Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej brzuszki
ale mam pracowity dzień, aż się dziwię, że jeszcze nie padłam, miałam chwilę zwątpienia jak stałam przy robieniu obiadu, kręgosłup mi w końcu siądzie
no ale przyszła mama i siostra i garderoba zapełniona, tzn. mam jeszcze trochę układania ale z góry poznosiły i szafę i bieliźniarkę pomyły,
docelowo będziemy robic szafę taką do zabudowy, no ale kasy i czasu brakło,

dziewczyny wszystkie ciuchy mam przykurzone, już pisałam, masakra jakaś,
no i powoli zaczęłam prac te bardziej przykurzone, tylko nie ma co przesadzac bo pralnia jest w piwnicy i mam dużo schodów do przejścia, a wiemy wszystkie po co się chodzi po schodach, przynajmniej teraz 😁

Tosia widac już że humorek lepszy, cieszę się i mam nadzieję, że rodzinka zrozumie to i owo,
nie mówię o bracie, bo w cuda nie wierzmy, po prostu musi z tego wyrosnąc

Chyba mi się Kamilka przekręciła, bo nie ciśnie na pęcherz, tylko jest teraz na skosa, jak się pręży to pcha się w lewą pachwinę i u góry po prawej, co ona cuduje
jeszcze mi się przekręci

Oglądałam przy obiadku taki program o kobietach w ciąży i było np. o kobiecie która nie zachodziła w ciążę i jej matka była jej surogatką 😮 i urodziła jej trojaczki i powiem Wam że rodziła w 33 bodajże tygodniu i tak się zaczęłam zastanawiac, ze ta moja Kamilka to chyba jakaś mała jest,
bo jak ona sie tam mieści?

Kurcze ale mi to moje dziecko cuduje, muszę z nią pogadac, co ona wyprawia 🙂

I jeszcze jedno umyłam dzisiaj okno w sypialni, tylko proszę nie krzyczcie, w sumie to umyłam ramy, a szyby mama, no i ramy myłam chyba z godzinę
Dziewczyny jeśli zamierzacie okna wymieniac to proszę Was nie kupujcie tych z rowkami, masakra jakaś, nasze okna już z 8 lat mają i przeżyły dwa remonty i w tych rowkach to normalnie taki brud się zbiera 😮 myłam je dzisiaj i wygrzebywałam nożem i patyczkami do uszu 🙂 no ale wyglądają prawie jak nowe

Monika kupowałaś juz okna do domu, zwróccie na to uwagę,
a właśnie czy Monika dzisiaj zaglądała, czy może przeoczyłam?

Wstawię jeszcze jedno pranie (zbankrutuje na wodzie za ten miesiąc) i zamierzam mecz oglądac 🙂
Zajrzę po meczu, miłego wieczorku 🙂

• Mamusia
Na moim osiedlu mieszka rodzinka, dwie siostry i wspólni rodzice. Między tymi dziewczynami 13 lat różnicy i niedawno obiło mi się o uszy, że ta jedna to tak naprawdę jest matką drugiej. Urodziła ją w wieku 13 lat i mama starszej zaadoptowała wnuczkę jako córkę 🤨

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Na moim osiedlu mieszka rodzinka, dwie siostry i wspólni rodzice. Między tymi dziewczynami 13 lat różnicy i niedawno obiło mi się o uszy, że ta jedna to tak naprawdę jest matką drugiej. Urodziła ją w wieku 13 lat i mama starszej zaadoptowała wnuczkę jako córkę 🤨

O Matko telenowela normalnie! 🤪

Ja ledwo żyję, dzisiaj tak naginałam że ledwo zdążyłam ze wszystkim na przyjście znajomych a jak już przyszli to wysiedzieć nie mogłam i modliłam się żeby jak najszybciej poszli! Poszli po 7, ja poleżałam, wziełam kąpiel, ochrzaniłam męża za to że nie zauważa mojej ciąży itd, a teraz odpoczywam, mężydło usypia Franka choć już słyszę jego zdenerwowanie i teksty "Zaraz mama do ciebie przyjdzie" no tak, tatuś jak zwykle nie daje rady uśpić syna bo zawsze ja to robię 😠 i weź se tu człowieku jeden wieczór posiedź z palcem w nosie 😠
O Jezu jak mi się chce rzodkiewki znowu!!!!

To fakt, poród najczęściej zaczyna się w nocy, ja jechałam o 2 na porodówkę, choć skurcze co 7 minut miałam już na półtora dnia przed tym.

Tosia cieszę się, że już Ci lepiej i trzymam kciukasy za namówienie lekarza do cc 🙂

Ooo i ja też się właśnie dowiedziałam dzisiaj od tej znajomej która była że jej koleżanka też miała cesarkę w tym właśnie szpitalu tylko ze względu na to że się panicznie bała porodu. I przyjęli ją.

• Mamusia
no proszę o włochy trafiły brameczkę 🙂
dzisiaj to w sumie nie wiem, nie obstawiam, chociaż może Włochy 😁
jak na razie to ziewanie mi się włączyło, jak zwykle, ale twardo próbuję wysiedziec 🙂
jak już poukładam w garderobie to pakuję torbę, wcześniej jeszcze trochę zakupów oczywiście
bo tam może torba czekac na wyjazd do szpitala, bo się nie ubrudzi 🙂

Karola ja to może dużo nie robię, bo strasznie mi to dużo czasu zajmuje,
ogólnie to lezałam, teraz ten tydzień mam trochę na nogach, taki stojący 🙂

• Mamusia
zobaczymy co z tego waszego obstawiania wyjdzie hehe 😉
Ja tam ogladam mecz ale jakos bez wiekszego zainteresowania i w sumie nie Wiem na kogo stawiam.
Ania ja Wiem ze Lipiec sie zaczyna w niedziele ale Ty przystopoj troche Bo nam do lipca nie wytrzymasz w takim tepie hehe

• Mamusia
Tosia, Morskooka ja też mam wizytę we wtorek i mam nadzieję że to już będzie ostatnia wizyta 🙃 w dodatku maż mi dzisiaj powiedział ze jak nie urodzę do 16 lipca to on później nie dostanie urlopu (bezpłatnego bo pracuje na zlecenie) tyle co na poród ze mną pojedzie a później do pracy musi isć bo inny kolega idzie na urlop więc od jutra zapowiedział sam wykurzanie Kai 😁

Tosia strasznie mi smutno było jak czytałam Twoją historię... ale z reguły tak jest ze to młodsze to oczko w głowie i jemu się wierzy do czasu aż na własne oczy się nie przekona że to ono właśnie jest bardziej zadziorne... mam nadzieję ze tato zrozumiał przekaz jaki mu przesłałaś i zmieni nastawienie do całej sytuacji, a brat... hmmmmm on musi wyrosnąć... później będzie tego żałował ale póki co będzie niestety rżnął cwaniaka i macho przed kumplami...

AGatka ja też czuję chłopaka nie wiem czemu ☺️ i wiem co myślisz przez te gatki tylpu ze wyglądasz na chłopaka... bo wtedy człowiek faktycznie się już nastawia choć wiadomo co by nie było i tak kochane będzie 🙂

Jejku ale Nam przetrzymują tą Nasz Ilkę!!! współczuje jej i trzymam kciuki zeby barek się napełnił 🤪 🙃 🤪 🙃

Ania a Ty weź kobieto jutro se klapnij na dupsku bo wiesz że nie łądnie się wpychać w kolejkę!!! a od soboty mają wrócić zakichane upały 34 stopnie przecież ja się rozpłynę 😞 nie moze być tak jak dzisiaj przynajmniej do czasu porodu 🤨 ...

Morskooka ciekawe co lekarz Ci powie w ogóle to skąd Ty jestes? ☺️

Na drugim forum urodziłą dziewczyna synka 2 dni po terminie i wiecie jaki okruszek zaledwie 46cm i 2740g wagi strasznie drobniutki 😲

Zaczyna mnie drażnić moja teściowa... w sumie to żadko się zdaża ale chyba jej się udzieliło od Ani teściowej 😠 😠 😠 dzisiaj powiedziała tekst " po co Ci Marek po porodzie jak My będziemy" 🤨 "przecież on Ci nie pomoże" "a pieniędzy będziecie mieć więcej" więc się oburzyłam co chyba zauwazył bo jej odpowiedziałam " a co myślisz ze będzie leżał i pachniał"? a za chwilę "boisz isę porodu" mówie "nie" a ona "bo nie wiesz co Cię czeka" 😮 🤢 nie wiem po co mi to gada... cóż jestem cierpliwa do czasu ale na szczeście mój M potrafi ją szybko do pionu sprowadzić 😁

• Mamusia
Agatka ja tez obstawiam Amelke 🙂

Tosia ciesze sie ze humorek juz lepszy 🙂

A ja na piłce w ogóle sie nie znam ale pomyślałam ze z racji bliskiego sąsiedztwa bede kibicować Niemcom a pozniej Mąż mi powiedział ze Niemcy nie wygrali z Włochami od parunastu dobrych lat.. :/ no ale słowo się rzekło, teraz muszę pozostać wiernym kibicem 😁

• Mamusia
Kasialeczek moja teściowa za to mówi załatw sobie cesarke bo nie wiesz go Cie czeka.. :/ no super ale ona tez nie wie co czeka kobietę po cesarce bo nie miała wiec skąd zalozenie ze jest lepsza od sn?? Akurat tu leze i widzę jak sie niektóre męczą.. ale u mojej teściowej takie teksty to na porządku dziennym wiec juz nie zwracam na nie uwagi.. 😜

• Mamusia
no i nie usnęłam dzisiaj na meczu, ale to pewnie dlatego, że oglądałam Mentalistę, a mecz tylko czasami
ale chyba nic nie straciłam 😁
Jutro odpoczywam, wstawię tylko z dwa prania jak będzie pogoda i obiad zrobię,
a i jeszcze do sklepu po pieczarki, bo jutro pieczarkowa 🙂 jeśli w ogóle wstanę, bo tak mnie plecy bolą, że szok, ciekawe czy po porodzie nadal będą bolec, w sumie to przed ciążą bolały jak zaszalałam ze sprzątaniem 🙂
skoro poród przeważnie w nocy się zaczyna to ja chyba nigdy nie urodzę, skoro w nocy nie śpię 😁
teraz coś mnie ziewanie wzięło to może się uda, chociaż z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł, bo jak zacznę w nocy rodzic, a torba nie spakowana, mało tego jeszcze jej nie mam 🙂

no ale nic idę do spac
aha i jeszcze: teściowej nie było 😁
kolorowych

• Mamusia
No i Niemcy udupione 🙂 🙂
liczyłam na 3:0 dla Włoch 🙂 no ale i tak dobrze wyszło 🙂

Kasialeczek ja pochodze z Koszalina, zaliczyłam 5 lat studiów dziennych w Krakowie i od 2,5 roku mieszkam w Bielsku-Białej 🙂 tak sie to jakoś wszystko poukładało 🙂
Dobrej nocki brzusie 🙂

• Mamusia
Hej brzuszki, nadal wszystkie z brzuszkami? Ja tak, a spałam w nocy, co prawda tylko do 6, ale to norma u mnie 🙂 trzeba się z tym pogodzic
Muszę iśc do sklepu po śniadanie bo pustki w lodówce, mąż jak zwykle o nas zapomniał
i jestem bez jedzenia i bez pieniędzy, ale w naszym sklepiku na osiedlu można na zeszyt brac,
tylko mi głupio bo już w tym tygodniu tak mnie zostawił i brałam na kreskę 😠
Tak właśnie o nas myśli, no nic trzeba sobie samemu radzic
oglądałam pogodę, ale upały znowu zapowiadają,
miłego dnia 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Dziś wstałam wyspana 🙂 po wczorajszej całodniowej sjescie 🙂 Więc może trochu podłogi dziś ogarnę 🙂 Bo kupiliśmy wreszcie mopa 😎

Ania u facetów to normalne, ja swojemu muszę 3 razy zawsze powtarzać co ma kupić, wysyłać jeszcze liste na maila, albo smska a i tak potem jeszcze dzwoni się dopytać. Jakbym nic nie mówiła to bym z glodu umarła 🙂 zwłąszcza że zdecydowałam po tych ostatnich sensacjach z unieruchomieniem z powodu skurczu w pachwinie że do porodu do auta nie wsiadam 🙂
Mój mąż się już przyzwyczaił że mu tak truje, a ja mam pełną lodówkę 🙂
u nas dziś piękna pogoda za oknem 🙂
A jak Wasz poranek drogie Brzusie 🙂 ?