Robię w udo, bo tam mnie najmniej boli, mąż już nabrał takiej wprawy że prawie nic nie czuję. Jak chcę dać odpocząć nogom, to przerzucam się na ręce, tylko że tu robią mi sie częściej siniaki 😞 Monkado a czy Ty pytałaś lekarza kiedy można już przerwać te zastrzyki?? bo moja gin powiedział mi że jeszcze ok 3 tyg po porodzie będę musiał sie kłóć 😮 Po wyjściu z gabinetu od razu powiedziałam do męża - niech zapomni, tydzień, półtora to max 😉😎
Ilka co Ty mówisz?????? 😮🥴😮🥴 to ja juz markerem odkreślam dni do porodu że koniec zastrzyków a tu jeszcze 3 tygodnie? wiesz nie dopytywałam gina a on też mi nic nie powiedział, myslałam że rodze i zastrzyki wywalam out jak najdalej w kosmos... Na nast wizycie sie go o to dopytam 🙂 Ja wlaśnie mam odwrotnie- ręce dużo przyjmą a wystarczy jeden zastrzyk w nogę i nie mogę póxniej siedzieć :P
Ania myśle że spokojnie dałabyś radę 🙂 nie jest to najprzyjemniejsze uczucie świata ale jak wiesz że robisz to dla tej małej Wiercipiętki w brzuszku to wiesz że i nawet 5 zastrzyków dziennie jesteś w stanie dla niej znieść 😁 Dziękuje i oklask dla Ciebie na wyleczenie gardla 🙂
jasne że zastrzyki zniosę i to każdą ilośc dla małej,
tyle tylko że sama nie zrobiłabym, musiałby ktoś mnie wyręczyc
Jak już się w końcu dodzwoniłam do mojego męża to mu powiedziałam, żeby powiedział koledze zza biurka, że może się spodziewac telefonu ode mnie jak zacznę rodzic, a akurat będą w pracy,
bo do mojego dodzwonic się to normalnie graniczy z cudem, dwa telefony i oba milczą
Dzięki Ania 🙂 I dokładnie tak jak Monkado pisze - jak dla dziecka to nie ma ze boli, robimy i już 😉 Na szczęście to nie są też duże dawki.
Monkado podpytaj, zobaczymy co Tobie powie lekarz.
Kinia to odpoczywaj, powiedz Mamusi co jest do zrobienia jeszcze a Ty idź się połóż! 🙂🙂 Rozmawiałam dzis z koleżanką i też mówiła mi, że ta herbatka jej smakuje. Jej Mały ma 3 mies, cały czas karmi i ją pije mimo, że ma dużo pokarmu i już w zasadzie nie musiałaby.
Ilka nie ma tak dobrze.. Teściowa tylko Nikosiem się zajmie, a teraz ma wolne bo Nikoś śpi. Siedzi w kuchni i plotkuje z przyjaciółką przez tel. Ja idę spać 😁 A herbatkę też piłam a nie musiałam, wolałam na wszelki wypadek a że najgorsza nie była to piłam 😜
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
ilka
Monkado a czy Ty pytałaś lekarza kiedy można już przerwać te zastrzyki?? bo moja gin powiedział mi że jeszcze ok 3 tyg po porodzie będę musiał sie kłóć 😮
Po wyjściu z gabinetu od razu powiedziałam do męża - niech zapomni, tydzień, półtora to max 😉 😎
ania_p
ja sama to bym w życiu nie zrobiła sobie zastrzyku,
na igłę reaguję omdleniem 😁 podziwiam Was naprawdę
monkado
Ja wlaśnie mam odwrotnie- ręce dużo przyjmą a wystarczy jeden zastrzyk w nogę i nie mogę póxniej siedzieć :P
Ania myśle że spokojnie dałabyś radę 🙂 nie jest to najprzyjemniejsze uczucie świata ale jak wiesz że robisz to dla tej małej Wiercipiętki w brzuszku to wiesz że i nawet 5 zastrzyków dziennie jesteś w stanie dla niej znieść 😁
Dziękuje i oklask dla Ciebie na wyleczenie gardla 🙂
kinia_nh
Rosi nie do wiary że Ty za chwilkę możesz urodzić, wyglądasz świetnie 🤪 🙂 🙂 🙂
Ania mieszkanko Kamilki też super 🙂 Myślę że nie masz nisko brzuszka.
Ilka powiem szczerze że nie jest najgorsza ta herbatka dla karmiących 🙂
Rosi teściowa widać że już chętna dzielić się swoimi mądrościami, nie daj się!!! 😉 😉
A oklaska wirtualnego oczywiście przyjmuję i dziękuję 😉
Monkado cieszę się bardzo że skurcze nie nasilają się 😘 A babie trzeba było walnąć, za całe zło na tym świecie 😁 😁
ania_p
tyle tylko że sama nie zrobiłabym, musiałby ktoś mnie wyręczyc
Jak już się w końcu dodzwoniłam do mojego męża to mu powiedziałam, żeby powiedział koledze zza biurka, że może się spodziewac telefonu ode mnie jak zacznę rodzic, a akurat będą w pracy,
bo do mojego dodzwonic się to normalnie graniczy z cudem, dwa telefony i oba milczą
ilka
Monkado podpytaj, zobaczymy co Tobie powie lekarz.
Kinia to odpoczywaj, powiedz Mamusi co jest do zrobienia jeszcze a Ty idź się połóż! 🙂 🙂
Rozmawiałam dzis z koleżanką i też mówiła mi, że ta herbatka jej smakuje. Jej Mały ma 3 mies, cały czas karmi i ją pije mimo, że ma dużo pokarmu i już w zasadzie nie musiałaby.
kinia_nh
A herbatkę też piłam a nie musiałam, wolałam na wszelki wypadek a że najgorsza nie była to piłam 😜
kinia_nh
ania_p
ale nie wiem na co to, na pokarm?