Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
Aska a ty gdzie??
Shelby-nogi mi tylko puchna na sam wieczor jak duzo sie ruszam!ale gin sprawdzil i stwierdzil ze nic zlego sie nie dzieje!co do palcy jak narazie wcale nie puchna zobaczymy co przyniosa kolejne tygodnie 🙂

maly wstal o 7.30 i juz musial isc spac na popoludniowa drzemke bo byl juz nie do zniesienia 🥴 maruda ze ho ho 🙂
a ja ide ogarniac mieszkanie 🙂

• Mamusia
Andzia to ten Twój lekarz to fajny gość - skoro zaproponował Tobie zdjęcie małego Alanka 🙂 Szczególnie na NFZ rzadko kiedy takie zdarzenia mają miejsce 🙂 Fanie, fajnie.
Mnie w ciąży całe stopy puchły - masakra. Niby to nie było zatrucie ciążowe, ale od kiedy poszłam do szpitala to nawet laczków nie mogłam założyć 🤔 A jak wychodziłam do domku to jakieś buty Męża miałam bo w swoje nie mogłam się jeszcze wcisnąć. Mały szczegól, iż Mój Mąż ma rozmiar buta 47, a ja 37 (w porywach) 😁 😁 😁 Musiało to śmiesznie wyglądać, ale było za zimno aby iść boso 😁
Zośka a co u Ciebie i Maksia? Mało coś piszesz jak tam u Was 🙂
Aga a Ty gdzie się podziewasz? Jak Maluchy i Twoje samopoczucie???

Mnie wczoraj nie było, gdyż miałam nieoczekiwanych gości. Byli w Bydzi jakąś sprawę załatwić i przyjechali na kawkę. Lenka tak się zaoferowała, że nawet nie było wczoraj drzemki i kurcze wiecie, że o 20.30 Ona w dalszym ciągu była żwawa i skora do zabawy??? O spanie nie było mowy. Niech Moje Dziecko odda mnie połowę swojego powera 😜

• Mamusia
Aska ja tez zauwazylam ze jak maly ma pole do popisu jak ktos nas odwiedzi to nie mysli o spaniu a potem jeszcze po 22 ma ochote na zabawy z tatusiem 🤪 😁 😁
ja wtedy wymiekam 🥴

cos mnie kregoslup zaczal bolec 🤢
tak sobie teraz zerknelam w karte ciazy i uswiadomilam sobie ze od ostatniej wizyty czyli w 2 tygodnie przytylam az 1,6 kg ☺️ i juz mam na plusie 14 kg ☺️

• Mamusia
Andzia wagą się nie przejmuj 🙂 Sama wiesz jak szybko się ją traci przy Dziecku, a przy dwójce to co najmniej dwa razy szybciej 😉
Ja wczoraj zaniknęłam w "garach" 😜 😜 😜 Lenka dość krótko spała i dlatego nie patrzyłam czy Ktoś tutaj jest ☺️

U mnie co prawda nie pada, ale jest jesiennie 😞

• Mamusia
dzien dobry 🙂
Shelby-pamietam to zabkowanie 🥴moj maly mial przy tym wysoka goraczke zawsze 😞 ale jeszcze troche i bedzie juz po 🙂
Aska-No no no kucharka pelna para hehe 🙂

Mnie weekend minal super troche pofolgowalam sobie z jedzeniem kupilam duza cole i wypilam a co tam i zjadlam sobie pizze i te fast foody krolowaly u mnie a co mi tam jeden kilogram wiecej w ta czy w ta heehee 🤪 😁 😁
maly spi a ja zabieram sie za pranie i obiad 🙂

• Mamusia
Hej,
Zośka jak ja się cieszę, że my już po tym etapie jesteśmy 😉 ale współczuje zarówno Tobie jak i Maksiowi. Wysyłamy z Lenką buziaki 😘

Dla mnie weekend jak zawsze minął szybciutko.
Szczególnie teraz kiedy jest już jesiennie i wieczory są dłuższe to jakoś mnie ciężej na duszy i chyba popadam w dołek 🤢
Domek jak zawsze po weekendzie masakryczny więc idę ogarnąć i popadam w gary 😁

• Mamusia
dzien dobry 🙂
ja mialam wczoraj caly dzien leniuchowania 🙂 maz byl w domu wiec jak caly dzien lezalam sobie w lozku wstawalam zeby tylko cos wszamac 🙂

Aska-mnie tez juz ogarnia jakis dolek jesienny 🥴nie lubie moze zbytnio upalow ale sloneczko moglo by byc przez caly rok 🙂
Shelby-Jak tam Maksio??

dzis mam parcie na sliwki 😁 😁

• Mamusia
Hej,
Aga to Ty nie wiesz, że kobiety od tego są aby prać, sprzątać, gotować i do tego jeszcze mężowi obiadek do stołu podać??? 😁 To taki kolokwializm, aczkolwiek tak ostatnio słyszałam z ust faceta i żałuję, że to mnie się nie tyczyło bo ja odpowiedziałabym to czego "służy" facet 😁 Ja bym ugotowała tylko tylko co dla siebie i Dziewczynek i tyle, podobnie z praniem itp.

Andzia jak smakują Tobie śliwki to zajadaj 🙂 Co sie stało, że nie masz nic do powiedzenia?

Zośka jak zębolki Maksia? Już dały spokój?

Ja dwa dni z rzędu miałam gości i wysiadam psychicznie i fizycznie - stąd brak mojej obecności - ale już jestem 🙂 Miłego dnia!

• Mamusia
dzien dobry!
a jakos chyba juz brak checi do zycia spowodowanej tym wielkim brzuchem tym ze nie moge sie ruszac wszystko mnie juz boli mam dosc 🥴
wiem narzekam i narzekam ☺️ zamiast sie cieszyc z drugiej ciazy ale juz mogloby byc po 🙂
bo ta koncowka jest dla mnie najgorsza 🤢

synus spi!
a ja zabralam sie za porzadki i zrobienie obiadu dzis bedzie pomiadorowka nie mam jakos weny do obiadow 😞

• Mamusia
Andzia narzekaj, narzekaj ja chętnie przeczytam 🙂 Kochana już niedługo, niedługo i będzie Synek 🤪 Zobacz termin masz na 3 listopada, a że to drugi poród to może nawet nastąpić w 38 tyg. i załapiesz się na połowę października! 🤪 a to przecież już za chwilkę i na pewno dasz radę. Wierze w Ciebie 🙂

Zośka ja do upadków, potknięć, upadków i lejącej się krwi się już chyba zdążyłam przyzwyczaić. Dzieciaczki się dopiero uczą i muszą zrobić ten sam błąd kilka razy aby zapamiętać - chociaż moja Lenka z uporem maniaka się przed tym broni 😁

U nas raczej mało ciekawie. Dzisiaj byliśmy u lekarza ponieważ wczoraj zobaczyłam, iż Lenka na plecach ma zaczerwienione krosty i bardzo mnie to zaniepokoiło. Ponadto tak odparzonej pupy u mojego dziecka w życiu nie wdziałam i to był kolejny powód aby skonsultować się z lekarzem. Stwierdził, iż jest to reakcja uczuleniowa z resztą bardzo silna co widać po pupce 😞 Dostałyśmy lek i maść do smarowania jak się nie polepszy to w pon. z powrotem 🤢
Tak naprawdę to nie wiem co mogło Lenkę uczulić, gdyż jadła już jakiś czas wszystko i było super. Muszę się jakoś ogarnąć i zastanowić się co najpierw wyeliminować i tak di skutku aż znajdę winowajcę 🥴

• Mamusia
Czesc 🙂
Aska-Trzymam kciuki za Lenka to dzielna dziewczynka i szybko przejdzie jej to wszystko!
ja tez ostatnio mialam maly problem z malym bo mial biegunke ale juz wszystko ok 🙂

ja juz w domu wstajac z lozka narzekam,kladac sie narzekam juz wszyscy maja mnie dosyc ☺️ ☺️
ale juz brak mi sil a dziecko tak kopie ze moje flaki maja dosyc 🥴
a w srode do gina teraz wizyty co 2 tygodnie potem juz co tydzien 🤢
a co tam u reszty??
piszta 🙂

• Mamusia
Hej, hej
Dziewczyny wyleczyłam już tę odparzoną pupkę mojego Słoneczka 🙂 Latała większość czasu w tetrówkach i stwierdzam, że nie chciałabym już do tamtych czasów wrócić 😜

Aga ciesz się Bratem póki możesz - macie jeszcze troszkę czasu 🙂

Andzia domyślam się, że jest ciężko, ale jeszcze troszkę 🙂

Uciekam na obiad bo tak pachnie, że aż ślinka mnie cieknie 🤪

• Mamusia
dzień dobry

Wasze dzieci też tak bardzo lubią swoje domy?
byliśmy u teściów na weekend, to drugiego dnia już tak marudził, że ciągle na rękach i ze smokiem,
a jak tylko wróciliśmy do domu to uśmiech do ucha do ucha, biegał z kąta w kąt i zabawiał dziadków

Jasiu - cieszę się, że wychodzicie na prostą

Andziucha - dasz radę! wierzymy w Ciebie! i trzymamy kciuki!

• Mamusia
dzien dobry!
Aska-super ze Lenki pupka wyleczona 🙂 dziecko juz sie przynajmniej nie meczy!
Shelby-jak to mowia wszedzie dobrze ale w domu najlepiej 🙂 moj maly jak bylismy na wyjezdzie w wawie to tez marudny szybko sie zrobil 🥴

a mojego marudzenia ciag dalszy dzis w nocy tak strasznie bolal mnie brzuch ze myslalam ze zawitam do szpitala ale jakos przeszlo a dzis rano ze tak brzydko powiem rzygalam jak kot ☺️ ☺️