Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Asiu-to super ze wypad sie udal 🙂 myslalam ze padne jak czytalam reakcje Lenki na morze hehe mala aparatka 🙂

ja buraczki zaprawilam 🙂
wyskoczylam z malym na krotki spacerek bo na dluzsze to nie mam juz sily i albo babcie albo tatusia wysylam na taki dluzszy spacerek 🙂
a jutro czeka mnie wizyta u ginekologa z USG 🙂
czasem mam wrazenie ze dziecko chce mi sie wydostac z brzucha tak kopie i sie przeciaga 🤪 😁 😁
No wlasnie a gdzie reszta??mamuski wzywam ja was tutaj 🙂

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, hej Andzia. Daj jutro koniecznie znać jak po USG 🙂
Ja niestety jestem chora... więc zaraz idę się położyć i nie robię dzisiaj nic. Lenistwo co 😉 Coś ostatnio za często choruje... Może znacie jakieś specyfiki aby ominąć lekarza? 😁 Tylko proszę mnie wódki nie proponować bo gardło strasznie boli 😜 😁 😜

• Mamusia
Aga śliczne Dziewczynki. Tylko mam wrażenie, że coś mało Oliwki jest na zdjęciach? Majeczka rozwiązuje krzyżówkę - czyli ma głowę na karku 😉 A Oliwka - w moim przekonaniu - wygląda na starszą niż jest.
Andzia jak USG? Co u Syneczka?

Ja czuję się fatalnie w dalszym ciągu - byłam nawet u lekarza, gdyż wczoraj gorączka ponad 39 stopni była no i dostałam antybiotyk. Z tym, że jako prawdziwa matko polka zajmuje się Lenką, gdyż mąż jako jedyny żywiciel rodzinny wziąć go nie może 😞 No i pewnie za miesiąc znowu będę chora i tak w kółko macieju 🤢

Aga 3mam kciukasy za pracę - może szukaj czegoś na własną rękę wrzesień to w sumie nawet całkiem dobry czas na tę sprawę 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Asiu-zdrowka Ci zycze kochana 🙂

A u mnie po USG dobrze wiem tyle ze synek ulozony glowka w dol juz 🙂
ma sie dobrze! zmienila mi sie znowu data porodu z USG na pazdziernik 😉 a to z tego wzgledu ze moje dziecie duze jest hehe
ma juz 1,8 kg 🙂 wiec pan gin powiedzial ze moze miec 4 kg albo wiecej 🙂
zadnych zdjec 3D nie dostalam bo lozysko wszystko zaslanialo a potem pepowina 😞

• Mamusia
Aga faktycznie lepiej mnie po tym antybiotyku, ale za to taka wypluta się czuję i wszystko mnie drażni 😠 Nawet dzisiaj wpadł mnie do głowy szalony pomysł o oddaniu do żłoba Lenki ☺️ Wyrodna ze mnie matka, ale mam nadzieje, że choroba przejdzie siły powrócą i dobre myślenie też 😁
A Oliwka ma coś ze mnie. Ja siebie nie lubię na zdjęciach. 😜 Tylko, że jak będzie starsza to pewnikiem oglądając zdjęcia pomyśli, że Majka ma strasznie ich dużo, a Ona tak mało - gdyż nie będzie wówczas pamiętać, że nie chciała.

Zośka urlopujcie z tatusiem jak najdłużej i najlepiej 😉

Andzia ulala... ja już pisałam, że Ty jesteś stworzona do chodzenia w ciąży 😉 Synek pięknie przybiera, rośnie i tak powinno być. Super, że główką w dół to znaczy, że... ale nie myśl o tym jeszcze - będzie jeszcze na to czas 😁
Szkoda, że nie ma zdjęć 😞 A będziesz miała jeszcze USG?

• Mamusia
Eee nie przejmuj się w takim razie. Jak już Dzidzia wyjdzie z brzuszka to wówczas będzie miała multum fotek 😉
Andzia ja wysiadam ostatnio przy Lence. Kurcze normalnie brakuje mnie cierpliwości. Ubrać się nie chce i mówi NIE, założyć pampka też NIE, obiadów nie chce jeść i do tego wszystko musi być tak jak ONA chce. Normalnie ręce mnie opadają. A jak na siłę Ją ubieram to się wyrywa i tak przeokropnie ryczy jakby lanie dostawała 😁
Wczoraj wróciłyśmy ze spaceru, a Lenka do kuchni pobiegła weszła na krzesło, gdyż pewnikiem coś chciała sięgnąć ze stołu i oczywiście spadła z tego krzesła. Krew lała się niesamowicie, aż mój Mąż zrobił się blady i mało nie stracił przytomności. A mówiłam milion razy, ze nie wolno wchodzić na krzesło itp. Lenka dzisiaj wygląda jakby Ją ktoś katował warga napuchnięta i szrama masakryczna 😞

• Mamusia
No to odpowiem Ci na to tak:
moj Fabian tez sie zrobil mega niedobry okropny wrecz wszystko wymusza placzem 🥴 nie chce jesc ostatnio tylko jakies tam kesy i nic wiecej 😞
zyje na herbacie chyba 🥴
a jak wyjde z nim na dwor to odstawia takie szopki ze mi wstyd 🥴
nie wiem czy to taki etap rozwojowy u nich ale ja tez mam dosc do tego ta ciaza i czasem mam wrazenie ze mam juz dosc! chce do pracy 🥴 bo juz dostaje w glowe z nim 🥴

• Mamusia
Andzia to jesteśmy na tym samym etapie - ja już też chcę do pracy 😁 😁 😁 Współczuje Tobie Kochana bo Ty rzeczywiście masz o wiele trudniejszą sytuację niż ja, gdyż jesteś w ciąży. No nic miejmy nadzieje, że przejdzie naszym pociechom i będzie lepiej 😉 Chociaż ja wolałabym to "zastopować' w odpowiednim momencie, aby mnie nie wyrosła taka pyskująca panna 🤢 Nigdy mnie się to nie podobało 🤔

• Mamusia
Ale niedawno byl taki fajny jadl ladnie i wogole a teraz diabel wcielony czasem brak mi cierpliwosci do niego 🥴
a co do tego NIE to najlepiej mu wychodzi na kazde pytanie taka odpowiedz 😁 😁
zrobiles kupe w majty?? a on: NIE NIE i kreci glowa 😁 😁 😁
kochasz mnie?? o on: NIE NIE
ach te dzieci a kto mowil ze bedzie latwo?? 🤪 😁

• Mamusia
No i mam ten etap ze on wszystko sam!
chce pic ze szklanki i jak mu nie dam to taka histeria ze szok 🥴
jesc z talerza sztuccami takimi jak ja 🥴nie swoimi plastikowymi
ach daj mi sile na to wszystko 😁

i jego ostatnio ulubiona zabawka jest zelazko 🤪 😁 😁
ciagnie je po podlodze za kabel
co je schowam to on wynajdzie w szafie 😁

• Mamusia
Haha Andzia widzę, że Fabian to też niezły AS 🙂 Ja pomimo tego, że jestem gaduła nr 1 to dobija mnie to ciągłe powtarzanie a Lenka i tak nie słucha - pomimo tego, że rozumie. Bo jak powiem, że idziemy zjeść chrupki albo chleb to już jest pierwsza w kuchni.

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Haha Andzia widzę, że Fabian to też niezły AS 🙂 Ja pomimo tego, że jestem gaduła nr 1 to dobija mnie to ciągłe powtarzanie a Lenka i tak nie słucha - pomimo tego, że rozumie. Bo jak powiem, że idziemy zjeść chrupki albo chleb to już jest pierwsza w kuchni.

Nasze dzieci sa madrzejsze niz nam sie to wydaje 😁 😁

• Mamusia
To różnica pomiędzy usg a terminem z miesiączki nie jest rażąca. Także Synek dobrze przybiera na wadze 🙂 A zdecydowaliście się już na imię? Czy w dalszym ciągu pertraktacje? 😜
Oj tak Dzieciaki są mądre tylko dlaczego rozumieją TYLKO to co oni chcą??? To jest zbyt trudne jak na moja małą główkę 😁 😁 😁

• Mamusia
Jasia napisał(a):
To różnica pomiędzy usg a terminem z miesiączki nie jest rażąca. Także Synek dobrze przybiera na wadze 🙂 A zdecydowaliście się już na imię? Czy w dalszym ciągu pertraktacje? 😜
Oj tak Dzieciaki są mądre tylko dlaczego rozumieją TYLKO to co oni chcą??? To jest zbyt trudne jak na moja małą główkę 😁 😁 😁

ja tam sie nie sugeruje ta z USG chodz bym wolala w padzierniku wyjdzie z brzuszka kiedy przyjdzie na to pora 🙂
imie: jednak bedzie ALAN 🙂
jestem ciekawa ile dobierze to porodu 🙂
dzieci to tak jak my slysza tylko to co chca 😁 😁 😁