zapisane, ze mu dali. Wit. D to bede podawac dodatkowo, ale zastanawiam sie czy jesli e witaminach, ktore biore dodatkowo jest D to tez mam normalnie codziennie podawac 🤨

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My po wizycie Filip waży 3670 🙂 przybiera na wadzę przynajmniej to jest pocieszające. Ma krwiaka sporego na główce po ciężkim porodzie (wielkie jajko) jutro mamy jechać z tym na izbe ratunkową i mają mu krew z tego guza spuścić żeby to się wchłonęło. A mnie zszywali po raz 4 więc u mnie do dupy.

• Mamusia
Pampinka to jakas masakra na zywca i tyle razy! Wez Ty moze lez teraz kilka dni plackiem, niech to sie troche zrosnie... Wspolczuje :/

Magdad to ladnie Cie urzadzili z tymi zebrami i szyciem :/ mi tez shie po operacji z 2 tygodnie ciezko oddychalo, ale juz przeszlo.

Czarnyloczku juz jest ok i Damian nie ma kolek, wiec mozliwe ze brzuszek bolal od czegos innego, a co do kupek to roznie, zazwyczaj robi gladko ale zdarza sie, ze nie moze zrobic i sie napina i wwcieka.

• Mamusia
hej
no horrory czytam dziewczyny...
Pampkina, Mgadad, trzymajcie sie.Pampkna, kae dlaczego to tak? Jak tak mozna i to bez znieczulenia?
Madzia, zeby zebra polamac...Jezusie...

ja strasznie zmeczona jestem, kloce sie z mezem, wiadomo..Maly jest cudny ale najlepiej na raczkach u mamy a ELla skacze poscianach. Staram siejka moge okazywac jej duzo milosci 😞 ale mam zalamania normalnie...
Ja wczoraj koszmar przezywalam z mlekiem, Cala klatka piersiowa obolala, nie moglam oddychac normalnie, plaecy bola, szok. WIeczorem jakichs dreszczy dostalam i myslama, ze bedziemy jechac na pogotowie. CHyba to wszystko przez to mleko...i probowalam sciagac, ale sie nie dawalo. Dzis juz lepiej. Maly wciana i mu sie troche ulewa, ale przynajniej wiem, ze je.
Musze sie ubrac i ogarnac bo tata zabral ELle na zakupy.
Buzie i duzo zdrowka zyczymy!
Dodi co tam?
Agadka, Kambea? Kto jeszcze zostal?

• Mamusia
Magdad - w trakcie cc kladl Ci sie na zebra?!?!Ale jak to?! Eee..pierwsze slysze o takich alcjach podczas zabiegu:/
Pampinka - maja dziewczyny racje..polez teraz pare dni! Moze to wymaga troche odpoczynku by sie zarastalo?! Wspolczuje Ci serdecznie i az mnie telepie na sama mysl:/ A Filipka tez szkoda 😞
Anyaz - norma pare dni po porodzie...potrzebujesz czasu, by nabrac troszke sil:*
Jja nadal malo sil mam i mam problem z oddychaniem i bolem jak sikam, ale staram sie nie dawac! Dalam sobie czas do 5-6 tygodni, ze dojde do siebie po cc i lezeniu!
Hela caly dzien wisi mi ba cycku..i laktator prawie nic nie sciaga..zalamka! 😞A ona po cycku czesto nadal glodna..a tu dupa, bo sciagnelam raptem 60 ml 😞 Gdzie niby ta laktacja, ktora pobudzam jedzeniem z cycka, laktatorem i woda?! Dupa no 😞

• Mamusia
Dziewczyny ja groze wlasnie przezylam polozylam mala na ramieniu do odbicia a ona sina sie zrobila po chwili i i chyba przestala oddychac-Boze nigdy wiecej takich akcji pozturchalam ja troche i zalapala oddech ale sie wystraszylam
Polozna pozniej przyszla i powiedzialam jej o tym ale odpowiedziala ze z mala wszystko w najlepszym porzadku-poogladala ja zwazyla i powiedziala ze ok dzisiaj 5 doba a ona wazy z 3480 teraz 3440 wiec super
Boze tylko zeby wiecej sie takie cos nie zdazylo

• Mamusia
O kurcze Aguska wcale sie nie dziwie ze sie przestaszylas 😞
Pampinko: strasznie Ci wspolczuje 😞
Madzia: te dreszcze tez mialam, to ponoc po porodzie norma, nio teraz juz przeszly 🙂
babeczko:Piotrus sie zaparl nozkami i byl zaklinowany i dlatego tak na klate mi naciskal. Nio niestety ciecie jest nad spojeniem a dzieciaczek nozki mial u samej gory 😞W efekcie i przy cesarce sie moze zdarzyc 😞
Laski moi tesciowie maja na chwilke przyjechac wiec wyslalam meza z malym na soecer a ja cosik posprzatam i wezme prysznic 🙂 🙃

• Mamusia
pampinka wspolczuje ci tego szycia kurcze jak tak mozna-odpoczywaj kochana zeby znowu ci nie poszly te szwy
Magdaluke ja tez dzisiaj w nocy mialam dreszcze to z nawalu pokazrmu musislam mala wybudzic zeby troche sciagla a w dzien to masakra byla kamienie dwa mala nie umiala zlapac za bardzo bo takie twarde wiec odciagnelam troche i teraz lepiej na szczescie

• Mamusia
No niestety rozne sa porody..jak widac komplikacje i przy cc sie zdarzaja:/ Brrr...
Aguska - jeju jaka groza! Ja bym zawalu chyba dostala na miejscu! 😞 Dobrze ze akurat polozna tez przyszla i ja obejrzala, to sie moglas uspokoic! Ale jak bedziesz u jakiegos pediatry z czasem to powiedz mu o tym! Ponoc niemowlaki moga miewac taki bezdech... dobrze ze przy Tobie! Najwazniejsze, ze wszystko ok..uff..ale nerwy:/

Helenka wreszcie chwilke spi..ona ciagle na cycu, ja juz padam od tego, sutki znow bola, laktator malo sciaga przez to..padam na pysk! Dalam rade uprasowac 3 pieluchy i 3 bodziaki..padlam! Jednak sil to mi brakuje..a na wieczor to ogolnoe spadek sil fizycznych ale i psychicznych 😞

A Amelka jeszcze z tego co wiem nie urodzila..wiec cos czuje, ze pojutrze znow ja czeka oxy:/

• Mamusia
Ja tylko na chwilkę... Jestem wyrąbana-bardziej psychicznie... Do tego odstawiłam w południe kropelki, potem Mały zrobił dwie ładne kupki i ostatecznie dostał kolki i płakał godzinę, dopiero co usnął 😞

Masakra 😞 Nigdy więcej 😞 Niby wiedziałam jak to będzie wyglądało, a znowu ryczałam... On tak strasznie płakał-a babka z tekstem nie chuchaj tak bo szkło mi paruje i stała nad nim czekając aż przestanie, a on tylko głośniej z tym żelastwem w powiece 😞 A lewe trzeba było powtarzać bo niby źrenica nie była dostatecznie poszerzona 😠 Na szczęście to już ostatnie bo oczko się wykształciło.

• Mamusia
Agadka u mnie cisza i nic sie nie dzieje,poza tym że napuchłam jak balon rano po przebudzeniu to aż stopami nie mogłam ruszac.
Pampinka bardzo Ci wspólczuje.dziewczyny dobrze radzą podpoczywaj kilka dni .
Superbabeczko próbowałaś może pić herbatke mlekopędną,lub bawarke? Nie stresuj sie Kochana przystawiaj Helenke do piersi na pewno napłynie.

• Mamusia
Ja to wiem kiedy wejść Amelia Gratuluje 🙂
Dziewczyny czytam Was cały czas w miarę możliwości ale jestem wykończona i fizycznie i psychicznie więc nic nie piszę.
Pampinko współczuje a jakie szwy Ci zakładali ? Ja niestety też mam przeboje przez te nacinanie 😞 parę dni temu musieli mi dwa szwy założyć bo poszły 😠 a do tego mam stan zapalny rany 😞 a teraz przy kąpieli poczułam że tam jakaś nitka mi tam wisi 😞 dosłownie już mi sił brak...
Suuperbabo- doskonale Cię rozumiem te leżnie chyba też mnie dobiło 😞
Jeszcze czuje się strasznie psychicznie strasznie samotna 😞
Ponarzekałam teraz uciekam spać bo za 2 godziny pobudka...
Wszystkim mamą życzę zdrówka dla dzieci a dla ciężarnych szybkich porodów ale puki co śpijcie ile się da 🙂
Dobranoc 😘