Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Siedzę i ćwiczę, ćwiczę i siedzę, ćwiczę i siedzę, siedzę i ćwiczę, 1, 2, 1, 2, 1, 2 😎 😎 😎
Ania nie wiem czy są lekkie nie- parasolki, nie szukałam czegoś takiego ale allegro prawdę Ci powie 😁
Kasialeczek gdyby nie moja szkoła rodzenia to zaproponowałabym Ci moje skromne towarzystwo ☺️ bo tak jak pisałam spędziłam tam sporo czasu ale nie zdążyłam wszystkiego dotką i zobaczyć 🙂 także podaj rękę na zgodę i jedźcie z małżonkiem 🙂 dziękuję za link 😘
Myśle że przetestuję te moje trzy ostatnie znaleziska i coś z tego wybiorę ale chyba skłaniam sie najbardziej ku temu który i Marta wybrała 🙂

• Mamusia
A dziś nastąpiła ta przełomowa noc kiedy to głód ze mną wygrał.. 😞 ale i tak jestem z siebie dumna bo nie zjadłam batonika na ktorego miałam ochotę tylko kanapke 🙂
No i kolejna moja kuzynka urodziła dziś dziewczynkę 51cm, 3300g - to już 3 w tym roku 🤪 prawdziwy wysyp mamy w rodzinie 😁 😁 od lutego co miesiąc, jeszcze jedno w maju i później ja 🙂

• Mamusia
Ja wczoraj trzęsłam się z nerwów, mały zero aktywności cały dzień, tylko nacisk na pęcherz straszny. Ale dziś od rana istne szaleństwo! Skacze mi bez przerwy od 9 🙂 Byłam od rana na morfologii, podwyższone białe krwinki, reszta ok. Jutro wreszcie wizyta u gin! 🙂
I muszę się pożalić, bo nie ma nocy od tygodnia, żebym na siusiu nie wstawała. Punkt 3 jestem na nogach, spacerek do kibelka, lodówki, a później wyję do księżyca 🙂
To gratulacje Monkado 😘 Same dziewczynki się rodzą? Bo Kornelia w drodze! 😁

• Mamusia
Jutro pojedziemy do sklepu ale i tak jestem zła na niego wrrr 😠 ale najpierw musze z nim jechać do Słomnik na komisariat bo z tej poprzedniej pracy co iał ten przykry wypadek kiedy to mu kobieta w aucie umarła to policja go wezwała na jutro na 10 i po od razu jedziemy na sklepy dziecięce. Monkado jak będziesz w entliczku to zapytaj Pana co doradza najbardziej w takiej i takiej kwocie oni tam naprawdę są pomocni zwłaszcza w entliczku na Dobrego Pasterza jest super obsługa a przecież u niech nie musisz kupować 🙂

Dziewczyny ale bym chciała uż przynajmniej czerwiec 😜 i mieć wszystko poprane i kupione i czekać na szkrabka mojego małego kochanego i ubierać jej te wszystki sukienusie i całować policzki pulchniutkie 😘 😘 😘 😘 aaaaaa a później będę mażyła aby weszła spowrotem do brzucha przez te niewyspane noce 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Aniu to nie tak do końca ze w każdej godzinie musisz czuć tyle ruchów przecież nie raz dzidza poprostu śpi i się nie rusza. Zaczęła bym się martwić dopiero kiedy przez 6-8 godzin nic nie poczułam ale jak moja mała nie daje oznak ruchowych to zaraz potrząsam brzusiem i od razu sie odwzajemnia kopem albo przesunięciem 🙂 najlpeiej się w tedy położyć bo w tedy najlepiej czuć ruchy maleństwa 🙂

• Mamusia
Ja się nie do końca zgodzę z tym, że trzeba liczyć ruchy i musi być ich minimum ileś na godzinę (u nas na szkole rodzenia mówili minimum 3). Gdybym miała tak liczyć w pierwszej ciąży to bym chyba sfiksowała i 3 razy dziennie jeździła do szpitala. Bo Franek miał tak że się nawet kilka godzin nie ruszał za to w następnych nadrabiał za trójkę! W tej ciąży jest podobnie. Przez ostatni tydzień baaardzo sporadycznie czułam ruchy a od wczoraj Kacper okłada mnie kopniakami tak że cały brzuch mi lata.

Kasialeczek nie martw się, ja mam podobnie z mężem, w sobotę tak mnie zdenerwował że miałam ochotę się na niego rzucić z pazurami ale w ostateczności się powstrzymałam i wyładowałam się w sposób taki jak zwykle czyli wyłam do poduszki.

• Mamusia
moja mała też szaleje a za chwilę ma dzień ciszy
i tylko sporadycznie daje o sobie znac
chociaż te szaleństwa to mi się wydaje, że w porównaniu z tym co czytam u Was to też słabiutkie 🙂
zastanawiam się wtedy czy może powinnam więcej jeśc, czy co 😁

• Mamusia
Witam wieczorkiem 🙂

Szybciutko bo muszę się na jutro wyspać.. idę na tą nieszczęsną glukozę 🥴

Monkado gratulacje dla kuzynki!! 🙂

Kasialeczek mam nadzieję że bardzo nie oberwał Twój Mąż a teraz już tylko się tulicie 😉

Karola jak najbardziej zgadzam się z Tobą odnośnie liczenia ruchów, oklask dla Ciebie 🙂 Ja też nie robiłam tego w pierwszej ciąży (lekarz nic nawet nie wspomniał) i teraz też nie zamierzam.

Dobranoc 😘

• Mamusia
Tosia jak dotąd 2dziewczynki i chłopiec a w planach chłopiec i u mnie dziewczynka także w miarę po równo 🙂 ja też mam problem z leukocytami- ostatnio to już sie nawet lekarz troche wystraszył bo stuknęło prawie 17tys 😮 a u Ciebie ile? ale zrobiłam dodatkowe badanka i wyszły ok, a powtarzam morfologię jutro i jestem ciekawa jak tam w tym miesiącu.. I powiem Ci że ja od początku ciąży wstaję w nocy do kibelka noc w noc, czasami wystarczy mi raz ale ostatnio to już 2-3 i też poźniej nie mogę zasnąć- wczoraj (a w zasadzie dzisiaj) od 4 do 7.30 czytałam książkę, koło 8 zasnęłam 🙂
Z tymi ruchami to chyba tak jak Kasialeczek pisała- nie w każdej godzinie 10 ruchów tylko w dwóch wybranych godzinach w ciągu doby (jedna rano i jedna wieczór), ja czasami liczę rano jak sie przebudzę, a jak mała śpi to wstaję jem śniadanko i wtedy liczę 🙂
Karola, Kasialeczek to witajcie w klubie ja z kolei w niedzielę miałam dziką (dosłownie) awanturę z mężem że myślałam że go zabiję (naprawdę) a przynajmniej doprowadzę do rękoczynów 😠 eh z tymi facetami...
ja uciekam bo rano wstaję na te badania a muszę jeszcze wziąć poprawkę na minus 3godziny snu między 3 a 6.. 🤔
dobrej nocki 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ja dzis pozno bo caly dzien zabiegany mialam. A mialam pytac Was bo niby jest ok ale wole sie upewnic ;p ogolnie mam lady okrąglutki brzuch ale jak lekko sie odchylam do tylu to na gorze brzucha robi mi sie taki wzgórek podłużny w stronę pepka wyczytalam ze to macica siega 7 cm nad pepek i to moze byc to. Ale wole zapytac bo na poczatku myslalam ze to maluszek cos wypycha ale dzidzia sie rusza a to i tak jest. Pytam Was bo moze to normalne a ja w czwartek na 7:50 mam wizyte to zapytam jeszcze lekarza.

• Mamusia
Witam mamusie lipcowe. Sorki że się wtrącam, ale chciałam Was uspokoić trochę. Widziałam że pisałyście o ruchach dzieciątek. Nie prawdą jest że dziecko ma sie ruszać w każdej godzinie min 10 razy. Ale przyjmuje się, że gdy poczujecie ruchy w ciągu godziny powinno ruszyć sie ok 10 razy. Cała filozofia. Nie panikujcie, bo dzieciatka są jeszcze małe i moga Was kopać od wewnatrz, a wtedy ich nie poczujecie 🙂 A pozatym one też potrzebują snu zeby sie rozwijać 🙂

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
Hej dziewczyny ja dzis pozno bo caly dzien zabiegany mialam. A mialam pytac Was bo niby jest ok ale wole sie upewnic ;p ogolnie mam lady okrąglutki brzuch ale jak lekko sie odchylam do tylu to na gorze brzucha robi mi sie taki wzgórek podłużny w stronę pepka wyczytalam ze to macica siega 7 cm nad pepek i to moze byc to. Ale wole zapytac bo na poczatku myslalam ze to maluszek cos wypycha ale dzidzia sie rusza a to i tak jest. Pytam Was bo moze to normalne a ja w czwartek na 7:50 mam wizyte to zapytam jeszcze lekarza.
daria to jest normalne mi też się tak robi jak się trochę uniosę z pozycji leżącej 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
wiosna zawitała, przynajmniej u mnie, ale podobno wszędzie ma być ładnie,
dzisiaj miałam swoją nieprzespaną nockę, ale się wynudziłam 😞
Daria ja nie pomogę, bo u mnie nad pępkiem to przynajmniej mam takie wrażenie pustka jakaś panuje,
mała i tak kopie mnie w samym dole brzucha, co znaczy że nadal się nie obróciła, jak leżę to macha rękami w okolicy pępka, a powyżej pusto 😁
Ale Kasia się zna to myślę, że dobrze mówi 😁

• Mamusia
Witam się porannie 🙂 😘
Kulki mocy zjedzone, chociaż chyba pozostanę wierna muszelkom 🙂 Teraz przyszła pora na dojadanie i wciągam bułkę z pasztetem, ogórkiem i pokrojone pomidory z cebulką 🙂
Słuchajcie! Nie wiem czy Was zaskoczę, ale ja o tym nie wiedziałam.... ☺️ Czytałam wczoraj artykuł w internecie, w którym wyraźnie było napisane, żeby uważać czy kupujemy ogórki KISZONE czy KWASZONE. Jedyne zdrowe są kiszone, ponieważ te drugie zakwaszane są kwasami,niczym naturalnym! 🙂 Także pamiętajcie! 🙂
Wczoraj kupiłam w Pepco ręcznik z kapturkiem dla Jasia, są w przecenie za niecałe 15zł, a naprawdę są fajne 🙂
Monkado, ja mam jakieś inne oznaczenia. Moje leukocyty wynoszą 11,43. Norma od 4-10.Także trochę się podwyższyły, co mnie dziwi, bo żadnej choroby nie przechodziłam. Chyba,że wpływ iała moja infekcja 'na dole' 🙂
Doczekałam się, o 17 mam wizytę u gin i zobaczę się z moim Jasiulem 🙂

• Mamusia
Dzień dobry!
Ja jem śniadanko, chlebek razowy w serem,szynką i pomidorem.
Franek jeszcze śpi, muszę go zaraz obudzić.
po 12 przyjeżdża teściowa a ja jadę do lekarza, nawet nie chcę myśleć ile się znowu naczekam 😠

Dziewczyny robiłyście kiedyś ratatoulle czy jak to się tam pisze 🤨 ja mam zamiar zrobić dzisiaj na obiad ale nie wiem z czym to się podaje? Nie wiecie może?