Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Andziucha! Maksio też się budzi po nocach :/ najgorzej się wstaje, jak mam okres i ledwo leżę :P także ja od czasów ciąży nie przespałam ani jednej całej nocy 😉 to tak ku pocieszeniu, że nie jesteś sama

w sprawie smoka - to Maksio już nie używa, ale od czasu do czasu wspomni :P wtedy mówię, no cośśś Ty, przecież nie ma smoczka 😁 teraz jesteśmy na etapie nauki sikania, ech... :P

buziaki!!!

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Lenka chora 😞 Zaczęło się wczoraj w nocy, dzisiaj byliśmy u lekarza, ale nic konkretnego nie dostałyśmy. Pomimo podawania leku Ibuprom forte - po 3h od podania nadal 39 stopni 😞 Jak jutro tak będzie to idę prywatnie do lekarza, bo kurcze chyba coś jest nie tak.
U nas smoczek zapomniany! 😉
Lenka też długo budziła się w nocy - nawet teraz niekiedy też budzi się z krzykiem na ustach. Wówczas porozmawiamy, przytulę Lenkę, pocałuje i śpi dalej.
Nienawidzę kiedy Lenka jest chora 😞 😞 😞

Edit: U nas z sikaniem było bardzo szybko. Lenka załapała o co chodzi i zawsze nagradzałam Ją oklaskami i zakładałam fajoskie majty - co bardzo motywowało Lenkę i nie chciała mieć papmka 😉
Powodzenia Maksiu!

• Mamusia
Dzięki Zośka do zdrowia jeszcze daleko....
Lenka tak kaszle, że mam wrażenie, iż zaraz wypluje wnętrzności.... Sama wdrożyłam pulmicort bo tak mnie Jej żal było 😞 Łzy Lence leciały od tego kaszlu, spocona masakrycznie była i pomimo tego. że chciała spać to nie była w stanie usnąć 😞 😞 😞
Ja nie wyobrażam sobie jak to będzie kiedy Lenka pójdzie do przedszkola albo do szkoły.
No ale nic jestem do piątku w domku i z tego się cieszę 🙂
Przełożyliśmy urodzinki na przyszłą sobotę, więc super będzie zabawa.
Pozdrawiamy WAS!

• Mamusia
dzien dobry 🙂
spoznione ale szczere zyczenia dla Lenki , kochana duzo zdrowka dla ciebie i mnostwo kolorowych i pelnych radosci dni 😘 😘

a my mamy u Alanka goraczke ida kolejne zeby czyzby to piatki??bo do czworek juz ma a choroba byla niedawno i do tego ma rozwolnienie:/ goraczka to i bardziej marudny jest i calkiem nie moge spac w nocy:/ masakra ach jednak ciezko jest byc mama hehe 🙂 ale trzeb dac rade 🙂
No z tym sikaniem to tez ciezko bylo u Fabiana ale jak skonczyl 2,5 roku zaczal wkoncu sam to robic:P teraz zaczne dzialac z Alankiem w tych sprawach jak zrobi sie cieplo 🙂
Aska-jak tam Lenka??
Zoska-trzymam kciuki za Maksia zeby poszla mu sprawnie nauka siusiania 🙂
pozdrawiamy 🙂

• Mamusia
Dziękujemy za życzenia 🙂
U nas jest już lepiej. Mam nadzieję, że tak zostanie bo w pracy straszy kocioł i muszę tak się w poniedziałek stawić.
Zośka Lenka ma traumę po przedszkolu i cały czas mówi, że nie chce tam wracać.
Andzia zdrówka dla Alanka. U nas kiedy szły 4 i 5 też był koszmar, ale pewnie, że MAMY zawsze dadzą radę. 😉 Życzę dużo siły 😘

• Mamusia
dzien dobry 🙂
u nas na szczescie wrocilo u Alanka wszystko do tej normy ktora byla czyli noce masakryczne o tyle ze nie ma goraczki i rozwonienia 😞
brak mi czasami sil na to wszystko 😞
ja nie biore udzialu w rekrutacji do przedszkoli poniewaz jest babcia i jak pojde do pracy ona sie nimi zajmie 🙂
Aska-super ze u Was juz lepiej??
Zoska- co tam u Was??

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej, hej.
Dziewczyny co słychać? Jak Dzieciaczki?
U nas po staremu, chociaż jutro wybieramy się z Lenką do filharmonii 🙂 Ciekawa jestem jak Leneczka zareaguje i czy będzie się Jej podobało. Mam nadzieję, że będą też inne dzieci, i wypad zostanie zapamiętany jako coś fajnego.
Jak przystało na weekend pogoda się zepsuła... No cóż czas się do tego przyzwyczaić 😉

• Mamusia
Zośka - Lenka była zachwycona występem co prawda bardziej młodszych dzieci, ale jednak 🤪 Biła brawo po każdej piosence i naprawdę bawiła się świetnie. Jak występowali nastolatki i dorośli to Lenka nie znała tych piosenek - w sumie nie ma się co dziwić większość po angielsku bądź łacinie - i wówczas bawiła się z innymi dziećmi. Ale jestem z Niej dumna, bo nie płakała i poprawnie się zachowywała 😉
Dziwili mnie za to inni dużo starsi ludzie - ok. 50+. Ja nie mam nic przeciwko nim, ale skoro ktoś przychodzi na koncert dla dzieci to musi się z tym liczyć, że dzieciaki nie będą grzecznie siedzieć prawie 2h. Obok nas siedziała Pani, która miała dwójkę dzieci. Chłopczyk ok. 4 lat, a dziewczynka ok. pół roku. Młodsze dziecko płakało, gaworzyło - jak to małe dziecko. A za ta Panią siedziało starsze małżeństwo, które zwróciło jej uwagę, aby uciszyła dziecko 😮 😮 🤢 Ręce opadają. Skoro chcą trzymać sztywną ramę to niech przyjdą na koncert dla dorosłych i wówczas będą mieć ciszę i spokój 😜
W każdym razie polecam.
Miłego długiego weekendu życzę - ja w piątek do pracy idę,ale sama zgłosiłam się jako chętna. Urlop mnie potrzebny jest na inny dzień 😉

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Dobry, dobry - czy Ktoś tutaj jeszcze zagląda oprócz mojej skromnej osoby? 😉
Zośka jak wyniki z racji zakwalifikowania do przedszkola? Udało się?
Andzia jak się czujecie?
Czekam na Wasze odpowiedzi 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂
No ja tez tu zagladam 🙂 ale tak jakos nie mam nic do powiedzenia jakos ostatnio 😞
bylismy na szczepieniu ostatnim z serii tej 6 w 1 i Alanek wazy juz 13 kg i jesli chodzi o wzrost to miesci sie w gornej granicy 🤪 wiec moze by wysoki tej moj mezczyzna drugi 🙂
A Fabian uczy sie jezdzic na rowerku biegowym zeby szybciej uczyl sie lapac rownowage 🙂
poczatki byly trudne ale juz teraz ostro na nim smiga 🙂
jak to chlopcy bija sie wiecznie popychaja itd. zadna rozmowa nic nie daje ze tak nie mozna mam nadzieje tylko ze z tego wyrosna 🙂
a ja jestem jakas taka bez zycia w sobie 😞
pozdrawiamy
a co tam mamuski u Was??jak dzieciaczki??
Aska-dumna jestem z Twojej Lenki ze tak ladnie sie zachowywala w filharmonii 🙂

• Mamusia
hejo
Maksio się nie dostał do przedszkola publicznego
ale udało się go zapisać do niepublicznego, więc nie jest źle!

Andziucha - to mój Maksio w ciuchach waży ledwo 13!!! a mierzy ok. 95 cm 🙂 też bym chciała być taka szczupła jak on 😁 heheh 😁

buziaki!!!

• Mamusia
Hej,
Zośka ja też bym chciała być tak szczupła jak Twój synuś 😉 13 kg. to nie chciałabym mieć, ale 53 ooooo brzmi wspaniale 😜
Andzia to prawda pogoda nas nie rozpieszcza.... Ja też wolałabym ciepło.... Jak tak będzie jak pojedziemy nad morze to chyba za 2 dni zrobimy w tył zwrot 😁 😁 😁
I mam wyrzuty sumienia... Chyba zbyt mało czasu poświęcam ostatnio Lence... Tylko w jaki sposób skrócić czas pobytu w pracy? Tego nie wiem 😉
Ciepłej niedzieli życzę.

• Mamusia
dzien dobry 🙂
oj teraz to jest za cieplo hehe tak zle tak niedobrze:P
Aska-powinny byc inne godziny pracy dla matek wtedy by bylo super 🙂 mniej godzinm siedzenia w pracy a ten czas dalabys Lence ale my mozemy tylko o tym pomarzyc niestety ale moze kiedys pomysla a matkach polkach 🙂
Zoska-to dobre i to 🙂

ale mnie glowa boli od tego ciepla a halasu w domu nie ma u mnie ciszy bo braciszki ostro ze soba broja i walcza hehe ale teraz mamy etap piaskownicy bo wkoncu jest cieplo wiec niech ta chwila dlugo trwa lepiej niech jest cieplo niz zimno bo wtedy przymusowe siedzenie w domu a nimi mozna dostac w glowe w domu bo caly czas musza cos robic nie usiedza w miejscu jakby mieli ADHD hehe 🤪 😁 😁