Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przeszło 🙂 nie pomogło chodzenie, leżenie, klęczenie, głaskanie, pomogły.. "bicze wodne" 😁 Dzięki Ilka za słowa otuchy 🙂 ehh.. mnie to naprawdę cięzko dogodzić.. teraz w brzuszku cisza i też w sumie mi to nie pasuje 😁 ale obstawiam czkawkę bo na ruchy to chyba było za intensywnie...
Ok ja też już zmykam, dobrej nocki 🙂

Witam od rana!
Ale ocieplenie mamy, hohoho miało być blisko 0 a jest -20!
Ja też taką infekcję miałam jak pisałyście dostałam nystatyne i teraz mam ją brać profilaktycznie co kilka dni (o czym tak właściwie teraz sobie przypomniałam dopiero 🙂 ) wiecie że te leki trzeba trzymać w lodówce nie?

Dziś od 7.30 nie śpię już 😮 taka jestem,m podekscytowana tym wyjazdem okazało się, że jedziemy do hotelu Velaves SPA& RESORT i czekan nas tam bankiet wieczorem 🤪 szok i jeszcze w każdej chwili może zjawić się mój braciszek z rodziną( bo na stałe w Londynie mieszkają) z moim przecudownym bratankiem 6mcy 🤪 Także chodzę dziś jak naspidowana 🙂

Kurcze nie pamiętam kto pisał o wózku, też wczoraj sobie poczytałam sporo o wózkach i wpadłam na ten Xlander XA 2011 i Xlander Delti leo. Znalazłam jeszcze jeden super Teutonica Elegance ale ponad 3000 zl 😞

Zmykam się wykąpać i zacząć pakować. Zajrzę jeszcze pewnie dziś z raz.

ania ja jury też już czuję ok tydzień ale bardzo nieregularne, nawet co dwa dni czasem także spokojnie każdy maluch ma swoje tempo 🙂

Mówicie już do brzuszków? Ja jak jestem sama 🙃 to gadam do małej. Taka byłam nastawiona na chłopaka a teraz czuję, że zwariuję na punkcie córci, mojej perełki kochanej. Wpadłam wczoraj do sklepu z ubrankami i kupiłam takie słodkie body na długi rękaw w róże, pół śpiochy, skarpetki i taką gwiazdkę ze sznurkiem, jak się pociągnie to gra kołysankę 🙃 Ale już sobie obiecałam, że na razie nic więcej nie kupię. Tak po prostu chciałam już coś mieć 🙂

Miłego dnia mamuśki 😘

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

My na nogach od 7, głowa trzecie dzień mnie boli więc nie wiem czy uda mi się tak posprzątać jak sobie zaplanowałam :/

Ilka super że Maluszek ładnie się rozwija 🙂 Z tymi zastrzykami to jakaś masakra!! :/ Jestem ciekawa co jeszcze mądrego wymyśli nasz rząd :/

Monkado ceny jak dla mnie ok, raczej nie oszczędzam na Dziecku ani nie wydaję fortuny więc tak w sam raz 🙂

Karola ja teraz nie mam takich upławów ale w pierwszej ciąży pamiętam że miałam.

Kasiulek o tym samym pomyślałam, że dopiero będziemy gonić do łazienki jak Maluszki jeszcze urosną 😁 😁 😁

Alicja fajnie że zaglądnęłaś, poprawy humoru życzę 🙂
Jeśli chodzi o smaki to u mnie WSZYSTKIE!! 😁

Tosia ja jeszcze nie czuję ruchów ale ja na samym końcu jestem więc mam czas 😉

Monkado czkawka jest jak najbardziej normalna 🙂

Rosi ja najczęściej mówię do brzuszka razem z Nikosiem, oswajam Go z myślą że będzie Braciszkiem 🙂 🙂 🙂
Wyjazd zapowiada Ci się na prawdę super, zazdroszczę!! 😁

Kinia musisz mieć super widoki jak mały gada Ci do brzuszka 🙂
A smaki to bujda, ja prawie nie jem słodyczy, a na pewno zdecydowanie mniej niż przed ciążą, natomiast kwaśne i owszem. Nauczyłam się przez te smaki jak robić kapuśniak, szczawiową jem kanapki z kiwi itp a dziewucha w drodze 🙂

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Alicja - nie słyszałam o takim żelu
on jest na receptę? może też powinnam go kupić
Ja od dłuższego już czasu używam lactacyd.

ania_p żel jest bez recepty, kosztuje do 30 zł i jest nie za duzy, ale powiem Ci, ze to wszystko przynosi rezultaty juz po 2 dniach uzytkowania-przeszło jak reka odjął

Odnośnie wózków- ja tez marze o xlanderze ewentualnie espiro atlantic. Zazwyczaj modele nowsze roznia sie tylko wyborami kolorow, to nie ma co szalec z nowosciami 🙂

• Mamusia
monkado - to nie tylko upławy, dochodzi świąd, pieczenie i makabryczny dyskomfort! ;/
Ja mojej fasoli jeszcze nie czuje, jestem troche wieksza i prawdopodobnie dlatego nie czuje. Na usg widzialam jak macha P. dr powiedziala ze w 18 tyg to juz nie trzeba sie az tak martwic bo raz jest bardziej aktywny raz nie-nie ma co panikowac,a jak Twój jest aktywny, to moze bedzie maly sportowiec 🙂

Rosi007 zazdroszcze wyjazdu-powodzenia a do brzuszka gadam codziennie :P

Miłego Dziewczyny-zabieram się do roboty... 🙂

• Mamusia
Rosi widok bezcenny, oczywiście ciężko mi pohamować łzy.. takie to wzruszające, zwłaszcza jak np. Nikoś przytula brzuszek, potem biegnie po swoją butelkę z piciem i przykłada ją do brzuszka albo wyciąga smoczka i daje Dzidzi (wkłada mi do pępka 😁) 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Rosi widok bezcenny, oczywiście ciężko mi pohamować łzy.. takie to wzruszające, zwłaszcza jak np. Nikoś przytula brzuszek, potem biegnie po swoją butelkę z piciem i przykłada ją do brzuszka albo wyciąga smoczka i daje Dzidzi (wkłada mi do pępka 😁) 🙂
hihi słodko 🙂

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Kasiulek Twoi Synkowie doją smoczki?? U Nas to będzie wieeelki problem oduczyć Nikosia..
nie 🙂 jeden i drugi w wieku 9 miesięcy odzwyczaili się od smoka, nastał taki dzień że sami już nie chcieli a ja ich nie zmuszałam i dobrze bo nie będę musiała ich odzwyczajać 🙂

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim 🙂
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia i słowa otuchy, wystraszyłam sie wczoraj nie na żarty.. A to pewnie Biedactwo skakało od czkawki.. 🙂
Rosi ja też chciałam chłopaka i jak sie okazało że chłopak to szalałam z radości, a teraz jak jest bardziej na dziewczynkę to... szaleję za dziewczynką! 😁 Też już patrzę na sukienusie i czerwone wózeczki i też rozmawiam z nią, śpiewam jej używając oczywiście rodzaju żeńskiego 😁 Zazdroszczę wyjazdu aż sie sama rozmarzyłam 😁
Tak, tak totalne ocieplenie przyszlo z końcem tygodnia, u nas co prawda "tylko" -10 ale i tak ciężko to wiosną nazwać
I a propos słodkich dziewczynek, może pozapisujemy swoje na balet? 😁
http://www.youtube.com/watch?v=tdylQeg5B9I
uśmiałam sie do łez 😁 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):
Dzień dobry wszystkim 🙂
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia i słowa otuchy, wystraszyłam sie wczoraj nie na żarty.. A to pewnie Biedactwo skakało od czkawki.. 🙂
Rosi ja też chciałam chłopaka i jak sie okazało że chłopak to szalałam z radości, a teraz jak jest bardziej na dziewczynkę to... szaleję za dziewczynką! 😁 Też już patrzę na sukienusie i czerwone wózeczki i też rozmawiam z nią, śpiewam jej używając oczywiście rodzaju żeńskiego 😁 Zazdroszczę wyjazdu aż sie sama rozmarzyłam 😁
Tak, tak totalne ocieplenie przyszlo z końcem tygodnia, u nas co prawda "tylko" -10 ale i tak ciężko to wiosną nazwać
I a propos słodkich dziewczynek, może pozapisujemy swoje na balet? 😁
http://www.youtube.com/watch?v=tdylQeg5B9I
uśmiałam sie do łez 😁 😁
hihi 🙂