Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
4nula- jak leże jest dużo mniejszy ból. całe szczęście.Jak złapie mnie ten ból to nic nie jest ważne i pozwalam mężowi wybierać samemu płytki do salonu- więc musi mnie naprawdę boleć 😉
wróciłam z usg, jest dalej napuchnięte ale nie ma zatrucia, to strasznie stresuje jak każdego dnia jeździś z torbą do szpitala i żegnasz się z swoją sypialnią myślami "może jak wrócę, to już z Frankiem na rękach"
co do tych skurczów- ja szczerze też się gubię czy to skurcz czy Franek się wypiął, teoretycznie wiem czym to sie ma różnić, ale jak czuje te "coś" to gubie się
strzauka- Ty jesteś w 37 tygodniu....matko kochana dopiero dotarło do mnie to, wiem, że pewnie się stresujesz że to już niedługo, ale z drugiej strony pomyśl , że masz mniejszy stres od nas żeby się nie bać, że się urodzi przed wcześniej. Nie długo znów zostaniemy ciociami 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Strzauka super że wynik cytologi jest dobry. Fajna ginka że sama daje znać o wynikach.

Suuperbaba brzuch jak na razie nie boli, a samopoczucie takie sobie, ale i tak jest lepiej niż wczoraj wieczorem - bo ryczałam ja bóbr i nie mogłam się uspokoić. Denerwuje mnie to że już nie ze wszystkim daję sobie sama radę i muszę prosić o pomoc. Teraz najbardziej odczuwam brak męża w pobliżu.

4nula nie szalej z tymi firankami żebyś się nie przemęczyła.

• Mamusia
Nirmala też mam ten problem ale postanowiłam do porodu nie ruszać tego zęba - nie ma dla mnie większego stresu niż dentysta... z resztą zęby robiłam w narkozie, a w ciąży mi nawet znieczulenia nie dadzą, więc wolę się męczyć...

Bisia przerażające co? Babcia to stwierdziła, ze chyba urodzę wcześniej... nie wiem po czym to stwierdziła - chyba po tym, że spuchłam jak słonica i coraz mocniej narzekam na samopoczucie i brzuch... mam nadzieję, że jednak doczekam do terminu jaki mi zaplanują w szpitalu 😉 Ale masz rację - nie boję się za to o Damianka, ostatnio już miał 2300, więc jest wystarczająco duży żeby wyjść, przeraża mnie tylko to, że może się to stać nagle, w każdej chwili!

• Mamusia
kambea napisał(a):
Witajcie 🙂 Agadko Gratuluje 34 tygodnia 🙂
oraz Pozdrawiam serdecznie Wszystkie Sierpnióweczki 🙂

dziekuje bardzo tak sie ciesze 😁 😎 wpadaj czesciej

anula tobie rowniez :*

bisia szkoda ze nie masz netu chociaz na telefonie

dodi dobrze ze juz lepiej :* moze cos ci zaszkodzilo

nirmala dobrze superbaba ci opisala ja tez tak to odczuwam

to wam sie te dzieciaki rozkopaly

a co u naszego loczka odezwala sie cos do kogos>?

dbrycz ale masz dobrze juz wszystko sprawdzone 🙂
ale sie usmialam "wlasnie mam sriksa" hahahah dobre ico przeszlo?

strzauka now wlasnie ty juz na ostatnich dziach/tygodniach hihihi wszystko gotowe>?

• Mamusia
Gaja też mnie wkurza, że choćby obcięcie paznokci u stóp to ekstramalny wyczyn, albo prysznic - takie normalne czynności a sprawiają tyle problemów lub ból :/ czuję się taka niesamodzielna...

Agadka w sumie gotowe, łóżeczko i wózek stoją, torba spakowana czeka, więc generalnie dało by radę jakbym nawet teraz musiała rodzić 😉 jeszcze po weekendzie zamierzam dokupić karuzelę, staniki do karmienia i może jakiś ciuszek, bo na 56 mamy tylko jeden - na wyjście ze szpitala, a reszta na 62 :P

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Gaja też mnie wkurza, że choćby obcięcie paznokci u stóp to ekstramalny wyczyn, albo prysznic - takie normalne czynności a sprawiają tyle problemów lub ból :/ czuję się taka niesamodzielna...

Faktycznie jest coraz gorzej i to z takimi powszednimi czynnościami... Nawet gacie się ciężej zakłada bo nogi trzeba podnosić a brzuch jakoś niżej i uciska wtedy nieprzyjemnie, albo stopy pod prysznicem umyć... to samo... Już mężowi zapowiedziałam, że chyba niedługo będzie mi nogi mył bo stać z tym wielkim brzuchem na jednej nodze to nawet trochę niebezpieczne bo równowaga też kiepska :P

Agadko też właśnie myślę co u Czarnegoloczka słychać po pierwszym dniu bycia mamusią... pewnie cieszy się dzisiaj obecnością synka 🙂

• Mamusia
superbabeczko jak narazie czuje się dobrze całą noc przespalam i oby tak dalej. Mały tylko zaczyna wsadzac nóżki między żebra ale daje radę.

Nasz kot od wczoraj rana dziwnie się zachowuje cały czas chodzi i dziwne głosy z siebie wydaje albo skomli albo mialczy albo jęczy albo wszystko na raz i niewiem co mu jest.

• Mamusia
Strzauko - babcia moze miec racje..faktycznie ostatnio Ci ciezsj:/ No ale ja juz sie nie bawie w prognozowanie, bo jak widac toznie to bywa!:P Obys spokojnie dotrwala do umowionego terminu..po weekendzie jedziesz sie zapsac juz?
Nirmala - wspolczuje zeba...mnie tez pobolewaja ze 2, ale ja bez znieczulenia nie zrobie...wiec szykuje sie raczej po porodzie na rozne naprawy 🙂
Gaja - wspolczuje Ci, ze Ty musisz radzic sobie sama 😞 Widze po sobie, jak mi ciezko i jaka niesamodzielna jestem..ja juz sie nir ogole bez meza, bo za ciezko mi! Nie kapie sie nawet, jaknie ma kogos w domu...bo tyle razy zaslablam:/ Ty i Dodi jestescie dzielne!

Amelka sie odezwala, ze dostaje leki i kroplowke i narazie jest ok! Lezy dalej...no i walcza z ta szyjka krotsza 🙂

A mi Helenka tez sie osttnio strasznie wypina...czasami az zebra strzelaja:/ Widze napewno, ze fatalnie znosi upaly...A mi dzis w ogole jakos brzuch tak pobolewa...wydaje mi sie, ze to bardzoj jelitowe, ale glowy nie dam! Na szczescie o 19.30 mam wizyte u ginki to wszystko sprawdzi 🙂 Maz chcial mnie cwaniak zostawic na 2h sama, ale wybilam mu to z glowy...godzina to ok ale nie dluzej na tym etapie i w tym upale! Zwlazcza, ze to rzeczy ktore moze zalatwic spokojnie jutro przed praca, jak bedzie u mnie tesciowa! Faceci sa niereformowalni:/ Jest taki koszmar na dworzu, ze nie da sie opisac! Wylaczylam ten klimatyzator na doslownie 20minut i narychmiast w pokoju zrobila sie taka duchota i gorac, ze szok!

• Mamusia
nirmala zapewne dzis dopiero jest zajeta jak juz go ma w rekach 🙂 moze pozniej sie odezwie a moze do superbaby tylko napisze jakiegos smska

zgadzam sie ze wszystko staje sie trudniejsze i dluzej trwa najgorzej te kapielowe sprawy mycie wlosow golenie i paznokcie u stop....

strzuka dobrze ze prawie wszystko gotowe no moze dokup kilka sztuk ja mam bardzo duzo na early baby to bedzie chyba takis 56 roz w polsce bo ciagle mowila ze mala i mala

• Mamusia
Megi - a to moze kotka i ma ruje? A jak nie to obserwuj, bo moze chory i trzba do weta z nim podjechac 😞
Nirmalka - no ja wlasnie mysle co z tym myciem nog ostatnio! Bo faktycznie ciezko dosiegnac a stanie na 1 nodze pod prysznicem jedt srednio bezpieczne:/

Co do Czarnegoloczka...nie pisalam dzis do niej, bo nie chce zawracac glowy 🙂 Mysle ze zajmuje sie teraz synkiem i odezwie sie, jak znajdzie chwilke 🙂

• Mamusia
Strzauko - dokup ze 2 pajacyki i bodziaki mniejsze i juz 🙂 Ja po ostatnim buszowaniu w komodzie zdenerwowalam sie i dokupilam 2 paczki po 3 sztuki na eraly baby 0-3...teraz tylko czekam az przyjda!
Dzis przyszla kolejna paczka...uff...a tu jeszcze z 5 pewnie bedzie:/ Dzis pajacyk na 62, pajacyk na 68 i sukienusia z cienkiego jeansu na 68:P Cudne sa!!!

• Mamusia
suuperbaba a w toym amelka jest juz tygodniu?? wie ile ma malenstwo??

no wlasnie biedne jestescie bez facetow moj wczoraj wrocil z pracy i mi mowi ze musi jechac na miesiac na grenlandie....myslalam ze sobie zartuje!!!!!!!!! mowie a to fajnie i cobedziecie robic i takie tam a sie wkoncu okazalo ze na serio mial jechac ale szef stwierdzil ze dziecko ma w drodze wiec wyslal kogos innego

chyba bym go zabila jakby mnie teraz tu sama zostawil prawie nikogo tu nie znam!!!!!!!!!

• Mamusia
D-brycz - no wlasnie ponoc to pomeczenie duzo daje, ale ja zdechla musze lezec to nie probowalam;/
Agadka - tez bym myslala, ze jaja sobie robi!!! I chyba bym zabila i kazala z pracy rezygnowac, jakby mial teraz wyjechac na miesiac na koniec swiata! Dobrze, ze szef normalny 🙂

Co do Amelki to wlasnie nie pamietam, w ktorym dokladnie tygodniu i dniu:/ Napewno leci jej juz 34tc, ale nie wiem czy np. 33+3 czy 33+5:/ A z tego co mi chyba ostatnio mowila o bobasie, to jakis duzy byl...cos jak 2600?! Wiem ze sie zdziwilam ze taki slodki klocuszek, ale glowy tez za to nie dam...bo z ta moja pamiecia to roznie:P

• Mamusia
Suuperbaba właśnie jedziemy dopiero 13go się zapisać :/ dla mnie to za późno ale ten ordynator tak niby liczy... mam nadzieję, ze do tego czasu mały sam nie stwierdzi, że chce wyjść...
A tego klimatyzatora to Ci zazdroszczę, ja mam tylko wiatrak :P
Co do żeber to znam ten ból, mam tak obolałe, że nawet jak mały się nie rusza to strasznie bolą, głównie po prawej stronie... Aż skóra mnie piecze...

agadka własnie bodziaki i śpioszki tylko jakieś mam na 56 i ten jeden komplecik, ale za dużo też nie będę kupować, bo ważne, żeby body były dobre a spodenki czy bluzę to mogę mu rękawki podwinąć 🙂 nie chcialam dużo kupować, bo ja miałam prawie 60cm a mąż 58 jak sie urodziliśmy to jak pójdzie po nas to długaśny może być 😉
a jak mój jedzie na 2-3 dni do niemiec to szlag mnie trafia a co dopiero jakby mi z miesiącem wyskoczył...

ja pod prysznicem trzymam się jedną ręką i raz dwa myję nogę... ciężko bo ciężko, ale jakoś daje radę - najgorsze jest to golenie... i jak siedzę dłużej pod prysznicem, jak myję głowę to robi mi się słabo i takie mrowienie w nogach czuję... zawsze mąż mnie pilnuje na wszelki wypadek 😉

• Mamusia
i jeszcze zesmy sie wczoraj pozali o .....skurcze!!!

spal na dole na sofie i nawet jeszcze dzis nie zadzwonil jak sie czuje 🥴

bo lekarz w polsce kazal liczyc ile skurcze trwaja (wtedy mowil ze ok 30 sek powinny) i jak czesto wiec mialam wczoraj skurcza i mowie mu licz ale sama tez liczylam ja doliczylam 55 a on mi mowi 33
ja sie pytam jakim sposobem???(on to specjalnie robi zebym sie nie stresowala ze trwa duzej niz 30sek)
a on ze tyle mu wyszlo
mowie dobra wlaczylam stoper na tel i mowie mu licz po minucie mowie stop a on mi 35sekund!!!!!!!
no kule bele tak sie zezloscilam mowie ze nie umie liczyc i po co mi taka pomoc i ze sobie ma stoper kupic i na szyji nosic a on ze ja jestem niepowana chyba i sie zaczela klotnia...a ze bramki na schody nie zamontowal a ze to i tamto wszystko co mi tylko przyszlo na mysl! juz dawno tyle przeklenstw nie uzylam w jednym zdaniu lol i sie wielce obrazil wiec powiedzialam ze ma spadac z taka pomoca :P ale potem bylo mi przykro ze musze sama spac -->czyt. z psem bo bramki przeciez nie ma :P

• Mamusia
Strzauko - i bardzo dobrze, ze maz pilnuje! No ja kapie sie czesto szybko sama, ale nycie wlosow to zawsze z kims w lazience, a golenie to juz od ostatniego razu tylko maz...stoleczek dla mnie pod prysznicem, gira na zewnatrz i goli:P Resta jakos wypinam i tez daje rade...najgorsze, ze dzis mnie to czeka:/ Co do ciuszkow..to dla malenstwa to mam w zasadzie same pajacyki i body, bo wydawalo mi sie ze najlatwiej i najszybciej ubrac 🙂 Sukienki i ew.spodenki mam od 62! Ja mam nadzieje, ze Helenka nie bedzie jakims gigantem!

Ile teraz dzieci moga rosnac w ciagu tygodnia?! Bo jesli Hela wazyla 2tyg temu 1700, to ile moze teraz miec? 🙂 Ciekawa jestem bardzo:P

• Mamusia
Superbabeczko ten ząb co bolał to boli i na razie go nie ruszam. Z drugiej szóstki mi plomba wyleciała i mam nadzieję, że nic więcej robić nie będą tylko zakleją. Przy wejściu zapowiem, że jak mnie coś zaboli to schodzę z krzesła i widzą mnie dopiero po porodzie :P
Ja trochę rzeczy na 56 mam, no i na 62 bo nie wiem czy nasza kruszyna będzie kruszyna czy długas i pulpecik się urodzi 😉 Na ostatnim usg jak na 3d przełączył to takie calkiem pulchniutkie łapki bylo widać, mam nadzieję, że tak najwyżej 3500 będzie miala.
Agadka na miesiąc na Grenlandię? 😮 Łe matko! Dobrze, że szef wyrozumiały...

• Mamusia
Agadka tak to jest z facetami, nie potrafią nas zrozumieć i przeważnie uważają że my przesadzamy. Mogliby oni przez jakiś czas pochodzić w ciąży to by może zrozumieli co my odczuwamy.

• Mamusia
Agadka - nadal tej bramki nie zamontowal po ostatniej akcji?!:P Hihi...co do skurczy...w sensie ze ten niby sriks ma nie trwac dluzsj niz 33sek? Ja nie liczylam cholera..sle chyba nie trzyma mnie dluzej niz pol minuty. A Ty najlepej sama licz, bo z chlopem to wiesz jak jest:/