Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny! 🙂
Po długiej przerwie się meldujemy 🙂 Wyszłam ze szpitala w sobotę z Kubusiem 😉
W nocy z poniedziałku na wtorek ok godz.23-23:30 odeszły mi wody i pojechaliśmy do szpitala(swoja droga miałam strasznie duzo wod płodowych pdoobno :P) meczyłam sie do rana, skurcze były, a rozwarcie ledwo ledwo... ale nic byłam (starałam sie być dzielna) w końcu o godz 8;30 rano zrobiono mi usg i trzech lekarzy zdecydowało, ze nie ma szans na porod naturalny powniewaz moj kubus ma przeszło 4 kg... wiec szybko n acesarke, bo jzu było długo po odejsciu wod i nie bylo juz na co czekac, kubus przyszedł na swait o godzinie 9:22 przez cc, mierzył po urodzeniu UWAGA!! 59 CM i ważył 4180 !! więc bardzo duży meżczyzna 🙂

• Mamusia
Jeśli jeszcze tu któraś z Was kochane mamusie urzeduje mam pytanie, może ktoś wie czy cesarskie cięcie to zabieg czy operacja chirurgiczna? chodzi mi o pzu ubezpieczenie. pzu wyplaca za operacje chirurgiczne I II i III klsy, a nie wiem czy to zabieg czy jednak operacja, czy zalezy od tego co napisza na wypisie ze szpiatal? bo to dolaczam do dokumentow aby uzyskac pieniazki. i czy jesl bylo cc to zalicza sie to jako ciaze wysokiego ryzyka, ciaze patologiczna? pozdrawiam i calujemy! 🙂

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Jeśli jeszcze tu któraś z Was kochane mamusie urzeduje mam pytanie, może ktoś wie czy cesarskie cięcie to zabieg czy operacja chirurgiczna? chodzi mi o pzu ubezpieczenie. pzu wyplaca za operacje chirurgiczne I II i III klsy, a nie wiem czy to zabieg czy jednak operacja, czy zalezy od tego co napisza na wypisie ze szpiatal? bo to dolaczam do dokumentow aby uzyskac pieniazki. i czy jesl bylo cc to zalicza sie to jako ciaze wysokiego ryzyka, ciaze patologiczna? pozdrawiam i calujemy! 🙂

Z tego co pamietam mi mowil gin-odradzajac cc na zyczenie ze to jest kwalifikowane jako normalna operacja mimo ze moze byc znieczulenie czesciowe a i zdarza sie ze calkowite-ale wiadomo firmy ubezpieczeniowe maja swoje definicje wiec pewnie trzeba zasiegnac informacji u samego zrodla

Hej
może któraś mamusia z forum skorzysta 🙂

Sprzedam
matę edukacyjną Fisher Price RAINFOREST, aukcja od 1zł
do tego gratisy:
-krem Nivea Baby
-termometr do wody
-śpioszki z napisem " trochę z taty, trochę z mamy, cudny dzieciak ukochany"
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-rainforest-gratisy-i2681126432.html

w tym tygodniu wystawię jeszcze ubranka więc zapraszam do dodania mnie do ulubionych.
oraz do obejrzenia moje biżuterii:

http://www.garnek.pl/agabary/a

Zapraszam

• Mamusia
CZESC MAMUSIE!! 😉w koncu troche czasu zeby wejsc i zobaczyc co sie dzieje tutaj 🤨
widze ze wszystkie rozpakowane , super 🙃
teraz trzeba zrobic sklejke zdjec wrzesniowych bobaskow 😁
u mnie jak bylo pelno ludu, tak teraz cisza..tylko ja i mala w domu.. mama z siostra wczoraj powrot do Polski, wspolokatorka na wakacjach, a moj m dzis caly dzien w pracy bedzie po polnocy 😮 ale ladna nawet pogode mamy wiec pojdziemy na spacerek bo trzeba tez male zakupy zrobic..
mala rosnie i robi sie z niej maly klopsik juz da sie odczuc na rekach ze przybiera na wadze..ciuszki robia sie na nia dobre te a 56cm wiec hurra 🙃 w nocy spi z nami 🤨 no ale wazne ze daje pospac 😁 budzi sie zwykle o 3/3;30 ... a w dzien w lozeczku pospi...jestem zadowolona..2 tygodnie juz za nami niedlugo bedzie miesiac..jak to leciii 😁

• Mamusia
Hej laseczki !! 🙂))
Juz jestem nareszcie 😁
Tydzień w szpitalu to wystarczająco długo już miałam dość ;/ Mały w 3 dniu dostał żółtaczki i musieliśmy zostać żeby się naświetlił a ja się rozchorowałam i biore antyiotyk ;/ Miałam małego baby blusa i ciągle ryczałam 😞 ale naszcęscie mineło . JAK CUDOWNIE BYĆ MAMĄ!!! 🙂))

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
Wreszcie się ogarniam 🙂 Nie myślałam, że początek będzie taki trudny... Ale z każdym dniem jest lepiej 🙂 Z rzeczy które się działy kiedy się nie odzywałam - straszne problemy z laktacją, ale wychodzimy na prostą - od 2 dni jesteśmy tylko na piersi i odpukać, mamy nadzieję na dalsze karmienia 😉 Co prawda mały chwyta pierś dobrze tylko w pozycji spod pachy i muszę najpierw laktatorem spuścić trochę mleka, ale nauczy się. Jest straszny nerwus - jak nie leci mocno mleko to nie chce się zassać i macha główką na prawo i lewo 😠 Ktoś ma jakiś dobry patent na takie nerwusy?????
Przetrwałam z pomocą M straszny baby blus, bo wydaje mi się, że z niczym sobie nie radzę 😞 Ale już mija 😁 Wczoraj mąż wrócił do pracy i zostałam z małym sama - cały dzień ryczał... A dziś jest kochany i śpi cały dzień hehe 🙂 Ciekawe co będzie w nocy 😉
4 dnia po porodzie dostałam wiadomość, że moja mama nie żyje 😞 Nie pojechałam na pogrzeb, mąż pojechał, ja zostałam w domu z małym i teściową, bo nie dałabym rady :/ Na grób pojadę na Wszystkich Świętych 😞 Staram się o tym nie myśleć za wiele, bo to strasznie dołująca historia 😞
Poza tym nie jest źle, tylko ja się strasznie wszystkim przejmuję i chcę jak najlepiej... Nie byliśmy jeszcze na spacerze, werandujemy się na balkonie w wózku. Niedługo planuję małego zabrać na wycieczkę. W przyszły piątek mamy badanie bioderek 🙂 Pępek jeszcze siedzi, ale jest rozhuśtany, myślę, ze niedługo odpadnie 🙂 I trafiła nam się świetna położna, bardzo pomogła z karmieniami 🙂
Widzę, że nadal wrzesień na początku listy 🙂 ciekawe jak długo jeszcze 🙂
Trzymam kciuki za mamuśki i bobasy 😁

• 2 tygodnie później...