Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kinia masz rację tak zrobię 🙂 i tak muszę do niego w pon zadzwonić z wynikami bo jeszcze wszystkich nie miałam na piątek i powtórzę mu o tym bólu.. w sumie myślałam że to może od rozciągania sie tak boli ale skoro Wy tak nie macie to już nie wiem.. 🤔
Ok zmykam do łóżka bo jakoś sie dziwnie nie wyspałam tej nocy (to wycie do księżyca jest takie zajmujące 😁 )
Dobranoc Brzuszeczki 😘

• Mamusia
Monkado mam nadzieję że nie zestresowałam Cię tą radą żebyś zadzwoniła do gina. Po prostu uważam że po co masz chodzić w niepewności, a to na pewno nic takiego jednak najlepiej usłyszeć to od lekarza.. ja tak mam 🙂

Ja też zmykam do spania bo jak macie zamiar wyć w nocy to pewnie nie wyśpię się... a nieee bo to przecież z piątku na sobotę tylko 😁 😁 😁 😁
Dobranoc 😘

• Mamusia
jestem już 🙂

Monkado ja też mam takie bóle przy pempku o których piszesz 😮 i jeszcze czasami mam tak ze jak nacisnę pępek lekko to mnie boli jak bym właśnie miała sińca 🤔 i to jest tak na lini jak by się macica kończyła ciut powyżej pempka ja to odczuwam tak jak by kończyła się część twarda boląca i zaczynała miękka czyli już nie macia i ona nie boli ja zauważyłam ze twardnieje mi brzuch głównie jak zakłądam obcasy 😲 i np dzisiaj założyłam i już brzuch mam twardszy i ciągnie mnie do dołu tak że się garbię 🥴

Ania ja biorę slowmag B6

Monkado Kajeczka dziękuje za komplement i przesyła buziaka i oklaska 😘

|Kładę się do spacia 🙃

• Mamusia
Wstaliśmy!!!!!!! 😁 😘 Dzień dobry Brzusie 😘
Monkado, u mnie ogóraski są w warzywniaku za 22zł/kg 🥴 Więc za bardzo poszaleć nie można. Dziś od rana chodzi za mną świeża bułeczka z pasztetem pomidorowym i małosolniakiem, a ten sklep dziś zamknięty. Mi akurat paznokcie poprawiły się w ciąży, rosną szybko. Przed ciążą miałam bardzo łamliwe i moczyłam je w wodzie z olejem rycynowym, bardzo mi pomagało, więc może też spróbuj. Ja narazie pozapuszczam pazurki, bo przy maleństwie będę musiała skrócić.
Pamiętajcie, że dzisiaj Prima Aprilis, nie dajcie się nabrać ! 🤪

• Mamusia
Hej ciotki 🙂 witam się i ja
pospałam do 9.30, aż mnie plecy bolą, mała tak szalała jak wstałam, że w szoku byłam,
chyba nie lubi jak na plecach leżę, albo głodna 🙂
Tosia ja uwielbiam pasztet z ogórkiem - każdym,
dzisiaj zastaliśmy niespodziankę na dworze - zima, jest bielusieńsko i śnieg leży,
dobrze że jeszcze opon nie zmieniliśmy
zapomniałam że dzisiaj prima aprilis, zaczynam dzwonic po znajomych 😁

• Mamusia
Dzień dobry

U nas też trochę śniegu leży.
A ja mam humor do bani, przez zęby 😠
Wszystkie cholera mnie bolą!! A najgorsze że tam żadnych dziur nie widać a zdjęcia rtg żeby zobaczyć co jest w środku nie mogę zrobić 😠 😠 😠 W czwartek idę do dentysty zobaczę co mi powie ale już mi się przykrzy ten ból zębów, jeść nie mogę nawet!!

• Mamusia
Karola szczerze współczuję bólu zębów,
niestety wiem doskonale jak to może bolec, przeszłam już niejedno z moimi,
na szczęście trafiłam do dobrego dentysty, który i podejście ma odpowiednie (bo ja to się strasznie bałam) i dobry jest, niestety przy tym i drogi, ale na zębach nie ma co oszczędzac

a ząb pewnie boli jeden, tylko że promieniuje i to takie glupie uczucie

• Mamusia
Hej jak tam dziewczynki ale mnie dlugo nie bylo przepraszam!! jestem jux w pl to wiecie nie ma czasu ciagle ktos wpada albo troche zalatwien i czas leci. noi rozpoczynam normalne zycie ciazowki ide we wtorekna badania. glukoza itp teraz wiem ze zyje hahah

i maluiszek moj kochany wazy 580 gram i ma 21 cm 😁D jestem przeszcesliwa!!! a Wy jak tam? obiecuje postaram sie czesciej zagladac 😁 narazie lece obiad skonczyc 😁 a i wybaczcie alenie czytam wszystkiego bo masakra przynajmniej nie teraz ok 😁

• Mamusia
Monika fajnie, że już jesteś w Polsce 🙂
A ja czekam na mojego kochanego syneczka, rodzice mają go przywieźć za jakieś dwie godzinki, dwa dni go nie widziałam i jestem mocno stęskniona 🙂
A na obiad zjadłam same ziemniaki i to jeszcze lewą stroną po której mam wyrwanego zęba, żeby prawej nie naruszać bo właśnie prawa mnie boli 🤢

Witam Was Brzuchatki,
Monia fajnie, że już jesteście w Pl.
U mnie rano śnieg leżał a teraz za oknem piękna pogoda ale zimno.
Wiecie co, taki mam problem z gotowaniem znowu, że szok 😞 Nic mi nie smakuję, na mięso wręcz patrzeć nie mogę 😞 Wczoraj zjadłam dwa "gryzy" kurczaka grillowanego dziś robię mężowi obiad a sama zjem chyba tylko ziemianki z sałatką 😞
Karola Ty to się namęczysz z tymi zębami, bidulo.
My wczoraj z mężem jeszcze wieczorem posprzątaliśmy podłogi dokładnie i tak myślę, że została mi część szafy przesuwnej i płytki w łazience, ale to M zadanie ja pomyję tylko w tych newralgicznych miejscach, bo i tak bym musiała popoprawiać a on resztę 🙂
A do kościoła na 11.00 się nie wyrobiłam dziś ☺️ i idziemy na 16.00, dziś niedziela palmowa nie? W drodze powrotnej chyba skoczymy gdzieś po śmigus-dyngus (u nas jest tylko do dekoracji bo ja szczerze nie znoszę tej tradycji 😠 jeszcze polewanie wodą spoko ale jak czuje te badyle na nogach to szlag mnie trafia:angry 🙂

• Mamusia
Monika witamy w kraju 😁 a co u nas?
moje maleństwo okazało się byc ważącą 530 gr dziewczynką 😁 nie wiem jaka jest duża bo oczywiście nie dała się zmierzyc, taka z niej akrobatka mała 😁

Karola jak już synka zobaczysz to zapomnisz o zębach 🙂

Tosia ale masz pochłaniające zajęcie 🙂 ja zjadłam rosołek i wsuwam milkę toffi 🙂