Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Martha, ja słyszałam dużo pozytywnych informacji o Trzebnicy tylko zastanawiam się czy to nie jest trochę przenoszone z ust do ust. Bo ktoś słyszał, że ktoś słyszał 😉
nie wiem czy trafiłaś na ten wątek...pojawia się tutaj temat trzebnicy : http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=25322878#post25322878

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ellie w tym linku co podesłałaś jest dość ciekawy opis na blogu dziewczyny, która rodziła w Trzebnicy. Myślę, że szpital ma dobre warunki dla ciężarnych. Mam jeszcze kilka miesięcy, więc pewnie powertuje jeszcze trochę ten temat 🙂 A polecicie jakąś szkołę rodzenia, bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w każdym temacie z nim związanym. Niekoniecznie musi być to szkoła przyszpitalna, bo tak jak wspomniałam to nie będe tutaj rodzić. W którym miesiącu jest się najlepiej zapisać do szkoły rodzenia??

• Mamusia
Martha z tego co pamiętam szkoła rodzenia przyjmuje ciężarne od ok 26 tc, ale zapisywać się trzeba wcześniej. Także możesz się powoli rozglądać a za jakiś miesiąc dzwonić i się podpytywać. Ja byłam w szkole rodzenia przy szpitalu na Chałubińskiego. Moja znajoma chwaliła szkołę przy szpitalu na Brochowie.

• Mamusia
ellie napisał(a):
Martha z tego co pamiętam szkoła rodzenia przyjmuje ciężarne od ok 26 tc, ale zapisywać się trzeba wcześniej. Także możesz się powoli rozglądać a za jakiś miesiąc dzwonić i się podpytywać. Ja byłam w szkole rodzenia przy szpitalu na Chałubińskiego. Moja znajoma chwaliła szkołę przy szpitalu na Brochowie.

hej Marta 🙂
my z Ellie chodzilysmy doi tej samej szkoly rodzenia 🙂 nie znamy sie a przypadek sprawil ze spotkalysmy sie jak ja juz urodzilam a Ellie przyszla na kontrole 😁 hahha i ona mnie rozpoznala 🤪 ale bylo zaskoczenie 🙂

wtedy mialam swoj avatarek a nie Dawidka 🙂

• Mamusia
martha napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was rodziła w Trzebnicy i jest w stanie wypowiedzieć się na ten temat? Bo na Wrocław się chyba nie zdecyduję 😞

Ja nie... i jakoś nie kojarzę nikogo. 🤨
Dlaczego na Wrocław się nie decydujesz, jeśli można spytać?

• Mamusia
Sathi napisał(a):
martha napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie, czy któraś z Was rodziła w Trzebnicy i jest w stanie wypowiedzieć się na ten temat? Bo na Wrocław się chyba nie zdecyduję 😞

właśnie?

• Mamusia
laaf napisał(a):
ellie napisał(a):
Hej dziewczynki,
Polecam Wam artykuł: http://wro...arantowac_w_ustawie.html Może jak trochę rozreklamujemy ten list i podpiszemy to uda się coś zmienić. Ja już podpisałam 😉

link mi nie dziala...

a teraz? http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,9173794,Prawo_do_znieczulenia_trzeba_zagwarantowac_w_ustawie.html

• Mamusia
laaf napisał(a):
Sathi napisał(a):
martha napisał(a):

właśnie?

Witajcie, wybieram Trzebnice ze względów logistycznych. W czerwcu przeprowadzamy się do wioski, która jest bliżej Trzebnicy niż Wrocławia i głównie dlatego myślę o tym mieście. Wcześniej myślałam o Brochowie, gdyż mieszkam na Gaju, ale jakoś tak się złożyło, że uda nam się szybciej wyprowadzić ( z czego sie ogromnie cieszę), więc czas pomyśleć o nowym miejscu. 🙂

Dzień dobry dziewczyny. Potrzebuję kupić bardzo eleganckie spodnie ciążowe. Za 2 tygodnie wybieram się do Wrocławia. Polećcie dobry sklep z odzieżą ciążową.
Miłego dnia.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Dzień dobry dziewczyny. Potrzebuję kupić bardzo eleganckie spodnie ciążowe. Za 2 tygodnie wybieram się do Wrocławia. Polećcie dobry sklep z odzieżą ciążową.
Miłego dnia.

ja kupowałam w hali strzegomskiej ale dzinsowe...sprobuj przez allegro

• Mamusia
laaf napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Miłego dnia.

ja kupowałam w hali strzegomskiej ale dzinsowe...sprobuj przez allegro

Ja też miałam dwie pary jeansowych, ale kupionych w Wałbrzychu na manhattanie. 🤔

• Mamusia
elunia72 napisał(a):
witam
Musze się wam pochwalić moja Lenka zaczęła raczkować już pełną parą jak jej to fajnie wyszło dzisiaj, wczoraj robiła zaledwie dwa kroczki raczkując a dzisiaj już zaiwaniała jak nakręcona.

To gratulacje dla malutkiej. 🙂 Fajna sprawa, raczkowanie jest takie słodkie. 😜

marta-lion napisał(a):
Miłego dnia.

ja kupiłam świetną elegancka czarna spódnice ciazowa( za 100zł, ale słuzyła mi przez cała ciaze)w takim malutkim sklepie ciazowym (Łokietka przechodzi w drobnera, to tam na rogu jest obuwniczy i zaraz obok był sklep ciazowy przy ul. śrutowej) a teraz znalazłam w sieci taki sklep tuz obok tego o którym ja pisze, a moze to ten sam tylko go przeniesli hmm 🙂
http://gineka.pl/
poza tym w h&m jest spory wybór
pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Dawid zlapal rotawirusa...juz od srody sie meczymy...zaczelo sie od wymioto pozniej goraczka i srakanie...skierowanie do szpitala jest na wszelki wypadek...duzo pije a to najwazniejsze) malo (je i generalnie jest slabiutki...stresa mam masakrycznego...
dostal elektrolity w plynie i probiotyk