Skocz do zawartości

serek wiejski | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny lubię jeść serek wiejski...często się zdarza że jest on taki żółtawy i ma kwaśny smak wtedy od razu wyrzucam do śmieci...i w tym jest problem czy on jest zepsuty??? Data na opakowaniu jest ok czasem ma nawet jeszcze tydzień ważności.

Już wzięłam się na sposób i kupuje tylko ten serek którym jak poruszam to słychać że jest w pudełku bo bulgocze.

W ogóle można jeść serek wiejski w ciąży??

Serek wiejski mozna jesc 🙂 nie wolno Ci jesc plesniowych, dojrzewajacych, serow feta, ani serow z koziego mleka wliczajac te zolte rowniez, slyszalam ze oscypki tez nie sa zbyt dobrym pomyslem. Co do serkow bialych w tym wiejskiego trzeba tylko patrzec na to zeby byly pasteryzowane 🙂 ja tez uwielbiam te serki mniami 🙂
co do tego ze czasem zdarza sie kwasny to mysle ze to tez sposob transportu i przechowywania 🙂 ja nie jem tych kwasnych bo sa bleeee :P

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
spokojnie, nabiał jak najbardziej można jeść, ja jadłam bardzo dużo w ciąży, zaczęłam ograniczać po porodzie, bo dziecko może mieć skazę białkową jeśli ma nadmiar tego w mleczku mamy :-) A serek wiejski najlepiej poznać po zapachu jeśli jest przyjemny to OK, jeśli tylko czuć tę kwaśność nosem to nie radzę jeść i napisać do producenta !!!

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 miesiące później...