Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dzien dobry mamuśki i dzieciaczki 🙂
Asiu-tak czas za szybko leci 🤪 niedawno to byly takie maluszki a teraz juz broja pyskuja itd. ale daja tez ogrom radosci z tego ze sa 🙂a co do prezentu to nie mam najwiekszego problemu bo moj mlody to ma pasje za dziadkiem(moim tata) i chce taki sam traktor jakim jezdzi dziadek a ze on tez nim jezdzil to mu sie spodobalo 🙂juz szukalam na allegro i jest takie cacko bedzie mnie troche kosztowalo ale on sie bardziej z tego ucieszy niz z innej rzeczy!
A co do drzemki to Fabian tez juz od dobrych 2 tygodni nie spi w dzien ale czasem jak za bardzo go grzeje to go klade bo ja tez chce miec chwile dla siebie tak jak teraz 🙂 🙂 🙂

A jutro Alanka roczek 🙂uświadamiam sobie ze rok temu czekalam na meza zeby jak najsztbciej wrocil z pracy i o 21 jechalam 😉bo wczesniej nie chcialam! i potem zostalam sama bo nie wiedzialam czy kolejna proba wywolania porodu dojdze do skutku a ze cos z mlodym bylo nie tak to szybko dzialali i o 3.33 URODZILAM 🙂 cos te trojki sie mnie trzymaja 🙂
ale mam jeszcze w planach za 3 lata postarac sie o nowego czlonka rodziny jakos tak zawsze chcialam miec trojke dzieci i moze ta ostatnia godzina porodu 🤪 😁 😁
ale wracajac do tego to rok temu bylo juz ciekawie siedzialam na tej przyslowiowej bombie 😁 😁

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MAKSIU wszystkiego najlepszego!!!! Spóźnione, ale naprawdę płynące z serducha życzenia 🙂 😘

U nas jak na razie (odpukać) dobrze ze zdrowiem. 😁 Lekki katar tylko Lenka miała jakiś czas temu i poza tym nic. Jak to dobrze kiedy Dziecko nie chodzi do przedszkola. 😉 Chociaż wszystko ma swoje plusy i minusy.

Bawiłyśmy się dzisiaj w chowanego i Lenka mnie szukała. Uwaga teraz będzie mało skromnie. Moje Dziecko umie liczyć do dziesięciu 🤪 🤪 🤪 No poza tym, że po dziewięć występuje tszynaście (trzynaście) 😉 😁 😉 Jestem dzisiaj najszczęśliwszą mamą na świcie 😁

A co u Was?
Zośka jak z pracą?
Andzia jak się czuje Mama, Ty i Dzieciaczki?

• Mamusia
Zośka samo tak jakoś wyszło 😉 Lenka jest bardzo ciekawska - w takim pozytywnym znaczeniu. Ja staram się dużo tłumaczyć i poświęcać Lence cały swój czas po pracy, ale niestety nie zawsze mnie starcza cierpliwości 🥴
Lenka teraz wszystko papuguje, ale to dosłownie wszystko musi robić tak jak ja 😁 Strach się bać rozdziału życiowego pt. "a czemu"? 😁 😉 Ostatnio jechałam autobusem i dziewczynka cały czas zadawała te pytanie swojej mamie... Uśmiałam się ale zdałam sobie też sprawę z tego, że niedługo mnie też to będzie czekać 😜
Zośka planujecie drugiego bejbika? 🙂

Pozdrawiam i jutro znowu poniedziałek....

• Mamusia
dzien dobry
Zosiu-zloz zyczenia spoznione ale szczere dla Maksia 🙂duzo zdrowka dla niego i zeby kazdy dzien byl dla niego pelnym wrazen 🙂
Aska-no no jestem pod wrazeniem ze Lenka juz liczy 🙂 super,zazdroszcze ale dobrym tego slowa znaczeniu 🙂

No to ja sie moge pochwalic tym ze wkocu Fabian nauczyl sie robic na nocnik zajelo to nam 2 tygodnie ale juz ladnie wola robi siusiu w swoim nocniczku z samochodem poswiecilam sie i po szkole bylam mu go kupic w realu i zadziwil mamusie zaczal wkoncu robic 🙂 wstyd juz byl robic w pampersa 🙂
A Alanek byl ostatnio na szczepieniu i wazy juz 11,300 wiec jest ciezki i jego noszenie sprawia duzo problemu i pani dr stwierdzila ze to kawal chlopa 🙂 i wedlug skali centylowej jest najwiekszy bo mierzy 82 cm jak na chlopca to bardzo duzo 🙂 wiec stwierdzila ze wyglada jak 2 latek a nie roczne dziecko 🤪 🤪
A ja jak nie szkola to dom i dzieci i tak sie kreci 🙂
dzis nawet zabralam sie za porzadki juz przedswiateczne bo z moimi chlopakami to roznie zawsze 🙂 wiec nie mam sily ruszyc noga ale posprzatne tylko przed swietami male poprawki 🙂
a dla Was i dzieciaczkow duzo zdrowka 🙂 bo zima ma byc juz w tym tygodniu 🙂

• Mamusia
dzien dobry!
Zoska-duzo zdrowka dla Maksia,niech dochodzi do siebie a zastrzyki niech nie beda dla niego bolesne
a co to za bakteria?i gdzie on ja zlapal?

czyli moj Alanek jest z tych większych zaczynam sie bac 🤪 😁 😁
on wiecznie chodzi i powtarza Am Am 🤪

Aska-a co u Was dziewczyny?jak zdrowko??
pozdrawiamy 🙂

• Mamusia
Ja dopiero dzisiaj mogę coś przeczytać i zobaczyć na forum 🙂

Zośka jak Maksio i Jego wyniki?

Andzia jak Wy się czujecie i Mama?

U nas w biegu wszystko. Naprawdę nie mam na nic czasu. Lenka prawie codziennie rano pyta się mnie: "Mamus a Ty dzisiaj nie idzies do placy?" a następnie pada tekst: "ja teskie za Toba". Echh... dobrze, że jeszcze jutro a później mam wolny poniedziałek. Zawsze to coś.

• Mamusia
Asia-no wlasnie musze z mezem powaznie porozmawiac o ile sie uda nam jeszcze ze soba jakos rozmawiac i zastanowic sie co dalej bo tak jak jest dalej byc nie moze 🥴 bo ja musze miec sile na wychowanie moich skarbow a nie zeby sie wiecznie z kims slownie szarpac albo klocic bo mam juz tego dosc 😞

• Mamusia
Andzia porozmawiajcie na spokojnie - mam nadzieję, że się uda. Niestety szarość dnia codziennego i wieczna gonitwa oddalają ludzi. Ale WY macie dwóch wspaniałych Chłopców, którzy potrzebują zarówno Mamy jak i Taty.
Może od września Fabianek pójdzie do przedszkola, o ile zdrowie pozwoli Twoja Mama zajmie się Alankiem, a Ty znajdziesz pracę.
Ja od kiedy wróciłam do pracy patrzę na wszystko trochę z innej perspektywy. Mało czasu spędzam z Lenką i Mężem i szkoda mnie jest czasu na niesnaski, ale wiem, że nie każdy związek jest taki sam.
Andzia zbliżają się Święta będzie więcej czasu dla Rodziny i mam nadzieję, że wszystko się ułoży - głęboko w to wierzę. Ściskam Ciebie mocno i 3mam kciuki. Gdybyś chciała pogadać pisz na priv. 😘

• Mamusia
Andziucha - oj to prawda, gdy atmosfera napięta to nie ma sił na nic, a biedne dzieciaki cierpią na tym, bo mama smutna, zdołowana i nie do życia 😞 niech Wam się poukłada Kochani!!!

Jasiu - córusia tęskni, ale teraz będą święta to mama będzie w domku 🙂

Maksio w normalnych wynikach okej, ale jeszcze czekamy na posiew, miał być po 3 dniach, ale nie ma, albo coś hodują (czyli coś znaleźli), albo nie wiem co 😞

Andziucha - a Ty jaką masz metodę na męskie siusiaki? odciągasz, nie odciągasz??

• Mamusia
Zosieńka zdrówka dla Maksia. Może kilka osób wzięło urlopy przed świętami i stąd opóźnienie w wynikach - mam nadzieję, że będą one dobre i bez żadnych bakterii i innych 🙂
A to w wynikach moczu może być tak, że zwykłe nic nie wykażą a posiew tak? Może to głupie pytanie, ale ja jeszcze nie robiłam Lence posiewu. Stąd nie mam pojęcia na ten temat.
A wiadomo już jak nazywała się ta bakteria u Maksia? I jak ona się objawiała? Maksio ciągle był chory?

• Mamusia
dzien dobry
Zoska-mi pediatra powieciala zeby odciagac przy kazdym kapaniu,wiec dzialam z tym.
Aska-no zobaczymy nie da sie tak przekreslic znajomosci 8 letniej i w tym 5 lat malzenstwa,ale nie da sie tak zyc jak jest,wiec po swietach czeka mnie konkretna rozmowa z mezem.

Życzę niezwykłych świątecznych radości,
niezapomnianego smaku
świątecznych przysmaków
i wciąż nowych możliwości
w życiu w nadchodzącym roku.
Tajemnica Bożego Narodzenia
niech wzbogaci łaską, napełni pokojem i radością,
a blaskiem swym niech oświeca
wszystkie dni nadchodzącego roku.
I pociechy z tych naszych szbrabow 🙂kochane duzo zdrowka dla nas i dla nich 🙂
WESOŁYCH ŚWIĄT 😘

• Mamusia
Hej,
jak po Świętach? U nas Lenka jest zachwycona. Dostała masę prezentów i z tego wrażenia w wigilię poszła spać dopiero o 23.30 🤪 Cały czas pytała czy jutro będzie też mogla badać misie i lalki i czy będzie jeszcze choinka 😜
Mam już mega duże dziecko. Lenka jest w stanie już wszystko zrozumieć i teraz notorycznie mamy pytanie: "a dlaczego?" 😁 Na razie mnie to śmieszy, ale pewnie z czasem będzie doprowadzało do szewskiej pasji 🙂
Jak chyba w tym roku też byłam grzeczna bo dostała dużo prezentów od Gwiazdora 😉 😜 😉
A jak u Was?
Dzieciaczki zdrowe?

• Mamusia
dzien dobry 😉
Zoska-jak tam Maksio??jak zdroweczko??
Asia-U nas Fabianek dostal mega duzy traktor taki sam jakim jego dziadek jezdzi w pracy tak sie cieszyl ze az piszal ta radosc byla bezcenna 🙂 a reszta to kasiorka bo wkoncu oni maja tyle zabawek ze juz nie mam gdzie tego skladowac 🙂 a Alanek dostal ciuchy,pampersy i kasiorke 🙂
A ja tez sie pochwale bylam grzeczna i dostalam tez prezencik od gwiazdora pewnie za ten wierszyk 🙂 hehe 🤪 😁 😁
sprawilam sobie nowe jak to mowia szmatki i lustrzanke zeby robic wiecej zdjec efektownych moim szatanom malym 🙂 a to taka moja pasja ktora wkoncu moze ujrzec swiatlo dzienne w postaci zdjec 🙂
u nas dzieciarnia zdrowa my tez tylko sie cieszyc 🙂
a dzis juz zegnamy nowy rok 🤪jak ten rok zlecial,przywitamy nowy z nowymi postanowieniami 🙂
I mam tu dla Was zyczenia kochane:
Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku
z marzeniami o które warto walczyć,
z radościami którymi warto się dzielić,
z przyjaciółmi z którymi warto być i
z nadzieją bez której nie da się żyć!
I zeby dzieci zawsze dawaly nam duzo radosci i pociechy z tego ze sa 😘