Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej laski
Tu Mariusz Aga jutro wychodzi ok 11 czasu w uk
Mala Zoe ma 3440gr i 53cm foto jutro zapoda bo ja juz padam
Porod szybki o 21 bylismy w szpitalu a o 21.55 urodzona coreczka ale to juz na ostatni gwizdek jechalismy
Po reszte szczegolow musicie poczekac az Aga napisze
Pozdro

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gratulacje Madziu wielgasne! Ale wielki chlop - super!!! Buziaczki
Agusia takze wielkie gratulacje! Ale szybko Wam poszlo 🙂 Bardzo sie ciesze:*

Gaju - zycze Ci znosnego dnia w szpitalu! Juz jutro Antos bedzie z Wami:** A cc sie nie martw - wszystko bedzie dobrze, bO to dla lekarzy szybki zabieg i sa wprawieni!:* Trzymam kciukasy!

Mamuuusieee - Helenka wczoraj dostala rozwolnienia, a ja zlapalam mega nerwa 😞 Wpierw byly 2 smierdzace kupki, a potem jedna rozwolnienie 😞 Potem nic..przynajmniej narazie, ale juz sie przrazilam od czego to?!?! Je normalnie..ale chyba z rana wylehe mleko, bo moze cos zezarlam:/ Martwie sie o Maluszka..ech..
Buzi

• Mamusia
Madzia i Aguska GRATULACJE!!!!!!
Amelia: teraz to czuje niewyspanie 🥴 wiec moze jak karmienie sie ciut ustabilizuje albo mały bedzie ciut mniejszym terrorysta to poczuje jaas odmiane 🙂 nIO a ta poza tym to do rodzenia!!!
Babeczko: ale jak miala biegunke? Bo przy cycku wszytskie kupki takie nie zbite tylko lejace, nio i czesto czesto..

• Mamusia
Dziewczyny gratulacje! Aguska się w terminie wyrobiła 🙂

Amelia nie czuję presji, bo jeszcze jesteście z Agadką w kolejce przede mną 😉 Więc bierzcie się do rodzenia, to może i mnie popędzi szybciej 😁 Ale wychodzi na to, że będę ostatnia 🥴

• Mamusia
Hej
Magdaluke i Agusia gratuluje 🙂

Wy piszecie że sobie radzę ale niestety tak nie jest 😞 kolejna noc 3h przerywanego snu 😞 Mała strasznie marudzi a w dodatku w nocy zwymiotowała i nie wiem co jej jest 😞 wczoraj jadła tylko sztuczne bo mi chyba pokarm zanika 😞 jutro idę do lekarza...dziś niedziela a ja znowu sama z małą do 21 😞

• Mamusia
4nula ja od jutra też zostaję sama na 2 tygodnie 🥴 a dzisiaj mały był taki marudny 🥴 głodny był a pierś łapał i wypluwał i się złościł jakby to była moja wina sam sobie szkodził 🥴 i siedziałam o 3 rano na necie i czytałam co mam zrobić .. i opatuliłam go w kocyk i wtedy jakoś się dogadaliśmy 🥴

• Mamusia
4nula - ale i tak dajesz rade! S ze marudzi..niestety domena maluszka! Nasza w nocy tez tak marudzi mocno:/
Magdad - nie nie..ja wiem jakie sa normalne kupki! A tpbyla taka prawdziwa wodniata biegunkowa kupa smierdzaca 😞 Ale dzwonilam fo poloznej i mowila, zebynie panikowac boczasem moze sie zdarzyc..jak beda 3 czy cos towtedy do lekarza!

A my jedziemy na dzialke..z przygodami, bo nas policja zlapala:/

• Mamusia
U mnie jakaś masakra 😞 mój mąż najprawdopodobniej straci prace 😞 ja nie wiem co to będzie.. jak my sobie damy rade.. Kolejną pracę nagraną ma od wiosny, w warszawie.. a póki jesteśmy w sandomierzu to nie wiem czy znajdzie cokolwiek 😞 na te kilka miesiecy.. jestem przerażona ;((((
przepraszam; musiałam się wyżalić..

• Mamusia
dzien dobry

ej dziewczyny co jest z dbrycz ona juz sporo po terminie nie mozliwe ze ja tyle trzymaja ktos ma z nia kontakt??

dostalam dane od agi na temat zoe i zdj zaraz sprobuje skleic

amelia trace nadzieje ze to dzis 😞 a ty cos czujesz?
masakra z ta praca 😞 teraz przy malym dziecku

dodi ty tez nic?

widze ze zaczely sie gorsze noce dla dzidziuskow oby sie unormowalo

• Mamusia
amelia nie stresuj sie teraz kochana wiem ze ciezko ale maluszek bedzie niezadowolony jak bedziesz zla 🙂
ja sie dalej chce z toba podzielic dzisiejsza data wiec sie szykuj hihi bedzie dobrze dacie rade a to juz pewne z ta praca?

anyaz napisala ze dzis do domku ich wyouscili i zaczyna ogarniac wszystko zajrzy na forum w tygodniu 🙂

• Mamusia
Aguśka również gratuluję 😁

4nula znam ten ból... macierzyństwo miało być piękne i szczęśliwe a jest strasznie męczące... Ale przecież czego się nie robi dla tych kochanych brzdąców, mam nadzieję, że jak już się porządnie wprawimy to nie będziemy się wszystkim dołować 🙂

Amelka współczuję kiepskiej sytuacji, ale trzeba mieć nadzieję, że się ułoży i mąż albo nie straci pracy albo raz dwa znajdzie drugą... Musisz teraz myśleć pozytywnie!!

Damianek wczoraj marudny dość był, w ogóle cały czas chce jeść (a mleko mam niby tłuste, 40min po ściągnięciu na wierzchu już robi się "masło"), teraz też już marudzi i chcę mu podać (pierwszy raz) herbatkę koperkową na spróbowanie 🙂 podajecie ją maluchom?

Suuperbaba jak jedna "sraczka" czy zielona kupka się trafi to nic strasznego, gorzej jak kilka się powtórzy to już niepokojące. A z tą czapeczką też dla mnie jest wiecznie problem, chyba jakieś opaski małemu kupię żeby same uszka zasłaniać gdy jest tak cieplutko. U nas 30 stopni, więc chyba na razie spacer odpada...

• Mamusia
Agadka nie martw się, ja zaglądam 😉 U mnie też kompletne nic, wręcz mam coraz więcej siły i coraz lepiej się czuję 😮 Wczoraj byłam na całodniowej wycieczce nad jeziorem i skakałam po skarpach leśnych, dziś na 2h spacerze w 30-stopniowym upale.

• Mamusia
Dodi ja to nie mam tyle sily co ty ale wiesz ze czasem mozna byc bardziej aktywnym przed porodem moze jednak?!
Widzisz my tu z Amelia i kambea utknelysmy reszta w szpitalu albo jutro idzie..

Ciekawe która pierwsza ?! Już 5ta a u mnie nic wiec dziś raczej nic sie nie zdarzy to jutro idę do poloznej na kolejny masaż szyjki.... Może tym razem !?

A nie napisałeś wkoncu ile ta twoja ada ma mieć według usg

Aguska urodziła po 3 dniach od masażu a u mnie już tydzień 😞

Dbrycz już chyba urodziła jak wam sie wydaje

• Mamusia
Dodi - no ja podziwiam Twoja sile..swietnie znosisz ta ciaze! Az zazdroszcze..bo jak tak dobrze jest to czlowiek moze myslec i o drugim dziecku za jakis czas..a ja chyba sobie tego nie wypbrazam:/
Agadka - no nieee...ja tu zagladam by uslszec, ze przesz..a Ty nadal w domu?!?! Eeee...jeszcze masz troszke czasu 🙂
Amelia - cholera wspolczuje z ta praca! Nie dosc masz klopotow to jeszcze to 😞 Moze jenak uda sie cokolwiek znalezc?! A co do porodu..no ja ciagle zaciskam kciuki, by dosac od Ciebie smska w nocy: "rodzeeee" albo "urodzilam"! Mam nadzieje, ze Ci ulzy juz wkrotce!
Strzauko - no wlasnie polozna mnie uspokoila z ta kupka. Dzis juz ma normalne, wiec mam nadzije, ze to tylko jakis maly blad trawienny:P Co do samwgo maciezynstwa...jest piekne, sle nie oszukujmy sie - latwo nie jest:/ Nawet moja gin powiedziala, ze nie raz miala dola i plakala przez pierwsze 3 miesiace...bo to monotonne i meczace, a czasem wrecz dolujace! A z drugiej strony korzystam, by sie napatrzec na to piekne i slodkie malenstwo 🙂

Wlasnie - co z D-brycz?!?!?! Strasznie dlugo juz w szpitalu..chyba w czwartek miala miec 2 oxy..i co?! 😞
Nie wiem czy dzis pisalam o Franku..ale berze leki na te drgawki i narazie sie nie powtorzyly, ale i tak w tygodniu biora go na badania do Warszawy. Ja wierze, ze sie unormuje i bedzie wsYstko w porzadku!

A my dopiero wracamy z dzialki..ale byla piekna pogoda! Helenka nawdychala sie powietrza...dziadki i pradziadki sie ucieszyli na maxa 🙂 A teraz wracamy w korasie a Helen spi...ona maly podroznik jest! Co do czapeczek..byla na poczatku bz, a jak slonko zaczelo zachodzic to zalozylam jej taka cienka bawelniana - kupilam dzis w HM 🙂 Ja tak sie napowoetrzylam, ze dzis znow padne spac o 22! Boli niestety w dole nadal..ale chyba musze z tym jeszcze troche wytrwac:/

DO RODZENIA MARSZ!!!

• Mamusia
Dorotko czyli jak to bylo ostro zolte i wsiakniete w pieluche to to nie to? normalnie poczytalam o biegunkach unoworodków i sie zalamalam 😞 chyba juz nie podam tego delicolu 😞 ale sie nie prezy po nim i nie strzela kupkami tylko cichacze

• Mamusia
Madziku - ale on faktycznie tak bardzo sie prezyl, ze az sie meczyl? Dlatego podalas ten lek?! Bo Helenka czasem tez sie powygina i poprezy, ale nie placze przy tym jakos bardzo..a kupki slychac tez...ale nic nie podaje. Polozna mowila, ze jak dziecko bardzo sie wygona i placze to wtedy wiadomo, ze kolki i warto cos podac, jesli masaz brzuszka nie pomaga.
A co do kupki..ale jak to wsiakla w pieluszke?! Widac bylo ze kupka, ale nic z konsystencji nie zostalo na wierzchu? Bo jak tak to mogla byc taka rozwodniona...nam jak srobila to az plywalo w pieluszce! Ale tak jak czytalam i mowila polozna - jedna czy dwie to nic groznego! Gorzej jak pod rzad pare takich zrobi..ile takich mialas?! Ech ilez to nerwow z bobasem 🙂