Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasialeczek napisał(a):

Karola widze ze Pan z posredniaka zamienił się z dupą na rozumy :

🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁 padłam!
Kasielaczek jak Ty coś porównasz to ja leże! 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 witam się i ja trochę późno dzisiaj, ale tyle się wydarzyło
rano obudziliśmy się, leżymy sobie a moja babcia wchodzi na górę i mówi, że sąsiad dzwonił do furtki, że szyba w samochodzie wybita 😞
na początku pomyślałam nieźle w zeszłym miesiącu wymienialiśmy przednią ciekawe która teraz
a mój mężulek mówi że radia nie zabrał,
no i faktycznie okradli nas, szybę wybili tą małą przy tylnych drzwiach (podobno droga) w samochodzie pełno szkła, wszystko ubłocone buciorami
a ukradli radio, antenę od cb (radia nie zauważyli), nawigację (bo w schowku była, też mężulek po szkoleniu jak wracał nie zabrał do domu) i narzędzia jakieś z bagażnika, bo akurat wczoraj robił u rodziców i też nie wyjął 😞 kolejne straty na jakieś 3000 zł
wezwaliśmy policję spisali zeznania, później przyjechali inni odcisku palców zdjąć (oczywiście nie było) i tyle,
do ubezpieczenia dzwoniliśmy, ciekawe na ile wycenią szkodę,
mamy marzec a my drugi raz w tym roku z AC korzystamy, jak tak dalej pójdzie, to do grudnia nie będziemy mieli żadnych zniżek 😞
jakoś pechowo tez rok się z samochodem zaczyna, bo przecież dopiero co wymienialiśmy przednią szybę
no i taki dzionek mam, a jak wróciłam do domu to okazało się, że moja ulubiona sprzedająca z allegro (ta od spódnicy) napisała mi maila, że już mi tłumaczyła że zwrotów nie przyjmuje, bo jest osobą prywatną i inne takie,
i nie życzy sobie żebym do niej dzwoniła, bo inaczej zgłosi mnie na policję,
założyłam spór na allegro i podejrzewam że ten mail ma być jej dupochronem (przepraszam za wyrażenie), że niby do niej wydzwaniam,
dzisiaj to już się nie chcę denerwować, ale jutro jej odpiszę, oczywiście w bardzo uprzejmym tonie, że przepraszam jeśli mój JEDEN wykonany telefon odebrała jako nachodzenie,
i skoro nie życzy sobie żeby do niej dzwonić, to niech go na allegro nie podaje

ania wspolczuje wam, a tak dla pocieszenia to powiem ci ze my w tym roku tez za bardzo szczescia z samochodem nie mielismy,nie okradli nas co prawda ale wymienilismy samochod na inny, kupilismy sobie opla i mial byc w rewelacyjnym stanie po remoncie i w ogole... jak sie okazolo po tygodniu musielismy robic w nim termostat, pompe wody , hamulce. a po jakims czasie okazalo sie ze trzeba jeszcze wymienic cala chlodnice.. ;/ ale twoj dzisiejszy wlam nie przebije napewno naszych remontow...
smerfetka , dziekuje za mile powitanie, postaram sie byc z wami na bieżąco ale puki co musze sie wdrożyć w to pisanie.. 🙂

• Mamusia
a tak w ogóle to dużo naskrobałyście 🙂
czytałam ale jestem taka zmęczona że połowy nie pamiętam,
Karola ale Ci się trafił urzędnik 🙂 ciąża to nie choroba, no tak zgodzę się, i dlatego powinnyśmy iść i robić gdzieś na budowie najlepiej żeby pana utrzymywać w jego przeświadczeniu,
Nie wiem która z was pisała o siostrze i plamieniach,
ja miałam plamienia na początku 5 - 6 tydzień i brałam duphaston i przeszło

Dzisiaj dzwoniła do mnie koleżanka ktora w 25 tygodniu skurczy dostała i wylądowała w szpitalu,
teraz już jest w domu i jest ok tylko że się źle czuje, no i leżeć ma,
powiedziała mi dzisiaj żeby się oszczędzać i że ona też myślała że ma wzdęcia,
no bo ja też cały czas mówię że wzdęcia i zaparcia i stąd mój brzuchol duży pod wieczór,
i teraz sama nie wiem co mam myśleć, skąd mam wiedzieć czy to normalne,
ostatnio gin mówił że jest ok. ale to było 2 tygodnie temu,
wizytę mam 28.03, dzwoniłam ale jest na urlopie i wcześniej mówił żeby jechać do szpitala jakby się coś działo, no ale czy się coś dzieje?
Nadal mam problem z zaparciami, chodzę do toalety 2 razy w tygodniu, już prawie nic ciężkiego i wzdymającego nie jem, a i tak jak cokolwiek zjem to zaraz się brzucholek robi większy 😞

ale mam doła dzisiaj 😞

• Mamusia
Ania probowalas na zaparcia pic siemie lniane?? jak teraz lezalam w szpitalu to dziewczyna tez miala problem a len jest nie szkodliwy dla dziecka i w ciazy mozna stosowac. Strasznie sie meczyla wychodzila nawet w nocy na korytarz zeby sie wyplakac bo od kilku dni probowala i nic. Slyszalam ze pomaga i duzo osob go pije nawet jak maja zwykle problemy z jelitami. Ale popytaj jeszcze 🙂

• Mamusia
I z milszych rzeczy to opowiem Wam również jak poznałam swojego mężczyznę,
a więc jakieś 11 lat temu pracowałam jako barmanka w pubie przy 3 osiedlach, nie gdzieś w centrum, stali kliencie wszyscy się znaliśmy, no i pewnego dnia jeden kolegów przyprowadził mojego obecnego męża. Nasza znajomość rozpoczęła się od zjebki którą ode mnie dostał, bo mi po imieniu mówił (tzn. wołam żeby mu piwo nalać). No i tak się zaczęło. Robił podchody przez jakieś 2 miesiące. A później gdzieś znikł. Po 4 miesiącach znowu się pojawił, okazało się że dużo pracował, na 3 zmiany, do tego studia i tak wyszło. Tak czy inaczej po pół roku od poznania zaczęliśmy się spotykać.
I do tej pory się śmieję, że na pierwszą randkę zabrał mnie na basen 😁 teraz się śmieje że musiał obakać co za towar ze mnie 😁
no cóż chyba niezły, bo małżeństwem jesteśmy 😉

Jeśli chodzi o pomoc naszych rodzinek, to w sumie też musimy liczyć na siebie, bo i jednym rodzicom i drugim się nie przelewa, i tak sobie wszyscy jakoś pomagamy i żyjemy 🙂

witaj 🙂 teraz to juz chyba za pozno jak juz wszystko naprawilisny, to juz chyba pozamiatane ;p a co do Twoich wzdec i zaparc, tez miala wczesniej takie problemy co nigdy mi sie to nie zdarzalo, przed ciaza nie mialam z tym problemow. i nagle sie pojawily w ciazy i kupilam sobie herbatke dla dzieci BOBOVITA koperkowa i pilam ja i przeszlo, mozesz sprobowac nie zaszkodzi a moze pomoc 🙂

• Mamusia
I znowu ja 🙂
pisałyście o sklepach z używanymi ciuchami
i ja się dzisiaj wybrałam, kupiłam sobie super tuniczkę na ramiączkach (8 zł), tylko że jeszcze może przez miesiąc będzie dobra, ale po ciąży się przyda,
a z dziecięcych rzeczy to były takie cudowne spodnie dresowe i bluzeczka i jeszcze czapeczka do tego, tyle że w tonacjach niebieskiego, takie typowe dla chłopca, a ja nie wiem co mam w brzuszku,
i nie wzięłam,
ale jutro pojadę i kupię, bo tanie było, najwyżej moja córka będzie mieć piękny niebieski komplecik 😁

ja jutro mam w planie wybrac sie na zakupy moze cos sobie kupie bo dla dziecka to nie kupuje nic , poniewaz mam juz tego tyle ze szok. mama przynosi od kolezanki, imoje dwie bratowe i szwagierka odkladaja ciuszki wiec nie wiem gdzie ja to s=wszystko pomieszcze 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas same dobre wieści 🙂 USG miałam już połówkowe więc jak wiecie bardzo dokładne i wszyściutko w najlepszym porządku 🙂 🙂 Serduszko bije jak dzwon, Synuś bardzo ruchliwy i chyba wstydliwy bo zasłaniał buźkę rączką, Boże jaki słodki widok 🙂 🙂 Waży już 414g 🙂 Termin wyszedł na 26.07 jak na jednym z pierwszych USG więc on jest dla mnie najbardziej przybliżony.

Wybaczcie ale dzisiaj nie nadrobię zaległości bo padam na twarz i jeszcze głowa mnie boli 😞

• Mamusia
Cześc dziewczyny 🙂 kurcze tyle mam zaległosci w czytaniu że sobie chyba te 40 stron zostawie na weekend 🙂
Witaj Marto wśród lipcówek 🙂
U mnie sezon w pełni praca praca praca 🙂
Maluszek coraz częsciej kopuśka swoją mamę 🙂
No i zaczeliśmy we wtorek szkołę rodzenia 🙂 Dobrze się zapowiada 🙂 Dziś bylismy w ramach kursu na konfrencji z psychologiem i panią ginekolog 🙂 I ta Pani ginekolog zeschizowana na punkcie zdrowego żywienia zaczęla mówic dlaczego nie warto jesc slodyczy w ciązy
ze za duzo cukru to sie robią stany grzybiczne, że jelita gorzej pracują, że cukrzyca ciążowa, że małemu dzidziusiowi tez to nie służy i inne takie... a ja ostatnio mam parcie na słodkie. I zrobilam sobie w domku mały zapasik.. Na tych wykładach był mój mąż i powiedział że wyrzuci mi te wszystkie slodycze i że mi słodyczy już jeśc nie wolno 🤨
co za sprawiedliwośc na świecie...
lecę do spania, Mam nadzieje że u Was wszystko okey 🙂 dobrej nocki 🙂