Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie 🙂 Trochę mnie nie tu było z różnych względów,min. dlatego że cięzko znaleść czas przy trójce urwisów , i mam spore zaległości ale teraz są w końcu wakacje i postaram się częściej tu bywać 🙂
CzarnyLoczku jeszcze raz Gratulacje z okazji narodzin syneczka 🙂
Agadko Gratuluje 34 tygodnia 🙂
oraz Pozdrawiam serdecznie Wszystkie Sierpnióweczki 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczyny!

Wszystkie jeszcze śpią?

D-brycz dobrze że po wizycie wszystko ok a z robieniem usg widzę że Twoja ginka ma podobne podejście jak mój gin bo on mówi że częste usg nie jest wskazane.

Aguśka jak tam Amelka - lepiej dziś się czuje?

• Mamusia
magdaluke- tak jak siadam to po jakiejś chwili zaczyna mnie strasznie boleć. Szkoda własnie że nie mam laptopa, bo nie wiem co się u Was dzieję
ja po tych upalnych nocach to tą noc przespałam jak nieprzytomna, maż co chwila wstawiał chodził po łóżku zabijał komary, otwierał zamykał okna a ja podobno nic żadnego ruchu ( aż mnie raz obudził bo przestraszył się , że naprawdę coś mi jest)

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
Ja już nie śpię 🙂 Ale chodzę jak zombi...chyba muszę kawę słabą wypić...
Mam nadzieje że skurcze Amelce się znowu nie przytrafiły .
Suuperbabo- dziś 33 tydzień mamy 🙂 Oby do przodu 🙂
Magdaluke- dziś widziałam w wiadomościach co się tam u Was dzieje , jej te burze i tornada są naprawdę straszne i tyle stanów bez prądu mam nadzieje że do Ciebie nic nie dotarło ani nie dotrze;/
Aguśka- jak córeczka zdrowa ?
Agadka- oklask za kolejny tydzień 🙂

• Mamusia
Hej Brzuszki! Ale czlowiek to juz nastawiony...obudzilam sie i pierwsze co - za telefon i uff, bo nie ma zadnego smsa to chyba nikt nie rodz! 🙂 A w ogole cala noc przez Loczka snily mi sie dzieci 🙂 Padlam spac o 23.30, ale budzilam sie do 2-3 co godzinke czy cos...powietrze bylo super, ale juz od ok 5-6 znow stoi i gorac!:/ Zaraz zjem i jak pojde sie myc i ubierac itp to maz odpali to bydle z klimatyzacja...zobaczymy 🙂 A takie skurcze bezbolsne, ale co twardnieje brzucho na troche i tak dziwnie zatyka to tez mam..ale to te niegrozne Hixa Sriksa:P
Kambea - witaj po dlugiej nieobecnosci...dobrze, ze spowodowanej brakiem czasu a nie problemami 🙂
Aguska - Ami juz dobrze?! Jak Ty sie dzis czujesz?
Magdaluke - jak tam z tym tornado u Was, bo sie martwie mega...
Bisiaku - ja Ci zawsze wszystko co wazne \"donieeseee\" 🙂 A i o Tobie staram sie pare slow opowiedziec, jesli gadalysmy...daj zmac po usg nery dzis!
Gaja - jak dzis samopoczucie? Brzucho nie boli?:*
Strzaueczko - zycze Ci lzejszego dnia...i lezec mi tam ile wlezie 🙂 Wiem ze nudno, bo sama juz mam dosc..ale na twardnienia i bolesci to tylko placek:/
Dodi - nie odzywalas sie juz po opiece nad babcia i tym dniu rzygownym:/ mam nadzieje, ze wszystko ok? Dobrze sie juz czujesz?
Pampinka - przeprowadzona?:P Dobrze Brycz chyba pisala - oby Cie tylko paluch bolal od pokazywania 🙂
4nula - 33tc hurra! A tak sie martwilysmy..oby do 32 🙂 Superowo!
Carolla - jak tam nocka upalna? Dzien nadchodzi koszmar 2!
Megi - jak tam w domu? Dajesz rade z dieta i mam nadzieje - brakiem boli?!

Zycze milego, mniej upalnego dzionka...ja wierze, ze to warczace bydle z wielka rura pomoze mi dzis dychac:P A ze mna dzis maz siedzi..wzial urlop, bo lekarz wieczorem a poza tym nie bardzo kto mial wpasc:/ Tyle, ze bedzie robotal przy kompie i tak...buziaki

• Mamusia
Cześć Dziewczynki,

Dopiero wstałam, tzn. już rano miałam pobudkę, bo piesa mnie obudziła na dwór, ale potem padłam drugi raz. Teraz święty czas na kawę i forum 😉

Ale się zrobił szum na całym brzuszku z powodu naszego Czarnegoloczka i Miłosza, mi też się oni śnili całą noc 🙂

U nas masakrycznie duszno, ale nie ma słońca, dziewczyny walczące z upałami to chyba z południa lub centrum Polski?

Superbabeczko dzisiejsza noc bez rzygankowych rewelacji, nawet dobrze mi się spało, gdyby nie ten pies rano. Z babcią poszło w miarę sprawnie, ale i tak to cała akcja, po tym wszystkim wybrałam się na małe zakupy dookoła osiedla, bo dalej to marzenie nieosiągalne 😉 A wieczorem z mama i pieskami na spacer pooddychać świeżym powietrzem.

Bisiu oby z nerkami się polepszyło 😘

U Magdy jakieś tornado? Boshe oby nic poważnego w ich rejonie 🤢

Pampinka też mam nadzieję, że przeprowadzka odbyła się bez twojego przemęczenia, pamiętam jak się przeprowadzałam rok temu i nie wspominam tego wesoło, ale ja byłam sama bez męża, więc to co innego.

Strzauka pozazdrościć ginki, nie słyszałam jeszcze o lekarzu, który by wysyłał do pacjentów smsy, a szkoda. Dobrze, że mój chociaż telefony odbiera 😉

• Mamusia
Witajcie kobietki 🙂
U nas dziś ciut chłodniej, tzn. upału nie ma i jak na razie jest czym oddychać, ale taka pogoda raczej nie na długo bo jutro i pojutrze zapowiadają koszmarne upały, ponad 30 stopni (a to chyba zawsze temp w cieniu jest podawana?).
Aguska zdrówka dla córeczki. Jak się dziś czuje? Tak na początek wakacji jej się przytrafiło - biedactwo.
Pampinka masz rację - wykorzystaj kogo się da do tej przeprowadzki. My mamy to już za sobą, nie było łatwo, a to ponad miesiąc temu to i brzuch mniejszy i sił więcej i pogoda znośna, a teraz to sobie nie wyobrażam...
Magdaluke jejku strasznie tam u Was z tymi tornadami... Jak tylko tu zajrzysz daj znać czy wszystko ok.
D-brycz najważniejsze, że u Was wszystko dobrze. A przecież już niedługo zobaczysz Izkę w całej okazałości 😉
A Wy tak bez problemu rozróżniacie czy to ten skurcz hixa czy bobas się rozpycha? Bo moja tak się ciągle wypina i rozpycha, że jak przyjdzie co do czego to nie jestem pewna czy to ten skurcz czy mała znowu się wypięła... 🥴
Miłego dnia kobietki, oby pogoda dała trochę odpocząć :*

• Mamusia
Dodi - to dooobrze 🙂 Bo w te upaly to dla nas ciezej! U nas juz od rana slonce, zero wiatru i ok 35 stopni!!! Ja leze w sypialni a maz odpalil to bydle klimatyzator! Dzieki temu ja i kotki mamy w sypialni 25,5 stopni zamiast jak wczoraj 31! A z ginekologiem to halo halo! Moja sama dzwoni i pisze smski tez..no i nawet w weekend odbiera telefony 🙂
Carolla - zapraszam w razie co:P

• Mamusia
Ale ja jakaś zakręcona dzisiaj...Dodi przypomniałaś mi że kawę mam wypić, przez to wszystko zapomniałam...ogólnie od rana staram się dojść do ładu z firankami do pokoju małej ale jakieś upierdliwe są i chyba je wyrzucę ;/ po praniu wcale nie dają się wyprasować a do tego nie chcą się ładnie ułożyć ;/ a były takie ładne. 😞
Wy macie upały a u mnie deszcz pada jakoś specjalnie nie narzekam bo wole deszcz niż upał 🙂

• Mamusia
4nula a u mnie jeszcze nie pada, a tylko 40km różnicy 🙂
Superbaba również gratuluję wyboru lekarza 🙂
Nirmala te skurcze hixa sriksa to tak jakby ci brzuszek drętwiał i twardniał, takie mrowienie, ale bezbolesne. Bo mnie jak Ada walnie, to ałaaaa.

• Mamusia
Nirmalka - jak bobo sie wypina to co najwyzej naprezy brzuszek, a przy Hixa Sriksa to tak na maxa twardy jest i tak dziwnie Ci:/ Mi dodatkowo bardziej sie chce wtedy siku, bo pewnie tez uciska macica w skurczu na pecherz..i tez tak oddech ciut zatyka!
4nula - Ty mnie tu tym deszczem i chlodem nie denerwuj :P A tak naprawde to ciesze sie, ze niektore z Was maja chlodniej..bo u nas to lato stulecia prawie i koszmar:,( Karetki jezdza przez to jak opetane:/

• Mamusia
Dodi moja Michaśka właśnie już tak nie kopie i nie wali, tylko strasznie się rozpycha i brzucho przez to napięty. Wczoraj to tak się wypięła, że prawie cały brzuch miałam twardy a jak dotknęłam to wyraźnie było czuć, że to ona i jak jest ułożona 😉 Ale te hixy srixy pewnie też są 😉 A co do gina, mój jeszcze smsa nigdy mi nie przysłał (może dlatego, że potrzeby nie było), ale dzwonić do niego mogę o każdej porze w piątek, świątek czy niedzielę 😉

• Mamusia
Dodi - troszkę mniej niż 40 km bo dokładnie ode mnie do nowego szpitala na królewieckiej jest 29 km. No ale jak mieszkasz, gdzieś w okolicy dworca to może być ok 40 km 🙂 A pogoda nawet w Elblagu może być różna, kiedyś wracałam z Elzamu tam straszna burza i deszcz dojechałam Nad Jar a tam suchutko i słonko świeciło 😉

• Mamusia
Nirmala u mnie mala jak sie wypycha w w jednym miejscu gorka sie robi a te skorcze to caly brzuch i faktycznie tchu brak i czasem nawet serducho szybciej bije (ale to stres pewnie) 😉
4nula na firanki masz sile? kurde raczej nie powinnas sama prasowac a nie mowiac juz o wieszaniu!
Strzauka w koncu jakies dobre wiesci 🙂
a ja bylam dzis odebrac wyniki morfologie mocz i ten wymaz paciorkowca i tak: morfologia troszke spadla ale kazali mi sie nie dziwic bo nie moge miec wciaz idealnej... w moczu standard jakies bakterie tez sa ale nic groznego i paciorkowca nie mam
i juz mi powiedzieli ze żadnych badan do konca ciazy nie musze robic 🤪 nie ma kucia 😁

• Mamusia
Ale nudy....
masakra jakaś...
nie mogę się doczekać wypłaty - wtedy trochę poszperam na allegro i coś pokupuję 😉
A co do ginki to ona bardzo fajna jest, wcześniej dzwoniła, ale teraz było już po 21 i napisala sms, bo wiedziała, ze sie denerwujemy z małżonem (dwa razy miałam zły wynik)

• Mamusia
D-brycz dobrze, że paciorkowca nie masz bo fakt dziadostwo to to 😉
Strzauka cieszę się, że wyniki w końcu dobre 😁
A ja znowu mam twardy napięty i wypięty brzucho bo mała tak sie ułożyła... Tylko mi co chwilę faluje 😉
Dzisiaj do dentysty jadę bo mi plomba wypadła i mam wielką dziurę, którą trzeba zalepić. Coś mi te zęby spokoju nie dają ostatnio :/