Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Agatka tak jak do okresu? Kurde pewnie się coś zaczyna!!!!!!!!!!

Tak Tosiu tak jak do okresu tylko, ze pol nocy mnie tak bolal brzuch i plecy do tego, ze momentami mialam nadzieje, ze sie cos zacznie a potem cisza i teraz znowu brzuch... :

• Mamusia
moj suwaczek " Jestes Szczesliwa Mama"" jestem tylko gdzie moje dziecko ?

jakie ja mialam glupie sny dzis najpierw mi sie snilo, ze nie umialam pampersa zmienic i caly czas ktos do mnie przychodzil i zmienial pampersy dziecko
a pozniej mi sie snilo, ze polozna mi pokazala moje dzziecko, a ze nie lezalo ze mna i tylko musialam chodzic na taka sale gdzie lezaly wszystkie dzieci a ich tam bylo chyba z 50 to na koncu sie okazalo,ze moje podmienili i biegali przepraszali mnie ze to nie moje dziecko i dali mi inne... 😮 😮 😮

• Mamusia
Siorka cioteczka dostała wczoraj na imieniny od koleżanek lakier Chanel, ale jest tak czaderski (oczywiście już musiałam wytestować), szkoda że taki drogi... 😞 Wygląda jakbym sobie złotą folię na paznokcie przykleiła 🤪

• Mamusia
Dziewczyny Wy przynajmniej nie jestescie PRZETERMINOWANE hahaha
do mnie wczoraj wszyscy dzwonili i pytali kiedy a ja na dzis mam termin ale nic z tego nie bedzie a oni no to jak rob cos powinas byc juz w szpitalu rodzic itd a co ja moge zrobic sama sobie nie wyciagne dziecka... 😠 😠 😠

tosiaa napisał(a):
Marta, a on może odchodzić od 1,2 tygodni do paru dni lub w dzień porodu z tego co ja wiem 😁

czyli jestem juz coraz blizej... 🤪
mam nadzieje ze nie bedzie to trwalo w tyg tylko w dniach i juz nie dlugo napisze do was ze urodzilam 🙂

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Agatka śmiałam się rano z tego suwaczka 😁 Ale może będziesz dziś szczęśliwą mamą, a mnie zżera ciekawość niesamowicie co się kryje w Twoim brzuszku. Nie wyobrażam sobie jak to wytrzymałaś 🤪

a zebym ja to widziala jak ja dalam rade tak dlugo nie wiedziec 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 i cos ta moja niespodzianka nie chce sie pokazac 😁

• Mamusia
Idę robić kurczaka curry (któraś ostatnio gotowała, chyba Monika i ma mnie teraz na sumieniu, bo mam język w tyłku normalnie) 🙂 Chciałam zamówić z knajpy, ale u mnie w domu 4 osoby więc 4 obiady trzeba by bylo kupić. A cena kurczaka w sosie curry 34zł 🤪 Posrali się normalnie. Rozmrażam piersi w mikrofalówce, jogurt mam, przyprawy, ryż więc zrobę sama 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

super że kolejne dwa dzieciaczki już po tej stronie brzuszków 🙂 🤪

dziewczyny wiem że sie niecierpliwicie, pewnie też bym tak miała ale teraz jak już Kornelka jest ze mną i mam taki brzuszek jak w 3-4 miesiącu (a z dnia na dzień coraz mniejszy) to trochę mi brakuje tych jej szturańców i tańców wygibańców w brzuchu 🙂 😁

a ja też myślałam że jak wyjdę z nią ze szpitala to poprzebieram ją w te cudne sukienusie i porobię sesję zdjęciową ale jakoś do tej pory sie nie udało.. 🙂

Kasialeczek przykro mi że wychodzisz bez Kajusi, jeśli mąż nie dostanie urlopu nie martw sie, ja też siedzę sama z Kornelką i dajemy radę- razem jemy, razem śpimy, jest fajnie 🙂

Agatka trzymam kciuki żeby już dziś sie urzeczywistnił Twój podpis pod suwaczkiem 🙂

Tosia słyszałam o przypadkach kiedy kobiety przegapiały odejście czopa (albo go nie miały 😜 ) więc może Tobie też już odszedł a nawet o tym nie wiesz..? 🤨 🤪 😁

i jeszcze napiszę bo może komuś sie przydać- jak będziecie miały nadmiar pokarmu i porobią Wam sie zastoje w piersiach to trzeba je okładać liśćmi białej kapusty- troszeczkę je potłuc żeby sok puściły i przylożyć do piersi omijając brodawkę i chodzić sobie z tym liściem ale przed karmieniem dobrze umyć pierś 🙂 piszę bo akurat mam taki problem i kapucha sprawdza sie rewelacyjnie 🙂

uciekam gotować obiadek- dziś ryż na mleku z pieczonym jabłkiem 😁
miłego dnia 😘