Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
magdad- jak ja Cię świetnie rozumiem, 3/4 majstrów ma nasr...w głowie, że oni wiedzą najlepiej, a jak się im pokaże błędy to albo zwalają na poprzedników, albo na właścicieli, że źle powiedzieli. Są tak pewni siebie! U mnie wczoraj przyjechał pan by zapisać jakie drzwi w środku maja zamontować, a ja w jednym przypadku drzwi chciałam by otwierały się inaczej niż zawsze tzn do zewnątrz a nie do wewnątrz( mały pokoik jest i nie chcę by otwieranie drzwi zajmowało jeszcze miejsce), to ten mówi tak " tak nie będzie pasować, będzie brzydko" cholera jasna a kto będzie mieszkał w tym domu? I wiecie co zrobił? Zapisał po swojemu, dobrze , że zobaczyłam i kazałam zapisać jak ja chcę.
Madziu tylko spokój Cię uratuje!!!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bisia; ja juz nie umiem wyciagnac z siebie tego spokoju 😞 I najgorsze ze mam wrazenie ze nie mam wsparcia w mezu bo on tak w tego mastra zapatrzony 😞 Dlatego tak chcialam jechac i rzucic wszytsko w p... Moze posiedzi sam i coisk zrozumie Moze wyolbrzymiam, sama juz nei wiem 😞
dodi; a z tym rozciaganiem to dokladnie tak mi lekark tlumaczyla ze wtdy iniestety swedzi. A na wszelki wypadek rrobilam badania na watrobe.

• Mamusia
Megi oby CI kroplówki ulżyły 😘
Magdad nic nie wyolbrzymiasz! Ten okres ciąży służy do odpoczynku a nie do użerania się z takimi ludźmi 🥴
Dodi a zdjątko śliczne 😉

Homerek jeszcze przez godzinę pod kroplówką, a ja wracając zahaczyłam o targ i odziwo kupiłam stanik 🙃 Jest napisane E ale pasuje idealnie i do tego koronkowe 😉

A że jutro idziemy na sesję to i dla Juniora kupiłam małe co nieco 😉
[IMG]http://i49.tinypic.com/vhauio.jpg[/IMG]

• Mamusia
moim zdaniem nie wyolbrzymiasz, kurde bezczelny facet wpiera Ci i Twojemu męzowi, że TY go w błąd wprowadziłaś, albo, że płytki ma źle ułożone, przecież sam układał! Dziad jeden.
A co do tych "majstrów co załatwiają teściowie" znam to, Ci są najgorsi, nie da się im nic powiedzieć, od razu wchodzą z etykietka " jestem najlepszy, to dorośli mnie załątwili, a ty gówniarzu siedz cicho"

• Mamusia
Sesję mamy w studio, babkę znalazłam przez internet i mieszka 10km od nas 😉 Cena zależy od ilości zdjęć, my weźmiemy tą podstawową czyli: 3 stylizacje, wizaż, fryzura i 10 zdjęć poddanych pełnej obróbce –150 zł. Ale będziemy w czwórkę, czyli my, Miłosz i Homerek 🙃

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
Sesję mamy w studio, babkę znalazłam przez internet i mieszka 10km od nas 😉 Cena zależy od ilości zdjęć, my weźmiemy tą podstawową czyli: 3 stylizacje, wizaż, fryzura i 10 zdjęć poddanych pełnej obróbce –150 zł. Ale będziemy w czwórkę, czyli my, Miłosz i Homerek 🙃

Super! I jeszcze pieska bierzecie 🙂 🙂 Cena gites i w tym stylizacja i fryzura, dobra oferta, ja też chcę 🤪

• Mamusia
Loczku - super ze Homerek wraca do zdrowia 😉 A z sesja suuuper..i jeszcze z Homerkiem - ale bedzie pieknie! Mam nadzieje, ze sie nia pochwalisz? 🙂 Ja ciagle mysle nad ta sobotnia, ale jednak musialabym choc troche powstawac z lozka..mimo, ze to znajomi i przyjezdzaja do domu. Ale uczesac sama, umalowac sama, no i w mieszkaniu to tak ble...no ale podumam moze jeszcze..zmienia mi sie jak w kalejdoskopie:P Jak sie nie uda to sie umowilam z nimi, ze zrobimy sesje juz z malutka miesieczna Helenka 😉 U nas koszt calej sesji 500zl, a to i tak po znajomosci:/
Megi - jedyne dobre w tym wszystkim, ze odkryli co jest powodem atakow..a to pierwszy stopien do tego, by Ci sie polepszylo! Leki napewno pomoga, a do tego ostra dietka..ona zreszta zawsze pomaga najlepiej 🙂 Znam to, bo sama mam refluks i jeszcze czasem powiekszala mi sie watroba...i dieta na 1 mijscu do wyzdrowienia!
Dodi - faktcznie fotka rewrlacyjna..sama robilas? 🙂
Magdaluke - odpoczywaj Slonko...pobadz myslami z rodzinka, polwguj ile sie da:*
Aguska - i jak meczyskp?:P A w ogole ne boli Cie juz brzucho?
Bisia - jak Twoja nera? Wyniki moczu narazie ok? nie boli juz?
Magdad - Kochana..a wez Ty raz a dobrz opieprz tego majstra, ale przede wszystkim opitol swojego chlopa!!!! Co to znaczy zebys yo Ty w ciazy musiala uzerac sie z jakims pracownikiem?! Pomijajac, ze tym majstrom w wiekszosci pieprzy sie w glowie (sama na budowie mialam milion podobnyc akcji), to jeszcze Ty musisz tego pilnowac...tak byc nie moze! U mnie maz sie uzeral, opitolil nie raz, nie raz kazal cos zmieniac, poprawiac i naprawiac..dziamgali okropnie, ale robili! Ale jedno co zauwazylam, ze chlopow bardzoej sluchaja i szanuja! Przy mnie narzekali, z sie nie da, ze tak bedzie dobrze, a to a smo, a z moim mezem to na bacznosi! Tak wiec huknij na swojego, ze z pracownikiem powinien on walczyc! A jak ma problem z drzwiami to mogl sam zakmowic i niech Cie pocaluje w trabke!:P Sorka ale znam to wszystko i az gul mi rosnie, ze sie z tym sama musisz uzerac! To juz ja...ciocia Dorotka mowie, ze NIE MA MOWY! Odpoczni troszke Kobietko, bo w koncu wyladujesz lezaca - za duzo madz na glowie:* Grunt, ze wybralas co Ci sie podoba i jak ma wygladac...niech chlop pilnuje, by dobrze wykonali! Ufff... 🙂
Agadka i Nirmalka - jak zeby?!?!?! Mam nadzieje, ze lepiej...bo ten bol to kazdego by dobil:/

Amelka nadal w szpitalu i tak zwlekaja z zalozeniem holtera, ze na weekend na pewno juz nie wyjdzie:/ Zalamana jest...podejrzewam, ze 1-2 holtery na szpital i tak zakladaja babkom po kolei:/ No i w sumie nadal nie wiadomo, czy przetrzymuja tylko z powodu badania, bolu glowy czy szyjki:/ W tych szpitalach to ciezko cos sie dowiedziec!
Ja tez mam juz problemy se snem..bolibrzuch, niewygodnie, dusze sie...a tylko na lewym boku moge spac:/ Helenka tez nawala glownie pod zebrami, wiec ciagle prosta jak struna! A z tym swedzeniem to rozumiem, bo mnie caly brzuch czasem swedzi i przy pepku tez na maxa! No i oczywiscie pepek powoli wylazi...aaaa..tzn.nie mam go na zewnatrz zupelnie, ale w srodku juz jest jankby wypukly z 2 stron - Helenka niezle w niego walila! Znow elaborat napisalam cholerka! A i przyklasnelam kazdej z pieknym tc! 🙂 Ja dzis z mama od 15 znowu...buziaki Mamusie 🙂

• Mamusia
Magdad- superbabeczka ma 100% rację!!! W ciązy jesteś a takie nerwy musisz przechodzic. To prawda, że majsterki olewaja kobiece zdanie i wmawiają jakieś durnoty. Dzis masz za zadanie opieprzyc swojego kochanego i żeby on podniósł głos i walczył o to co Ty chcesz a nie to co majsterek sobie chce. Wytocz największe działo - "ciążę" do walki, powiec , że tak nie może być!
Superbabeczko- dalej mnie ćmi ta nerka, mam takie wrażenie jakbym w tej nerce nosiła cięzary, w wynikach wychodzi, że gorzej funkcjonuje filtracja ale nie pogłębia się.

• Mamusia
Hehe jak wyjdę fotogenicznie to mogę wstawić, ale rzadko lubię się na zdjęciach 😉 Ale i tak nie mogę się doczekać 🙃 Gdyby Małemu się nie poprawiło to bym odwołała sesję, bo to w końcu członek rodziny 😉
Szkoda że nie które z nas spędzają tyle czasu w szpitalach, albo mają różne dolegliwości 😞

• Mamusia
dodi: to super oferta!!! I pochwal sie pozniej!!
superbabeczko: no wlasnie tak powinno byc!! Tylko ze moj jest dobry na uzalanie sie z kadym innym, np z facetami od okien, z robotnikami z budowy itd ale ten jest swiety. A ten przebiegly dupek jest dla mnie chamski a jak wraca Przemek to taki milutki i ja wychodze na hetere. A meza przekonuje ze nie moze byc tak tylko musi byc po jego i wtedy musze sie wyklucac z dwoma 🥴 I mam juz wszystkiego serdecznie dosc 😞 Tyle tylko ze od nastepnego tygodnia nie spi (mam nadzieje) juz w domu bede mogla spkojnie poprzestawiac meble i wtspnei przygotowac wszytsko. A na nowym to juz bedzie tak elegncko kacik Piotrusiowy zrobionny a teraz musimy sobie poradzic tak jak jest 🙂
Wiecie co ja sama nie wiem co bym bez Was zrobila... Taka deprecha mnei dopadla a jak sie wygadalam to od razu lepiej. Tym bardziej ze musze po jakas fuge jechac bo oczywsicie wczoraj Przemek go pytal czy cos potrzeba to wszytsko bylo, a rano mnie atakuje cwok ze musi juz miec wrrrrrrrr . Wiec jak nic robi to specjalnie bo mu robota idpadla jak zamowilam firme do drzi i neguje jego pomysl. JA niedobra i jeszcze musze sie z nim spotkac .
Ajjj i zmienilam lekarza, moj juz na urlopie i umowilam sie do takiego z kliniki na 11 🙂

• Mamusia
Loczku - z doswiadczenia wiem, ze przynajmniej jedna fotka wychodzi slicznie..ja tez nie zawsze fotogeniczna, ale jakas tam daje rade wybrac do pokazania 😉
Bisiku - to najwazniejsze, ze nie poglebia sie..bo podjrzewam, ze juz fo konca ciazy bedziesz ja miala obciazona:/ No ale grunt, by nie bylo gorzej i bol byl znosny...A jak juz rozmawiamy o budowach to "dawaj" fote domku prooooszeeee 🙂
Magdad - powiem tak...jak mowisz chlopu, ze pry Tobie jest niemily albo cos - to chlop ma wierzyc Tobie a nie majstrowi!!! Ja mialam taka najgorsza ekipe przy oknach..mieli mnie w dupie, narzekali, nic im nie pasowalo ytp itd...powiedzialam mezowi, jak sprawa wyglada i wiecej do nich nie pojechalam, a maz ich poustawial do pionu! Gul rosnie jacy I robotnicy potrafia byc chamscy! Niestety na budowach itp trzeba byc twardym i czasem opieprzyc...ja za miekka jestem, za to moj maz to nie podaruje..haha:P Wiec pls pls pls - pogadaj ze swoim chlopem i wiecej odpoczywaj!

• Mamusia
a bo ja chyba tylko superbabeczce na sms napisłam, że teraz każdego dnia mój mąż jeździ z rana do laboratorium z moim moczem. Jak pogorsza się wyniki drastycznie to od razu mam przyjechać i Franką będą wyciągać, bo jak mi nerka nie filtruje i są jakieś zatory to i Franka truje no i moja nerka wtedy zamiera. Pisze jak ja to rozumiem, bo lekarze używają innych pojęć .
Superbabeczko- tylko że ja mam w domu na razie wszystko szare, w lipcu przychodzi pan od płytek ścian itp

• Mamusia
Aguśka z wagą to ja przoduję, na ostatniej wizycie 17 na plusie... A pępek mnie nie boli tylko tak jak D-brycz pod cycami, w sumie tam Damian ciągle główką ryje więc mnie to nie dziwi...

D-brycz jak Ty to zrobiłaś, ze na budyń było Ci za długo i gofry kręciłaś :P mniam mniam, ostatnio też miałam ochotę ale nie miał mi kto zrobić 😞

Monia gratuluję 34 🙂

Loczek super, ze z Homerkiem lepiej 🙂 A ta Wasza sesja to tania, zazdroszczę!

Megi nieciekawie z tymi kamieniami :/

magdad to faktycznie fajny fachowiec, pokazywałaś mu a on ma teraz pretensje do Ciebie... ale nie denerwuj się kochana bo to maleństwu szkodzi, niech mąż się powkurza za Ciebie 😉

Bisia z tymi drzwiami to już bezczelność - a jakbyś nie zauważyła to pewnie by przywiózł te co sam zdecydował i jeszcze Ci wmawiał, ze takie zamawiałaś bo on ma przecież zapisane...

A ja dziś wyjątkowo mało razy budziłam się w nocy, a na siku tylko raz! Pierwszy raz odkąd jestem w ciąży 😁
Teściu mnie wczoraj uraczył stosem owoców i słodyczy, będę jeszcze grubsza :P

• Mamusia
strzauka masz racje, jestem pewna , że by mi wpierał, że to ja tak powiedziałam 🙂
p.s mój Franek wciąż mi przypomina , że chłopcy lubia słodycze, więc wcinaj smakołyki od teścika. Ja to się nie mogę opanować z tymi słodyczami, rano całą tubke słodkiego mleczka zjadłam 🙂 a mam stosowac dietę...ach, to wszystko synka winka 🙂

• Mamusia
Bisiaku - ale to chociaz fotke domu z zewnatrz daaaj 🙂 A z tym mleczkiem z tubki to uwazaj, bo mi wlasnie po nim watroba wysiadla..za duza dawka slodu i tluszczu:/ Tez uwielbiam je, ale od tamtej pory juz nie jem...chlip chlip!
Stzauka - no jak taki dobry tesciu to jedz na zdrowie 🙂 Mniam mniam...

A mi dzs jakos slabawo...a mialam dzien lepszy wczoraj cholerka! Antybiotyk pewnie oslabil dodatkowo..a tu jeszcze 4,5 dnia trzeba brac:/ A po budyn zaraz wysylam meza...bo w domu nie ma, a ja od wczoraj mysle ciagle o nim 🙂