Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tosia nie wiem czy to ja pisałam o tym rytmie dnia, ale na pewno zgadzam się z tym. Takie rytuały są bardzo ważne dla Dziecka, zwłaszcza takiego maluszka. Co innego np. Nikoś, On już dużo wie i rozumie a te Nasze Maluszki wszystko będą poznawać i mając ustalony rytm dnia będą czuły się bezpieczniej 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja chcąc nie chcąc też Grę o tron oglądam, bo mąż lubi 🙂
a co do odwiedzin w szpitalu, to ja nie chcę za dużo odwiedzin,
a już na pewno teściowej 🙂
u mojej siostry to pamiętam że byliśmy 21.30, bo wcześniej nie dało rady, ale akurat leżała sama na sali dwuosobowej,
w lipcu to pewnie niezłe obłożenie będzie wszędzie 🙂

• Mamusia
to jeszcze wieczorowo ja dorzucę swoje 3 grosze 😜

Smerfetka ja planuję (ale nie wiem jak wyjdzie) wrócić od razu po macierzyńskim do pracy- trochę to wynika z kwestii finansowych a troche z powodów samorealizacji zawodowej 🙂
Nam na szkole rodzenia radzili kąpać Dziecko codziennie a max co 2 dzień bo dzieci też sie pocą! zwłaszcza w 30stopniowym upale! i wlaśnie szczególna uwagę zwracać na fałdki np koło szyi czy na udkach żeby je dobrze wymyć żeby sie potówki nie porobiły
I również nie zlecali gąbek a np mycie zwykłą pieluszką tetrową

Ania ja ostatnio na gardło miałam płyn dentosept- lekarz mi zapisał tylko ten mniej stężony, on jest do płukania ale ja moczę w nim taki patyczek jak do ucha i miziam nim po migdałach, mnie bardzo pomaga a wykorzystałam to jako alternatywę bo już miałam dosyć smaku tantum verde 🙂

Tosia już chyba dziewczyny wyjaśniły kwestię podkładów i podpasek (mnie też sie przy okazji rozjaśniło 🙂 ) a ja je kupowałam na allegro ale w aptece myśle że też dostaniesz bez problemu 🙂

no to uciekam i życzę Wam miłej nocki 🙂

• Mamusia
a! jeszcze odwiedziny- u nas mówili że nie ma wyznaczonych stricte godzin odwiedzin a jedynie zdają sie na zdrowy rozsądek odwiedzających 🙂 byle nie za wcześnie i nie za późno więc myśle że jakby ktoś przyszedł po 22 to mogliby nie wpuścić 🙂 ja osobiście chyba delikatnie zasugeruję wszystkim żeby raczej odwiedzili mnie jak już wróce do siebie bo tak jak któraś pisała z bolącym kroczem i cieknącymi cycami raczej niespecjalnie bedę miała ochotę na odwiedziny 🙂
i oczywiście chciałabym żeby szczególnie uszanowala to Teściowa bo jeszcze stracę mleko jak przyjdzie 😉 😁

I tak apropos- Kinia powodzenia jutro z Teściową 🙂

dobranoc jeszcze raz 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Jakaś masakra z tym moim wstawaniem.... coraz wcześniej 🤢 I za cholerę nie mogę usnąć! 😠

Tosia u Nas odwiedziny były (nie wiem czy to się zmieniło) do 21.

Ania ja za pierwszym razem też już przed porodem zapowiedziałam że nie chcę odwiedzin, a teraz chcę i to jak najwięcej 🙂 Oczywiście zobaczymy jak będę się czuła 🙂

Monkado dziękuję, oklask 😘 Może uda mi się jakoś przeżyć ten dzień 😉

• Mamusia
Hej 🙂
Kinia ja też jak sie obudzę to już nie mogę zasnać, dopiero jak mąż idzie do pracy, ja zjem śniadanie to wtedy zasypiam i tak dzień do 10 mi mija 😉
Po wczorajszej wizycie już się nie odezwałam, bo tak się pokłóciłam z mężem że cały wieczór przepłakałam 😞 Najpierw on nawrzucał mi co miał na języku a później ja jemu...I takie przepychanki słowne. Dziś nie odezwał się ani słowem tylko wyszedł do pracy, a ja też się nie udzielałam, nie miałam siły od wczoraj.

A na wizycie wszystko raczej w porządku. Jaś waży 2,5kg, Pani powiedziała ze to nie będzie duże dziecko przy porodzie, wróży Mu 3200, także akurat do urodzenia 😉 Szyjka mi sie nie skróciła, ale Malutki już jest bardzo nisko ułożony (nie wiem jak jest możliwe jedno bez drugiego, ale widocznie tak jest). Teraz mam się pojawić za 3 tyg i to już ostatnia wizyta przed porodem, kolejny raz widzimy się w szpitalu 🙂 A! Pani doktor nie mogła uwierzyć w moje wyniki badań, powiedziała ze tak dobrych jak teraz to ja przed ciążą nie miałam 😁

Ależ się wczoraj rozpisałyście, muszę teraz Was doczytać 🙂

• Mamusia
Ja też kąpiel Maluszka planuję codziennie, ewentualnie co 2 dni, zwłaszcza ze będzie lato.

Kurcze, Wy już wszystko wiecie o szpitalu gdzie będziecie rodziły, a ja to taka zorganizowana jestem że jeszcze nawet na 100% nie zdecydowałam się na szpital! 😮 Najgorsze jest to, że moja gin pracuje w szpitalu w którym ja bardzo nie chciałam rodzić. Dwa razy leżałam tam po poronieniu, mam złe wspomnienia, nie najlepszą opinię o personelu, ogólnie szpital ma opinię że "jak nie chcą Ci dokonać aborcji w innym to idź tam", bardzo często są pod nim pikiety o ochronie nienarodzonego dziecka. Jedyne właśnie co mnie tam zatrzymuje teraz to moja lekarka, bo to na naprawdę dobra kobieta i lekarz zarazem... Jest też ryzyko że jak pojadę do innego szpitala, to mogą mnie odsyłać z jednego do drugiego z powodu braku miejsc (pierwszeństwo mają pacjentki lekarza z danego szpitala). I rób co chcesz... 😮

Zapomniałabym! Kinia miłego dnia Ci życzę z Teściową 😉 Dasz radę! 😁

• Mamusia
witam!

ale dzionek jeszce gorszy jak wzoraj szok!!l leje jak cholera u was tez??

ja czekam z telefonem bo maja nam 100 tujii(tak sie to pisze?) przywiezc i maz ma sadzic z ojcem przy naszym domu a potem czeka mnie bajeczny wypad na miasto zakup wtyczki czy czegos do przyczepki :P (meskie srawy zalatwiam bo siedze w domu i na mnie zwalaja haha) jechac po swiistek do Bezrobotnego ze jestem ubezpieczona i sama nie wiem c o jeszce 😁

wczoraj nei mialam juz kiedy siasc i czytac weic dzis nadrobilam i powiem tak :
wczoraj zaczekam pakowac torbe do szpitala jestem na polmetku :P mam 10 wkladow poporodowych bella mama i 1 majtek poporodowych jednorazowych i nie wiem cz to mi starczy i dokupic teraz juz podpaski czy jeszce tyhc wkladow , one sa pakowane po 10
wiecie co mni eporod tak nie przeraza jak mysl o tym krwawieniu strasznym masakra i jeszce odwiedziny blee...
ja mam zamiar kapac maluszka codziennie np o 19/20 taka pore sobie wymyslilam, i do kapieli bede uzywac specjalnej myjki a na poczatku mam taki e malutkie pieluszki tetrowe kolorowe to nimi bede myc malucha.
oliwki tez mam z johnsona i sama nie wiem ale jakkbym miala ten krem do cial a oilatum to tym pewnei bede smarowac a wlasnie bo na nim pisze od 1-szego miesaca zycia, uzywala go kiedys ktoras z Was od 1 dnia zycia bo nie wiem czy moge ??

• Mamusia
Dzień Doooooooobry 😘
Ilka, super że Jasiul ma się dobrze 🙂 Widać, że wszystko idzie ku końcowi 🙂
Mi mówią, że pewnie urodzę po terminie, bo brzuch mi nie opadł wogóle 🙂 Ma jeszcze czaaaaas 🙂
Ja dziś planuję wybrać się po moją wyprawkę, ale po wczorajszym maratonie i dwóch spacerach do Biedronki nie uśmiecha mi się wstawanie z łóżka 🙂 Chociaż obiados też się sam nnie ugotuje 🙂
Pojadłabym mandarynek.... 😞

• Mamusia
ech, Tosia ja też się wybieram wybieram od rana i wybrać nie mogę 😉 Muszę iść na poczte, wysłać zwolnienie do pracy, później do apteki i może jeszcze zahaczę o rossmanna o ile deszcz mnie nie złapie po drodze 😠
Mój brzuch też jest wysoko, aż mi cyce na nim sie opierają 😉 😁 😁

• Mamusia
Teściowej jeszcze nie ma, a My mieliśmy przygodę.. nie wiem czy to dobry pomysł opisywać ją w porze śniadania ale co mi tam 😉 Nikoś chciał sobie Bidulek pierdnąć i Mu wyleciała taka rzadka kupa, no i wiadomo co dalej.. szybko na nocnik, tam dokończył.. Ale spodnie, skarpetki, body i... Nikoś do prania 😉 Uff, ale udało się okiełznać sytuację i teraz grzecznie się bawi 🙂

Ilka super wieści od Was, cieszę się 🙂 😘

A ja tam z domu się nie wybieram, tradycyjnie już 😉 Z resztą leje u Nas cały czas 😠

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂

Kinia spadałam jak przeczytałam o Nikosiu 🤪 😁 historia w sam raz do sniadania 😁 😁 oklask dla Nikosia 😘

Ilka super ze u Was wszystko w porządku i Jasio już sie powolutku szykuje do wyjścia 🙂 przykro mi z powodu Twojej kłótni z Mężem.. tak to jest z facetami.. 😠

a ja nie umiem sobie określić czy brzuch mam nisko czy wysoko 😮 jedni mówią a to już blisko bo brzuszek nisko 🙂 a inni ale brzuch to ty masz jeszcze wysoko, no więc nie wiem w końcu jak 😁

a mój Mąż uwaga uwaga stanął wczoraj na wysokości zadania 🤪 otóż wrócił późno z pracy- był o 19.30 a na 20 chodzi co tydz na piłkę i zaczął sie pakować i mówi "może zostanę z Tobą bo cały dzień siedziałaś sama" a ja mówię "idź idz" bo wiem że to dla niego ważne a on "a co taka smutna siedzisz" a ja "nie smutna tylko wynudzona ale idź to ja sobie coś w tv pooglądam" (chociaż tak na prawdę chciałam żeby został 😜 😁 ) a on: "ok to zostane z Tobą" 🤪 kochany 😘 i graliśmy cały wieczór w... chińczyka! 😁

• Mamusia
Monkado oklask dla Męża, może oni jednak czasami myślą 😉 😉

A mój brzuch to też ciężko mi określić, bo Mężul już dawno mówił że jest nisko bo ma porównanie z pierwszej ciąży.. a wiadomo że każda ciąża jest inna. I koleżanka dała mi komentarz na fb że brzuszek nisko. Mi wydaje się że jest tak w sam raz 😉 😉 Mamy jeszcze sporo czasu także lepiej niech sobie wysoko siedzi 😜