Skocz do zawartości

Tabelka Sierpniówek 2012 | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No a u nas chyba padło na Damiana 🙂 kurcze, z tymi męskimi na prawdę jest problem. te Wasze zagraniczne są ładne, szczególnie Nicholas mi się podoba, ale mąż na Mikołaja się nie zgodził a puki co mieszkamy w PL, więc chcemy normalnie polsko brzmiące imię 😉 a Damian w sumie uniwersalny, bo wszędzie jest 🙂

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Dodi mi się Mikołaj też podoba, ale mojemu ślubnemu już nie, bo on sobie wymyślił, że musi dać synowi poważne imię, poważnie brzmiące, a Mikołaj kojarzy mu się z grubaskiem w czerwieni rozdającym prezenty 😉

haa grubaskiem moze byc nie przeszkadza mi to :P haha w i czerwien lubie chyba jednak bedzie nico 🙂 tyle ze nico to mi raczej nie wpisza bo to jakies holenderskie imie wiec nicholas...moj maz mnie z tym nico zarazil bo to fan formuly 1 a tam nico haidfeld czy jak sie to tam pisze :P
nas naomi jeszcze sie zasnawiam jest tez ta megan o ktorej myslelismy ale jak adi wypalil ze dziewczyna megan a chlopak renault to juz mi sie mniej podoba hahah

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
No a u nas chyba padło na Damiana 🙂 kurcze, z tymi męskimi na prawdę jest problem. te Wasze zagraniczne są ładne, szczególnie Nicholas mi się podoba, ale mąż na Mikołaja się nie zgodził a puki co mieszkamy w PL, więc chcemy normalnie polsko brzmiące imię 😉 a Damian w sumie uniwersalny, bo wszędzie jest 🙂

Moj brat jest Damian! Slicznie, popieram !

• Mamusia
No ja nie mieszkam niby w Polsce (poki co!) ale wlasnie uwazam, zeby w razie czego nadac takie imie, co by przeszlo w PL. Bo przeciez moje dzieci to 50 % Polacy. Musze w koncu sie zabrac i wyrobic malej polskie obywatelstwo. A moze poczekam na drugiego maluszka i zalatwie za jednym razem 🙂

• Mamusia
Ja znam 2 Damianów. Jeden chodził ze mną do klasy - największy przystojniak w szkole :P Ale bardzo miły i grzeczny chłopak - nie wiem czy tak mu zostało :P Drugi też grzeczny i bardzo rodzinny. W ogóle zauważyłam, że podobają mi się męskie imiona na D - Damian, Dawid, Daniel (mój ślubny :P).

• Mamusia
solemar napisał(a):
Jak byłam w szpitalu na usg w 13 tygodniu to lekarz mi powiedział iż wstępnie może powiedzieć że to będzie dziewczynka czekamy jeszcze do połówkowego jestem ciekawa czy to się potwierdzi 😁 😁 😁

potwierdzilo??

• Mamusia
Gaja napisał(a):
U mnie prawdopodobnie będzie dziewczynka ale na 100% jeszcze nie wiadomo. A z imionami to się jeszcze zastanawiamy, może dla dziewczynki Aleksandra a dla chłopca Wojtuś albo Filip ale to się jeszcze może zmienić.

a tu??

• Mamusia
agadka napisał(a):
Gaja napisał(a):
U mnie prawdopodobnie będzie dziewczynka ale na 100% jeszcze nie wiadomo. A z imionami to się jeszcze zastanawiamy, może dla dziewczynki Aleksandra a dla chłopca Wojtuś albo Filip ale to się jeszcze może zmienić.

a tu??

Agadka trochę mnie nie było bo spędzałam czas u rodzinki i nie było kiedy z Wami popisać, a jak była wolna chwila to internet mi nawalał 🥴 ale teraz już wróciłam do siebie i dziś nadrabiam zaległości na forum.
A jeśli chodzi o płeć maluszka to jeszcze nie wiemy, dopiero na połówkowym usg mamy nadzieje się dowiedzieć (jutro będę się na to usg umawiać), a odnośnie imion to tak jak kiedyś już pisałam wstępnie z mężem dla chłopca w końcu wybraliśmy Antoni a dla dziewczynki mamy trzy typy: Gabriela, Emilia, Aleksandra.

• Mamusia
Agadka gratuluje dziewczynki 🙂 i ruchów maluszka.

Ja na ruchy cały czas czekam choć w ubiegły wtorek wieczorem jak się przebierałam to miałam wrażenie jak patrzyłam na brzuch że mi się coś tam przesuwa i podnosi a w środę jak się obudziłam i położyłam rękę na brzuszku to coś się tam poruszało ale od tamtej pory nic więc czekam na wyraźniejsze ruchy i wtedy się wpisze do tabeli.

• Mamusia
Gaja napisał(a):
Agadka gratuluje dziewczynki 🙂 i ruchów maluszka.

Ja na ruchy cały czas czekam choć w ubiegły wtorek wieczorem jak się przebierałam to miałam wrażenie jak patrzyłam na brzuch że mi się coś tam przesuwa i podnosi a w środę jak się obudziłam i położyłam rękę na brzuszku to coś się tam poruszało ale od tamtej pory nic więc czekam na wyraźniejsze ruchy i wtedy się wpisze do tabeli.

gaja mnie sie wydaje ze to normalne o tej porze ciazy 😉 nic sie nie martw ja czuje cos od czasu do czasu tk raz na 2 dni powiedzmy ale dalej glowy sobie nie dam uciac ze to dzidzia w kazdym przypadku