Skocz do zawartości

bielizna dla ciężarnych | Forum o ciąży

iwonsia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny czy spotkałyście się ze specjalistyczną bielizną dla ciężarnych? Nie mówie o majteczkach specjalnie skrojonych pod brzuch lub na brzuch - tylko o specjalnych "gaciach" .
Ostatnio wpadła mi w ręce informacja odn majtek "rosnących razem z brzuszkiem" a zarazem podtrzymująca pupę i inne galaretki na swoim miejscu. Na pierwszy rzut oka wyglądała przekonywująco, chyba się skuszę, ale może już któraś z was ma takie?

• Mamusia
ja wczoraj poszłam za ciosem, umówiłam się na spotkanie i pojechałam zobaczyć to cudo. Oczywiście wcisnęłam na siebie nie swój rozm, (bielizna jest na zamówienie wg pobranych obwodów) i byłam w szoku. Wszystko na swoim miejscu, pupa do góry, boczki nie wylewają się, brzyszek z maleństwem pojawił się we wlaściwym miejscu, a pasy które mozna sobie regulować fantastycznie podtrzymują sam dół brzucha - co w moim przypadku jest idealne (ucisk zniknął od ręki). Jeszcze jedna zaleta, to to, że w zimne dni po nerkach nic nie ciągnie :-). Oczywiście zamówiłam i za tydz. będą na mnie czekały. Jak się sprawdzą to dziewczyny mają również majtki po połogu, które obciskają brzuch ????

• Mamusia
Widzę, że się skusiłaś 🙂 mi to naprawdę jakoś extra nie pomagało, leżą w domu i ich nie noszę, wolę bieliznę bezszwową 🙂 a boczki to mi w ciąży zanikły, mało przybrałam może dlatego:P
Ale ciekawe czy po 30 tygodniu, też tak ładnie brzuszek podtrzymają:P

• Mamusia
Gatki mam i powiem, że póki co jestem pod wielkim wrażeniem. DZIAŁAJĄ!!!! Brzuszek podniósł się troszkę wyżej, co prowokuje plecy do prostowania się, nic mnie nie ciągnie i jak na 28 tygodniowy ciężarek - trzyma solidnie :-).

Po ciąży z doświadczenia wiem (choć każda moja "po" ciąża wyglądała coraz gorzej) brzuszek zawsze zostaje, taki flaczek, którego jak z miejsca nie będziemy trenować to zamieni się w oponkę :-(. MImo, że nigdy nie przytłam więcej niż 10, 11 kg.

• Mamusia
to chyba zależy od rodzaju skóry, ja jestem 8kg na plusie, ale już tracę a nie przybieram, brzusio mam mały, (fotka na moim profilu z 30 tyg) to też liczę, że śladu po nim nie będzie 🙂
Cieszę się, że bielizna służy, ja noszę majtki bezszwowe, bo normalne mnie tak uciskają , a tamte jak już wspomniałam nie służyły mi 🙂