Skocz do zawarto艣ci

Lipiec 2012 | Forum o ci膮偶y

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
hejka!!! dziewczyny mam pytanie co my艣licie o pami臋tniku w kt贸rym b臋dziecie mog艂y opisywa膰 ci膮偶e, wizyty u lekarza badania , wkleja膰 fotki brzuszka test ci膮偶owy , z usg- tzw dziennik ci膮偶y oraz w tej samej ksi膮偶ce prowadzi膰 pami臋tnik pierwszych 2 lat 偶ycia malca , opisywa膰 , dodawa膰 fotki, przechowywa膰 pami膮tki wa偶ne szparga艂ki itd...??????
po prostu " CZAR 1010 DNI - od fasolki do dwulatka " !!!!!!!!!!!!!

kupi艂yby艣cie co艣 takiego????????????
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Ja dosta艂am kiedy艣 od lekarza tak膮 "Ksi臋g臋 mojego dzieci艅stwa", kt贸r膮 nale偶y prowadzi膰 w艂a艣nie w formie pami臋tnika. Jest w niej miejsce na drzewo genealogiczne, pierwsze zdj臋cie USG, pobyt w szpitalu, m贸j dom, pierwsze z膮bki, pierwsze kroki, pierwsze wakacje itp. Ca艂kiem fajna sprawa, zamierzam wype艂ni膰 taki pami臋tnik w przysz艂o艣ci swojemu Maluszkowi. Moja kole偶anka z kolei prowadzi pami臋tnik dla swojej c贸rki, kt贸ry zamierza jej da膰 dopiero na 18 urodziny - te偶 uwa偶am ze nie g艂upi pomys艂, ale wymaga ju偶 troch臋 wi臋cej po艣wi臋cenia.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja id臋 jeszcze dzisiaj na wizyt臋 do mojej pani ginekolog. Chc臋 wyjecha膰 spokojna na 艣wi臋ta, ze z dzidziusiem jest wszystko dobrze. I mam nadziej臋 偶e tak jest, bo od wczoraj m臋czy mnie przezi臋bienie i niepokoj臋 si臋, czy nic z艂ego si臋 nie dzieje...
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam przysz艂e Mamusie 馃檪

Ja r贸wnie偶 mam termin na lipiec, a dok艂adniej na 30.07 馃檪 Mo偶e kilka s艂贸w o mnie.. Mam 22lata, jest to moja trzecia ci膮偶a, z pierwszej mamy pi臋knego i zdrowego Synka - Nikosia (ur. 17.03.2010), druga niestety pozamaciczna.. Nie pisa艂am tutaj ju偶 bardzo dawno bo razem z Marc贸wkami2010 odesz艂y艣my z powodu pewnych konflikt贸w, mamy swoje forum w 艣cis艂ym, zaufanym gronie, jeste艣my ze sob膮 ju偶 ponad 2lata, kilka spotka艅 mamy na koncie ale niestety nie w pe艂nym sk艂adzie. Tak偶e nawet nie wyobra偶acie sobie jaka wi臋藕 mo偶e zrodzi膰 si臋 przez takie forum 馃檪 Mam nadziej臋 偶e tutaj te偶 mi艂o sp臋dzimy ze sob膮 ten pi臋kny czas jakim jest ci膮偶a 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
cze艣膰 Kinia_nh, ja te偶 jestem troch臋 po przej艣ciach. Co prawda nie c.pozamaciczna ale dwa razy poroni艂am. A dzi艣 wr贸ci艂am w艂a艣nie od lekarza i wszystko jest dobrze 馃檪 Maluszek ro艣nie i tak si臋 ju偶 wierci, 偶e pani doktor nie mog艂a go z艂apa膰 do pi臋knego zdj臋cia 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ilka przykro mi z powodu poronie艅 ale najwa偶niejsze 偶e teraz Maluszek ro艣nie zdrowo i aby tak by艂o a偶 do lipca 馃檪 馃檪

A jak u Was z dolegliwo艣ciami, senno艣膰, md艂o艣ci?? Ja m臋cz臋 si臋 codziennie rano przy sedesie ale na szcz臋艣cie p贸藕niej jest ok 馃檪 Spa膰 te偶 mi si臋 chce, ale w por贸wnaniu do pierwszej ci膮偶y, to piku艣 馃榿
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja codziennie 艣pi臋 praktycznie do 10-11, bo nie mog臋 zwlec si臋 z 艂贸偶ka, ale p贸藕niej ju偶 jest ok. Jestem na zwolnieniu lekarskim w zasadzie od pocz膮tku (ze wzgl臋du na zagro偶enie poronieniem) wi臋c mog臋 sobie pozwoli膰 na leniuchowanie 馃檪 Md艂o艣ci czasami s膮, wymioty te偶 ale nie codziennie i co najdziwniejsze, nigdy rano a jak ju偶 to wieczorem. No i ci膮g艂e bieganie siusiu - masakra, m膮偶 si臋 ze mnie 艣mieje 偶e pod koniec ci膮偶y to chyba z nocnikiem pod pach臋 b臋d臋 chodzi艂a 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ja ju偶 wyje偶d偶am na 艣wi臋ta do rodzic贸w, odcinam si臋 na ten czas od internetu. Ale jeszcze chcia艂abym z艂o偶y膰 Wam drogie Mamusie zdrowych i spokojnych 艢wi膮t, a z Nowym Rokiem coraz wi臋kszego brzuszka i zdrowego Male艅stwa 馃槝
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ilka ja niestety na leniuchowanie w 艂贸偶ku nie mog臋 sobie pozwoli膰, a w艂a艣ciwie to Synek mi nie pozwala 馃槈 馃槈 Ale nie jest 藕le bo wstajemy gdzie艣 oko艂o 8.30. Z sikaniem mam to samo, ale faktycznie pod koniec ci膮偶y to dopiero jest masakra, jak sobie przypomn臋 w臋dr贸wki w nocy co godzin臋 nawet... 馃榿

I ja r贸wnie偶 chcia艂am Wam z艂o偶y膰 偶yczenia, aby艣cie 艢wi臋ta sp臋dzi艂y w ciep艂ej, rodzinnej atmosferze i aby pozytywny nastr贸j Was nie opuszcza艂 馃檪 馃檪 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witam po 艢wi臋tach 馃檪

Jak si臋 czujecie? Pojad艂y艣cie w 艢wi臋ta bo ja jestem ob偶arta 偶e ho ho 馃榿 馃榿 艢wi臋ta min臋艂y nam bardzo mi艂o i rodzinnie 馃檪 By艂y to pierwsze 艢wi臋ta w naszym nowym domu wi臋c stresowa艂am si臋 bardziej ni偶 zwykle ale by艂o super 馃檪 Wigilia bardzo udana, byli moi Rodzice, Te艣ciowa z Partnerem i Szwagier 馃檪 Oczywi艣cie nie pozwolili mi nic robi膰, ale ju偶 po wigilii nie da艂am si臋 i musia艂am posprz膮ta膰 po swojemu 馃槈 馃槈 A u Was jak? 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...