Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Monkado przyszłam się pochwalić ze torba praktycznie spakowana. ZOstały kosmetyki tylko do spakowania typu szczotka i, pasta do zębów, musze kupić dzisiaj biustonosz do karmienia i dorzucić, jaśka( ale to dopiero jak będę do szpitala jechać bo teraz śpię na nim a bez niego spać nie umiem zawsze ze mną jeździ nawet za granicę ☺️ ) Rektanol musze kupic (lewatywa) i przygotować mojemu M ubrania na wyjscie moje ze szpitala i dziecka 🙂

a do torby spakowałam:
- dowód osobisty (zawsze mam przy sobie)
- legitymację ubezpieczeiową ( ewentualnie RMUA)
- wyniki badań: HBS, OWA, GBS, Grupa krwi oryginał
- Karta przebiegu ciąży
- Lista leków przyjmowanych w ciąży
- 3 koszule do porodu i karmienia ( w sumie)
- Szlafrok
- Klapki pod prysznic
- Majtki poporodowe siateczkowe ( 4 szt)
- Podpaski Bella Baby duże ( 2 opkowania)
- Podkłady poporodowe SENI ( 2 szt 60x60cm)
- Laktator
- Wkładki laktacyjne
- Ręcznik papierowy
- 2 ręczniki materiałowe
- skarpetki
- Sztućce
- Kubek
- Wode niegazowaną
- gumkę do włosów
- Pampersy
- Pieluchy tetrowe 4 szt
- Chusteczki nawilżane (2 opakowania)
- Grzebień
- Mydło (Biały Jeleń w płynie)
- Szampon do włosów
- Balsam do ciała
- Oliwkę Bambino (na masaż pleców i krzyża w trakcie porodu)
- RÓŻOWE OKULARY

powinnam coś jeszcze dorzucić?

ALE ZROBIŁYŚCIE SMAKA NA PIEROGI Z JAGODAMI!!! ☺️ sama bym zjadła teraz

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia, chyba i ja zacznę się pakować.
Dziś pani doktor powiedziała, że jeśli chcę to zaświadczenie to mam przyjść PRYWATNIE! W miejsce wrzodu zrobią mi się blizny i do końca życia mam widzieć zamglenie lewym okiem. No i cesarka obowiązkowo, bo te blizny mogą popękać i się porozchodzić, a zaczną robić się za jakieś 2 tygodnie. Więc przez jakiś tydzień to na pewno się do SN by nie wygoiły dostatecznie. Już się powolutku oswajam z tą myślą, wolę mieć bliznę niż być ślepą 🙂 Teraz kwestia dostania zaświadczenia (pewnie przyszły tyg) i podjechania do gina na ustalenie terminu CC 🙂
Zaraz Was doczytam, dziś kupiłam koszulę do karmienia więc jestem w pełni zwarta i gotowa do pakowanka 🙂 Rozgrzeję Lidlową pizzę i zasiadam do kompa, chyba że po drodze usnę 😉

• Mamusia
I co najlepsze dzisiaj jeszcze wyszło, że mam astygmatyzm. Pół roku temu jak robiłam kontrolę u optyka z soczewkami, to jakoś nic mi na ten temat nie powiedział. Zasrani lekarze, ja nie wiem kto ich kształcił. Byle kasę zedrzeć.
Pół roku temu go nie było i zrobił się pewnie z dnia na dzień 😉 NIGDY W TO NIE UWIERZĘ!

• Mamusia
helo 🙂
Kasialeczek ja na swojej liście mam jeszcze
-Bephanten- z myślą o dzieciaczku i o moich sutkach
-Pantofle - chyba że chcesz używać tych co klapki pod prysznic ale ja wolę mieć osobno pod prysznic i osobno papcie
- Sylikonowe nakładki na sutki- u mojej kuzynki sie okazało że ma jakieś male i wciągnięte i Mała nie potrafiła ssać, dopiero przy tych nakładkach ruszyło więc biorę 🙂
- Gorzka czekolada- mówili nam na szkole żeby wziąć, może sie przydać 🙂
- T shirt dla Męża- tak żeby miał na zmianę jak sie spoci podczas tego wysiłku 😉 😁

Kasiulek super że paciorkowca brak 😎

Tosia a co to za polityka że po zaświadczenie to już prywatnie musisz iść? 😮 😠 🤢 głupia baba! A astygmatyzm też mam i też mi sie wyhodował jakoś nagle, takich mamy fantastycznych lekarzy!

• Mamusia
a koleżanka już pojechała 😞 szkoda bo długo sie nie widziałyśmy ale ona mieszka teraz we Włoszech i jak przyjeżdża do Polski na parę dni to musi wyodwiedzać wszystkich znajomych więc dobrze że i 3godz mi sie dostało z calej puli jej wolnego czasu 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):

-Pantofle - chyba że chcesz używać tych co klapki pod prysznic ale ja wolę mieć osobno pod prysznic i osobno papcie
- T shirt dla Męża- tak żeby miał na zmianę jak sie spoci podczas tego wysiłku 😉 😁

Właśei czekolady zapomniałam dopisać 🙂
Bepathen mam moze nie napisałam
Patofle będe miała pod pryszic jedne i po oddziale jedne
a męzul jak się spoci to i tak tylko do auta ma przejść więc spoko 😁 😁 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):
helo 🙂
Kasialeczek ja na swojej liście mam jeszcze
- Sylikonowe nakładki na sutki- u mojej kuzynki sie okazało że ma jakieś male i wciągnięte i Mała nie potrafiła ssać, dopiero przy tych nakładkach ruszyło więc biorę 🙂

Kasiulek super że paciorkowca brak 😎

Tosia a co to za polityka że po zaświadczenie to już prywatnie musisz iść? 😮 😠 🤢 głupia baba! A astygmatyzm też mam i też mi sie wyhodował jakoś nagle, takich mamy fantastycznych lekarzy!
mi nakładki się przydały przy Marcelu bo miałam wklęsłe brodawki a przy Patryku już nie potrzebowałam

• Mamusia
Zadzwoniłam a izbę przyjęć położniczą i zapytałam o tego HBS czy należy mieć z koca czy początku ciąży i powiedzieli obojętne byle oryginał i wynik ujemny bo jak dodatni lub wątpliwy to trzeba powtarzać i w tedy wszystkie należy przynieść 🙂 więc mam problem rozwiązany tylko Wassermann ( inaczej kiła) ms być z końca ciąży drugi raz powtórzony 🙂 no to już powoli oswajam się z myślą porodówki 🤪 😁 😁

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
mi nakładki się przydały przy Marcelu bo miałam wklęsłe brodawki a przy Patryku już nie potrzebowałam

no ja widzę ze moje brodawki to są mega odstające aż mąż się śmieje że mam anteny w odstające ☺️ ☺️ 🤪 więc problemu nie mam 😁 😁 😁

• Mamusia
aha, to wszystko jasne- hbs mam ujemny więc zostaje mi wasserman i paciorkowiec 🙂

Kasialeczek gratuluję spakowanej torby! 😎 jesteś moim natchnieniem i wzorem do naśladownia 😁 tylko nie dziś ☺️ ale mam mocne postanowienie- w poniedziałek pakuję torbę i .... zamawiam wózek bo sobie uświadomiłam że jeszcze tego nie zrobiłam 😮 ☺️ 😁

monkado napisał(a):
Marta dziękuję za pierogi 😘 ale widzę że tu więcej chętnych na nie było więc chyba Ci sie szybko rozeszły! 🤪 😁

chyba zaczne robic pierogi w wiekszych ilosciach 🙂 zostalo kilka sztuk dla mezulka 🙂

• Mamusia
O rety! ależ się naczytałam 🤪 i połowę zapomniałam... 🙃

Tosia rzeczywiście lekarzy mamy wspaniałych, najlepiej wychodzi im zdzieranie z ludzi kasy 😠

Ja Hbs mam mieć robione teraz, posiew już miałam i ujemny, WR też. Także chyba co najważniejsze to jest. A, jeszcze Toksoplazmozę mam powtórzyć i to byłoby na tyle.

Kasialeczek widzę ze się postarałaś z pakowaniem 😉 Aż sobie raz jeszcze dokladnie przejrzę co Ty tam zabrałaś i uzupełnię swoje braki. Na pewno pieluszki muszę dołożyć, ale najpierw trzeba je uprać 😁

Marta, ależ narobiłaś ochoty na pierogi................ 😜 😜 Ja jeszcze dołożyłabym z truskawkami kilka sztuk 😁 😁

• Mamusia
gdzie się podziewacie? też u Was słoneczko świeci i korzystacie z jego uroków
u nas grzeje i to konkretnie, siedziałam trochę na tarasie i nochal mam czerwony 🙂
mężulek pojechał do sklepu i dzisiaj na kolację będzie pieczywko czosnkowe z salami
no i oczywiście sałata z pomidorem 🙂

wiem że się powtarzam, ale jak patrzę na ten cały remont to mi się odechciewa 😞
a Wy już macie łóżeczka poskładane i ładnie czekają na maluchy,
brat mojego męża malował dzisiaj w łazience i na odchodne stwierdził,
że jeszcze z miesiąc zejdzie 😮 tylko, że ja nie wiem czy mam tyle czasu 😞 a sprzątanie?