Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dobre i to, że zaczęły robić się w miejscu, którego na plaży, basenie eksponować nie będę 🙂 Teraz to chyba będę 5 razy dziennie smarować się kremem przeciwko nim 😁 Kinia, a Ty czego używasz?
Mi to się wydaje, że może skłonność do nich jest genetyczna, ale jak bym się niczym nie smarowała to byłyby duuuużo większe! 😠

• Mamusia
Tosia ja używam używam Perfecta Mama, w pierwszej ciąży też tego używałam i właśnie mi wyszły tylko na piersiach, ale są takie że nie przejmuję się nimi 😜 Moja Mama i Babcia nie miały rozstępów więc myślę że to też ma znaczenie.

Zjadłam właśnie 4 naleśniki z dżemem truskawkowym, kawałkami pomarańczy i banana 😁 😁 Pycha! A za raz chyba pójdziemy na krótki spacer, wszyscy w Trójkę 🙂 Nie pamiętam kiedy byliśmy całą Rodzinką na spacerze w środku tygodnia 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 ja tylko na chwile Bo jestem po pracy wlasnie zjem cos szybko wezme prysznic i mykam na spacer Bo u mnie dzis 17 stopni I tak cieplutko, ze az milo....
Przeczytalam cos tylko o wieku ja zaszlam w ciaze bo bardzo chcielismy oboje i jesli urodze dzidziusia w terminie (8.07) to bede tylko 8 dni po moich urodzinacch I bede miecskonczone 23 lata,

• Mamusia
Ja mam 21 lat zaszlam w ciaze wedlug miesiacki dzien po urodzinach w pazdzierniku 2011 a urodze w lipcu i nawet nie skoncze 22. Wiec Toosia nie przejmuj sie bo nniektorzy ludzie nie wiedza chyba co mowia.

Ide z mezem na zakupy bo mam ochote na gofry z czekolada i bita smietana 😁 😁

• Mamusia
a co ma do ciazy wiek , znam takie co ponad 3o maja i jakby mialy dzieci to boze uchron!!! nie przejmujcie sie tym ja bede miec 30/03 28 lat ale na dziecko bylismy juz gotowi po slubie tylko odkladalismy az dom w surowym stanie bedzie kazda z nas dojrzewa inaczej to co w metryce nie idzie w parze z tym co w glowie moja kuzynka ma 22 lata i 8 mies synka i jest cudowna mama mysle ze radzi sobie lepiejniz nie jedna kobieta z bagazem. takze glowy do gory dziewczyny kij w nery tym co mysla inaczej 😁

• Mamusia
Cieszcie się że młodziutkie jesteście, dzieci będą zadowolone że ich mamy są młode i piękne 🙂 Pamiętam jak ja byłam mała i tak mówiłam o mojej mamie 😁
hmm...to tylko ja tu taka stara już jestem? 😮 W czerwcu skończę 28 🤪 Ale podobno na tyle nie wyglądam 😁 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny
wróciłam z pracy i już po obiadku jestem, dzisiaj pomidorowa była,
wiecie tak sobie teraz myślę, że zazdroszczę Wam jedzenia, dziwne to może, ale tak jest,
nadal mam kłopoty z zaparciami, nic nie chce pomóc, a co za tym idzie ciągle jestem pełna i wręcz boję się jeść bo później straszne boleści mogę mieć,
dzisiaj np. zjadłam w pracy dwie kajzerki, a teraz dopiero obiad, a i tak jadłam bo trzeba, nie żebym głodna była

• Mamusia
ania_p napisał(a):
Hej dziewczyny
wróciłam z pracy i już po obiadku jestem, dzisiaj pomidorowa była,
wiecie tak sobie teraz myślę, że zazdroszczę Wam jedzenia, dziwne to może, ale tak jest,
nadal mam kłopoty z zaparciami, nic nie chce pomóc, a co za tym idzie ciągle jestem pełna i wręcz boję się jeść bo później straszne boleści mogę mieć,
dzisiaj np. zjadłam w pracy dwie kajzerki, a teraz dopiero obiad, a i tak jadłam bo trzeba, nie żebym głodna była

Ania mi gin kazała kupić LACTULOZE i pić jedna łyżeczkę przed posiłkiem. Ja nie próbowałam, bo nie cierpię aż tak a zapytałam ją bo byłam ciekawa co powie. Może spróbuj...

witajcie dziewczyny 🙂 ja dzis troche ppozniej niz zwykle, ale bylam u szwagierki i dowiedzialam sie ze bardzo zle sie czuje, brzuch ja boli,wymiotuje, mam nadzieje ze dolaczydo grona "ciezarowek ";p
czytalam, ze pisalyscie o wieku i ciazy, wedlug mnie to nie ma znaczenia, moj brat np zostal ojciem w wieku 20 lat i razem ze swoja zona (sa w tym samym wieku)radza sobie swietnie 🙂
ja juz dawno chcialam miec dziecko ale nie wyszlo, nie bylo z kim;p teraz bardzo sie ciesze ze jestem w ciazy a miesiac po narodzinach mojego synka skoncze 27 lat ale podobnie jak w Twoim przypadku Ilka mowia ze nie wygladam na tyle;p

• Mamusia
Ilka to muszę spróbować z lactulozą, tylko muszę zaczekać do soboty, bo samochód u mechanika
kolejny wydatek się szykuje, odstawiliśmy samochód z jedną pierdołą a okazało się że trzeba 1500 zł wydać, ciągle coś się przytrafia, i jak tu odkładać pieniądze dla dziecka 😞
a co do naszej kradzieży z samochodu to okazało się że AC które płacimy też nic nie warte jest,
samochód ma więcej niż 10 lat, dlatego za ewentualne części my płacimy 68% a resztę ubezpieczyciel i w ten oto sposób wycenili nam szybę na 30 zł, a nowa kosztuje 180 z tego co się dowiadywaliśmy, normalnie paranoja
ogólnie to jakiegoś doła mam i zmykam, bo nie chcę Wam za bardzo marudzić,
bo musiałabym jeszcze napisać, że dzisiaj rano znowu mnie w kręgosłupie łupnęło
ok to ja uciekam
miłej reszty dnia dziewczęta 😁

• Mamusia
Jestem przeszczęśliwa 🙂 nic nie wykryto, co mogłoby chociaż trochę nas zdenerwować 🙂 serduszko 140/min 🙂 Każda część dokładnie zbadana i prawidłowo! 🙂 Mój maly miś jest po prostu śliczny, dziś widziałam w pełnej okazałości jego twarzyczkę i normalnie nie mogę się napatrzeć! A wciagał dolną wargę tak jak ja, jak się skupiam 😁
A mały klocek waży już 570g 😁 Ciekawe jak ja go wycisnę 😁

• Mamusia
Hellou laseczki 🙂

co do wieku ciązy to ja w lipcu urodzę a w grudniu kończyć będę 26 lat ślub bralismy 2 lata temu i od zawsze była mowa ze dziecko nie wcześniej niż dwa lata po ślubie i Nam sie akurat tak udało bo rocznicę mamy 26 czerwca 🙂 a z wiekiem to bywa różnie znam dziewczynę co urodziła mając 16 lat i dobrze sobie radziłą fakt nie miała na utrzymanie więc gdy by nie babcia to nie wiem jak by było bo ojciec ją zostawił on 10 lat od niej starszy a znam co urodziły mając po 25 lat i jak je widze jak wychowują te dzieci to bym od razu je zabrała im wrrrrrr 😠 zero odpowiedzialności i za grosz rozumu....

Tośka to super że Jasiek się ma super gratulujemy ja za 9 dni mam USG 3D 😁

Byłam w realu i kupiłam orzechy laskowe i sobie dłubię bo celowo kupiłam nie łuskane zeby się czymś zająć 😁 powoli zaczne kupować jakieś kocyki dla bąbla naszego wiecie ja tak kocham to dziecko ze już nie mogę się doczekać kiedy będzie z nami a pewnie jak będzie to będę chciała je spowrotem do brzucha wcisnąć bo tak da popalić 🤪 🤪 🤪

dzisiaj miałam krokiety na obiad i zjadłam je z ketchupem Kotlin z piekła rodem normalnie ubóstwiam ten ketchup jego smak jest boski mniam ☺️

Aniu spróbuj LAKTULOZE to jest to samo co DUPHALAC ja miałam i nawet coś tam pomaga tylko uwaga bo jest mega słodkie. Współczuje dolegliwości sama przez t przechodziłam ale Aniu najważniejsze też to jest psychika ja teraz wyprózniam się prawie codziennie ale już mam schiza bo od pon jeszcze nic.... 🥴