Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hejka!!! dziewczyny mam pytanie co myślicie o pamiętniku w którym będziecie mogły opisywać ciąże, wizyty u lekarza badania , wklejać fotki brzuszka test ciążowy , z usg- tzw dziennik ciąży oraz w tej samej książce prowadzić pamiętnik pierwszych 2 lat życia malca , opisywać , dodawać fotki, przechowywać pamiątki ważne szpargałki itd...??????
po prostu " CZAR 1010 DNI - od fasolki do dwulatka " !!!!!!!!!!!!!

kupiłybyście coś takiego????????????

• Mamusia
Ja dostałam kiedyś od lekarza taką "Księgę mojego dzieciństwa", którą należy prowadzić właśnie w formie pamiętnika. Jest w niej miejsce na drzewo genealogiczne, pierwsze zdjęcie USG, pobyt w szpitalu, mój dom, pierwsze ząbki, pierwsze kroki, pierwsze wakacje itp. Całkiem fajna sprawa, zamierzam wypełnić taki pamiętnik w przyszłości swojemu Maluszkowi. Moja koleżanka z kolei prowadzi pamiętnik dla swojej córki, który zamierza jej dać dopiero na 18 urodziny - też uważam ze nie głupi pomysł, ale wymaga już trochę więcej poświęcenia.

• Mamusia
Ja idę jeszcze dzisiaj na wizytę do mojej pani ginekolog. Chcę wyjechać spokojna na święta, ze z dzidziusiem jest wszystko dobrze. I mam nadzieję że tak jest, bo od wczoraj męczy mnie przeziębienie i niepokoję się, czy nic złego się nie dzieje...

• Mamusia
Witam przyszłe Mamusie 🙂

Ja również mam termin na lipiec, a dokładniej na 30.07 🙂 Może kilka słów o mnie.. Mam 22lata, jest to moja trzecia ciąża, z pierwszej mamy pięknego i zdrowego Synka - Nikosia (ur. 17.03.2010), druga niestety pozamaciczna.. Nie pisałam tutaj już bardzo dawno bo razem z Marcówkami2010 odeszłyśmy z powodu pewnych konfliktów, mamy swoje forum w ścisłym, zaufanym gronie, jesteśmy ze sobą już ponad 2lata, kilka spotkań mamy na koncie ale niestety nie w pełnym składzie. Także nawet nie wyobrażacie sobie jaka więź może zrodzić się przez takie forum 🙂 Mam nadzieję że tutaj też miło spędzimy ze sobą ten piękny czas jakim jest ciąża 🙂

• Mamusia
cześć Kinia_nh, ja też jestem trochę po przejściach. Co prawda nie c.pozamaciczna ale dwa razy poroniłam. A dziś wróciłam właśnie od lekarza i wszystko jest dobrze 🙂 Maluszek rośnie i tak się już wierci, że pani doktor nie mogła go złapać do pięknego zdjęcia 🙂

• Mamusia
Ilka przykro mi z powodu poronień ale najważniejsze że teraz Maluszek rośnie zdrowo i aby tak było aż do lipca 🙂 🙂

A jak u Was z dolegliwościami, senność, mdłości?? Ja męczę się codziennie rano przy sedesie ale na szczęście później jest ok 🙂 Spać też mi się chce, ale w porównaniu do pierwszej ciąży, to pikuś 😁

• Mamusia
Ja codziennie śpię praktycznie do 10-11, bo nie mogę zwlec się z łóżka, ale później już jest ok. Jestem na zwolnieniu lekarskim w zasadzie od początku (ze względu na zagrożenie poronieniem) więc mogę sobie pozwolić na leniuchowanie 🙂 Mdłości czasami są, wymioty też ale nie codziennie i co najdziwniejsze, nigdy rano a jak już to wieczorem. No i ciągłe bieganie siusiu - masakra, mąż się ze mnie śmieje że pod koniec ciąży to chyba z nocnikiem pod pachę będę chodziła 😉

• Mamusia
Ja już wyjeżdżam na święta do rodziców, odcinam się na ten czas od internetu. Ale jeszcze chciałabym złożyć Wam drogie Mamusie zdrowych i spokojnych Świąt, a z Nowym Rokiem coraz większego brzuszka i zdrowego Maleństwa 😘

• Mamusia
Ilka ja niestety na leniuchowanie w łóżku nie mogę sobie pozwolić, a właściwie to Synek mi nie pozwala 😉 😉 Ale nie jest źle bo wstajemy gdzieś około 8.30. Z sikaniem mam to samo, ale faktycznie pod koniec ciąży to dopiero jest masakra, jak sobie przypomnę wędrówki w nocy co godzinę nawet... 😁

I ja również chciałam Wam złożyć życzenia, abyście Święta spędziły w ciepłej, rodzinnej atmosferze i aby pozytywny nastrój Was nie opuszczał 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Witam po Świętach 🙂

Jak się czujecie? Pojadłyście w Święta bo ja jestem obżarta że ho ho 😁 😁 Święta minęły nam bardzo miło i rodzinnie 🙂 Były to pierwsze Święta w naszym nowym domu więc stresowałam się bardziej niż zwykle ale było super 🙂 Wigilia bardzo udana, byli moi Rodzice, Teściowa z Partnerem i Szwagier 🙂 Oczywiście nie pozwolili mi nic robić, ale już po wigilii nie dałam się i musiałam posprzątać po swojemu 😉 😉 A u Was jak? 🙂